Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: problem ze zmianą WPA2 na WPA

  1. #1
    Zarejestrowany
    Dec 2011
    Postów
    4

    Domyślnie problem ze zmianą WPA2 na WPA

    Mam problem ze zmianą sposobu szyfrowania z WPA2 na WPA.. wchodzę w ustawienia routera przez stronę, zmieniam na WPA i pojawia się napis 'The changes have been saved to the temporary buffer', restartuję router i NIC, dalej jest WPA2 :| próbuję zmienić nazwę sieci, ok, ten sam komunikat, restartuję router i znowu to samo :| bez restartowania routera też nic się nie zmienia (sprawdzam na komórce sieci wlan)


    #TQM 'wszystko znajdziesz w instrukcji obslugi...'

    jeżeli bym znalazł to w instrukcji obsługi to bym chyba nie zakładał tematu, hm? proszę bardzo, znajdź sobie instrukcje obsługi do routerów 3com i zaznacz mi gdzie jest wzmianka o tym, bo jej tam NIE MA

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    1. Google nie gryzie... szukaj instrukcji obslugi
    2. Twoj post nie ma nic wspolnego z wardrivingiem
    3. Czy ja wygladam jak jakas wrozka ze szklana kula aby wiedziec jaki masz model tego routera? Jakie pytanie taka odpowiedz... google!

    P.S.
    30 sekund w google i mam dwa trafienia gdzie ludzie opisuja ten problem... i sugeruja rozwiazanie. Sorry - jak dla mnie czyste lenistwo.

    EDIT:
    Zanim odpiszesz, dokladnie sie zastanow nad tym co chcesz odpisac...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  3. #3
    Zarejestrowany
    Dec 2011
    Postów
    4

    Domyślnie

    Cytat Napisał TQM Zobacz post
    1. Google nie gryzie... szukaj instrukcji obslugi
    2. Twoj post nie ma nic wspolnego z wardrivingiem
    3. Czy ja wygladam jak jakas wrozka ze szklana kula aby wiedziec jaki masz model tego routera? Jakie pytanie taka odpowiedz... google!

    P.S.
    30 sekund w google i mam dwa trafienia gdzie ludzie opisuja ten problem... i sugeruja rozwiazanie. Sorry - jak dla mnie czyste lenistwo.

    EDIT:
    Zanim odpiszesz, dokladnie sie zastanow nad tym co chcesz odpisac...

    człowieku, właśnie udowodniłeś, że nie umiesz czytać ze zrozumieniem.. wyraźnie napisałem, że NIE MA tego W INSTRUKCJI OBSŁUGI więc co ma Twoje 'szukaj instrukcji obslugi' do tematu?
    'Twoj post nie ma nic wspolnego z wardrivingiem' - jak to nie ma? chce w celach edukacyjnych popróbować łamać hasło do swojej sieci z zapezpieczeniem WPA, ale nie mogę tego zmienić z WPA2.. przecież nie będę siedzieć tygodniami i męczyć się nad WPA2? przyda mi się też to do urządzenia które nie wykrywa mi sieci z WPA2.
    jeżeli napisałem tutaj temat to oczywiste jest, że korzystałem już z googli..
    model firmy 3com, więcej informacji nie trzeba, bo każdy router ma tę samą stronę do konfiguracji.
    okej, to czemu nie podasz tych twoich trafień? bo ich NIE MA? podaj chociaż jedno które rozwiąże mój problem i zamykam się oddając Ci hołd.


    #
    dokładnie ta sama wskazówka do Ciebie.

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    1. Nie ma znaczenia ze strona do konfiguracji wyglada tak samo... wazna jest ZAWSZE wersja softu i model urzadzenia - wyglad bywa czesto ten sam a funkcje sa rozne
    2. Nadal twierdze ze post nie ma NIC wspolnego z wardrivingiem bo nie dotyczy wardrivingu ale problemu z konfiguracja urzadzenia - od tego jest helpdesk producenta tak nawiasem... gdybys pytal dlaczego nie lapie handshake'a na takiej i takiej karcie przy takim i takim routerze to co innego, ale to o co pytasz to nie wardriving!
    3. Podales komunikat bledu - a szukales co google znajduje na ten temat?

    Pierwsze trafienie:
    HP Communities - 3CRWER100-75 issues applying configuration - Enterprise Business Community

    2 porady z tego watku - uzyj IE zamiast FF albo zmien wersje firmware - widac 3com wypuscil bubla...

    I co, tak ciezko?!
    Ostatnio edytowane przez TQM : 12-28-2011 - 21:56
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  5. #5
    Zarejestrowany
    Dec 2011
    Postów
    4

    Domyślnie

    Cytat Napisał TQM Zobacz post
    1. Nie ma znaczenia ze strona do konfiguracji wyglada tak samo... wazna jest ZAWSZE wersja softu i model urzadzenia - wyglad bywa czesto ten sam a funkcje sa rozne
    2. Nadal twierdze ze post nie ma NIC wspolnego z wardrivingiem bo nie dotyczy wardrivingu ale problemu z konfiguracja urzadzenia - od tego jest helpdesk producenta tak nawiasem... gdybys pytal dlaczego nie lapie handshake'a na takiej i takiej karcie przy takim i takim routerze to co innego, ale to o co pytasz to nie wardriving!
    3. Podales komunikat bledu - a szukales co google znajduje na ten temat?

    Pierwsze trafienie:
    HP Communities - 3CRWER100-75 issues applying configuration - Enterprise Business Community

    2 porady z tego watku - uzyj IE zamiast FF albo zmien wersje firmware - widac 3com wypuscil bubla...

    I co, tak ciezko?!
    to nie jest komunikat błędu tylko komunikat który się pokazuję po zmianie danych!

    a więc tak: jako tako mi pomogłeś, bo
    problem tkwił w tym, że na CHROME szary przycisk 'apply' wyglądał jakby był wkomponowany w stronę, a nad nim był jakiś napis który sugerował, że odnosi się do tego przycisku. na IE ten przycisk widocznie się świecił i to właśnie on okazał się problemem, bo wystarczyło.. go kliknąć.


    do zamknięcia, dziękuję


    #
    a jednak działa tylko na IE


    <składam hołd>
    Ostatnio edytowane przez sacrifice : 12-28-2011 - 22:41

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Luzio, nic sie nie stalo

    Ciesze sie ze udalo sie problem rozwiazac i szkoda ze 3com walna takiego gniota co dziala tylko w IE... no ale nie oni pierwsi i nie ostatni ;-)
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj