Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: jak to usunac?

  1. #1
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    4

    Domyślnie jak to usunac?

    Czesc, pare dni temu zainstalowałem sobie viste, chcialbym ja jakos usunac i zainstalowac sobie xp. wrzucam zbootowana plytke do napedu robie formata tworze partycje zaczynaja sie kopiowac pliki i komputer sie wylacza, nie jest to wina plytki bo probowalem ja wielu, oczywiscie ponowna instalacja visty idzie bezproblemowo, tak jakby vista gdzies tam ciagle siedziala i nie pozwalala na nowy system ... jest na to jakas rada?

  2. #2
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    spróbuj sformatować partycję czymś innym
    menager załączony do płytki Xp do wybitnych nie należy
    polecam ściągnąć sobie hiren's boot jest to bootowalna płytka z programami (wszystko na freedos'ie) masz tam między innymi partition magic

    a tak między bogiem a prawdą to polecał bym sprawdzić czy nie masz badsector'ów - takie mam dziwne przeczycie - tfuuu tfuuu tfuuu....

    (hdd regenarator - bardzo fajny programik do sprawdzania i naprawiania* uszkodzonych sektorów dysku - tez znajduje się na tej płytce hiren's boot)
    ________________________________________
    * jak wierzysz w cuda to sie uda
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  3. #3
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    4

    Domyślnie

    badsektorow nie mam napewno, nie jestem pierwszy ktory ma taki problem, ludzie na innych forach maja to samo tylko nikt nie jest w stanie poradzic sobie z tym problemem :/

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    jak chcesz miec pewnosc ze wszystko ok ze sprztem mozesz zrobic tak jak eMCe poleca... albo zassij np Ubuntu i zainstaluj oddajac mu caly dysk... ubuntu poradzi sobie z Vista a jesli zechcesz to bez problemu pozniej wywalisz ubuntu i wrzucisz XP...

    BTW. Jest juz Ubuntu 7.04 Fiesty Fawn! Serwery pekaja w szwach ponoc (ja jakos nie zauwazylem)... jak ktos jest zaiteresowany to wystawie gdzies CD na szybszym laczu... i podam URL.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  5. #5
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    4

    Domyślnie

    mozesz wystawic te ubuntu? skoro ma pomoc to z checia bym sobie go zassal

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Chyba nie bedzie juz takiej potrzeby...

    Wejdz na http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
    Wybierz wersje 7.04, dalej 'Standard Personal Computer' a jako lokalizacje:

    Poland Ubuntu.task.gda.pl

    To akurat moja ulubiona ale jest ich kilka w Polsce... Bedzie na pewno szybciej jakbys sciagal ode mnie z UK - pomijajac to ze plik wisi na laczu 200mbit/sek.

    Plik ma niecale 700MB... Dla uzytkownikow wersji 6.10 jest ladnie opisany upgrade bez reinstalaji - http://www.ubuntu.com/getubuntu/upgrading

    EDIT:
    Wlasnie robie aktualizacje na moim laptopie... Nie pownienem stracic zadnych danych w tym przypadku - po prostu aktualizacja... do pobrania okolo 850MB w 1114 plikach :-) Za 10 minut bedzie po, wiec powiem co i jak ale juz w odpowiednim dziale forum...
    Ostatnio edytowane przez TQM : 04-20-2007 - 09:55
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  7. #7
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    4

    Domyślnie

    dzieki juz sie sciaga mam nadzieje, ze to przejdzie

  8. #8
    Zarejestrowany
    Sep 2006
    Postów
    1,227

  9. #9
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie sss

    niewiem czy palne tu głupoty wszechczasów teraz
    ale ja miałem taki motyw po istalacji linuxa u siebie na kompie kiedy go wyzuciłem i zaistalowałem windowsa
    po włczceniu kompa
    pojawiał się komunikat oc failed
    i wszytko satało w miejscu
    więc wszedłem w bios przywróciłem domyslne ustawienia
    i wszytko wróciło do "normy"
    może tam jest problem
    ale to tylko strzał w ciemno
    niezagłębiałem się wto więc pewien niejestem
    to raczei niema zwiażku z instalacją
    ale zawsze możesz sprawdzić
    Ostatnio edytowane przez ble34 : 04-20-2007 - 14:51

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj