Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Problem z uruchamianiem aplikacji. Błąd pliku exe

  1. #1
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    52

    Arrow Problem z uruchamianiem aplikacji. Błąd pliku exe

    Czasami gdy próbuję włączyc jakąś gierkę wyskakuje mi komunikat jak poniżej. Mam wrażenie, że to kwestia ustawień w biosie a dlaczego tak myślę? Wcześniej miałem taki problem z każdą grą. Po uruchomieniu pliku exe gry wyskakiwał podobny błąd jak poniżej albo też nic się nie pojawiało/uruchamiało. Pewnego razu zresetowałem ustawienia biosu i komp ruszył na ustawieniach optymalnych. Wtedy problem z błędem został w częsci gier wyeliminowany. Mi w zasadzie nic nie mówi taki komunikat (patrz screen) dlatego postanowiłem zapytac czy ktos z was wie co moze byc problemem? Przeinstalowanie gry nie pomaga a płytka CD była sprawdzona na innym sprzęcie i tam gra działa. Zainstalowanie od nowa systemu też nic nie daje zatem pomysłu na rozwiązanie problemu muszę szukac u Was

    screen:


    Dodam też małą ciekawostkę która może miec związek z problemem - 3DMark2005 z wgranym patchem również się nie uruchamia a efekt po uruchomieniu aplikacji wygląda następująco:


  2. #2
    Avatar javaman
    javaman jest offline www.javainside.pl
    Zarejestrowany
    Mar 2008
    Skąd
    no przed monitorem przecież...
    Postów
    474

    Domyślnie

    Sprawdź ram. Możliwe że padła Ci jedna kość i to może być przyczyna.

  3. #3
    Avatar Sardihan
    Sardihan jest offline Blastmaster
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    polsza
    Postów
    747

    Domyślnie

    re install systemu

  4. #4
    Zarejestrowany
    Feb 2008
    Skąd
    Tu i tam
    Postów
    147

    Domyślnie

    Sądze ze to wina grafiki, jaki masz pixel shader ?

  5. #5
    Avatar VLN
    VLN
    VLN jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Jan 2008
    Postów
    277

    Domyślnie

    Cytat Napisał spidernet
    . Zainstalowanie od nowa systemu też nic nie daje.
    Cytat Napisał Sardihan
    re install systemu
    A format wchodzi w grę

    PS.Ja bym jeszcze spróbował bios-a bateryjką zresetować(jeżeli to nie laptop) ,może by pomogło .

    Pozdrawiam VLN.
    Kod php:
    $zmienna $_POST['COS']; 
    Zamiast tego :
    Kod php:
    $zmienna htmlspecialchars($_POST['COS']); 
    I mamy zabezpieczenie przed XSS

  6. #6
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Cytat Napisał javaman Zobacz post
    Sprawdź ram. Możliwe że padła Ci jedna kość i to może być przyczyna.
    Mała korekta, z doświadczenia wiem, że 99.99994% uszkodzeń pamięci podręcznej kończy się błędem parzystości RAM, co w rezultacie powoduje crash na poziomie BIOSu.
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

  7. #7
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    52

    Domyślnie

    Cytat Napisał ShutDown Zobacz post
    Sądze ze to wina grafiki, jaki masz pixel shader ?
    Pixel Shader 4.0

    Cytat Napisał VLN Zobacz post
    A format wchodzi w grę

    PS.Ja bym jeszcze spróbował bios-a bateryjką zresetować(jeżeli to nie laptop) ,może by pomogło .

    Pozdrawiam VLN.
    Format wykonany, bateryjka w biosie też zresetowała ustawienia. Teraz zmieniłem jedynie ustawienia FSB na odpowiednie. Mówię tu o kompie typu desktop.

    Cytat Napisał Nikow Zobacz post
    Mała korekta, z doświadczenia wiem, że 99.99994% uszkodzeń pamięci podręcznej kończy się błędem parzystości RAM, co w rezultacie powoduje crash na poziomie BIOSu.
    Zmieniłem także ustawienia pamięci... i kto wie, może to właśnie jest przyczyną problemu Dodam też, że sprawdziłem ustawienia pamięci normal w biosie i niestety problem również występuje. btw. Jak sprawdzić czy kości pamięci są sprawne?
    Ostatnio edytowane przez spidernet : 04-11-2008 - 09:32

  8. #8
    Avatar javaman
    javaman jest offline www.javainside.pl
    Zarejestrowany
    Mar 2008
    Skąd
    no przed monitorem przecież...
    Postów
    474

Podobne wątki

  1. Problem c++ (operacje na pliku)
    By andrew8666 in forum C/C++
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 02-20-2008, 23:54
  2. Problem z javac.exe
    By Sufler in forum Inne języki
    Odpowiedzi: 7
    Autor: 05-27-2007, 20:40
  3. [problem] maskowanie pliku
    By borsukwymiatacz in forum Wirusy/Konie trojańskie
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 05-08-2007, 10:00
  4. rozłożenie pliku exe
    By markossx in forum Inne języki
    Odpowiedzi: 13
    Autor: 04-30-2007, 15:06
  5. problem z odczytaniem pliku do tablicy.
    By kasona in forum C/C++
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 12-30-2006, 19:41

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj