Jakie stosujecie metody dostarczenia Trojana na komputer ofiary (pomijając strony internetowe)?
Oczywiście wszystko dla celów edukacyjnych![]()
Jakie stosujecie metody dostarczenia Trojana na komputer ofiary (pomijając strony internetowe)?
Oczywiście wszystko dla celów edukacyjnych![]()
Dwie z moich ulubionych to 'email od szefa' albo metoda na 'kupon promocyjny' - wariant dowolny, liczy sie efekt.
Wymaga to czesto nieco wiecej wysilku ale czesto sie sprawdza. Oczywiscie dotyczy to dowolnego kodu - niekoniecznie trojana...
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
popieram Mad_dud...
ale jak juz chcesz wiedzieć jaki jest jeszcze jeden sposób to sobie w wyszukiwarce na forum wpisz tibia... - sie dowiesz....
Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski)
... więcej o tego typu metodach: http://www.merlin.com.pl/frontend/br.../1,320146.html
Faktycznie. Krótkowzroczny jestem. Możemy ogulnie porozmawiać o podrzucaniu groźnego kodu.
Podstawą jest .. gg.
1) Starsze wersje mają dziury przy wysyłaniu rysunków. Można w miejsce rysunku podrzucić kod, który sam się wykonuje (może to być nawet komenda ftp/wget + odpalenie). Wszystkie szóstki mają tą lukę.
2) Jeśli "odbiorcą" jest mężczyzna, zawsze działa "samotna szesnastolatka" :-)
Jest jeszcze fajna metoda na naukę hackingu. :->
Wymagania, to gość, który zobaczył "Hakerów" i chce być taki jak Crash Override. Podrzucamy mu po prostu kod, który chcemy zaaplikować. Pokazanie super-hakerskiego programu (dev-c++) i mamy gościa w garści. :-)
Hehe - to ja jestem jakis inny bo metoda nr 2 nie dzialaprzeciez mam tyle tajemniczych wielbicielek w wieku zwlaszcza okolo 16 lat ze hohoooo... a wszystkie maja jedno imie - SPAM
To z filmem mi sie podobaTo bardziej bedzie jednak metoda zwiazana z socjotechnika moim zdaniem ale skoro dziala to czemu nie
![]()
Hehe - za pozno![]()
Ja juz od jakiegos czasu zaobraczkowany hehehe...
Zapomniałem napisać że jestem zupełnie zielony(nie wliczając obsługi trojanów).
Hmm... Kodów wcale nie znam i zastanawiam się czy w ogóle opłaca się tym interesować.
Mad_Dud dzięki za link do ciekawej lektury. Postaram się o e-booka![]()
Jeśli chodzi o techniki dostarczania nie dowiedziałem się nic nowego![]()
Ostatnio edytowane przez PiotrMk : 06-04-2007 - 15:59 Powód: błąd