Witam jestem tutaj nowy, obecnie mieszkam w Austrii sporo tu dookola wykrywa mi sieci, wiec pomyslalem sobie czemu nie, oczywiscie w celach edukacyjnych sobie skorzystam z czyjegos netu. Calkiem sporo znajduje tu nawet nie zabezppieczonych sieci, jedna jest 100 metrow od domu, druga moze z 500m., napewno jest wiele wiecej ktorych jeszcze nie odkryłem z laptopem w dłoni malo komfortowo sie biega i ludzie krzywo patrzą. Po za tym wykrywa mi 3 sieci zabezpieczone wpa-psk, wpa2-psk.
Tak wiec prosze doradzcie jaka karta i antena do tego, nie moge wywiesic anteny na zewnatrz budynku mosi byc w srodku, tak wiec karta max 200mW - 23dbm antena moze miec wiecej. Nie wiem czy to ma znaczenie mieszkam na terenie mocno zalesionym ale za to na górce. Chciałbym sprawdzic jakie tu sa sieci i jak daleki bede mial zasieg w celach edukacyjnych.
A To co jest na allegro od jednego sprzedawcy tylko, to nie Tonze tylko jakas pomylka. Pisałem do Goscia, napisał ze kolega sie pomylil i w zamian wysyłaja Alfa AWUs036EW(szajs).
Kupil bym Alfe ale 1000mW to troche za duzo, czytałem tu jak to wplywa na zdrowie, no i nie wiem jakie w Austrii jest prawo nie chciał bym aby mnie namierzyli ze zaklucam jakies inne sygnaly. moze na 500mW bym sie jeszcze pokusił, sam nie wiem moze wy mi pomozecie jak to sie ma z tym zdrowiem i czy mogą mnie namierzyć przy 500mWChyba ze da sie tą moc zmniejszyc ?
Mysle tez o takiej Alfie AWUS050NH 2.4GHz/5GHz(500mW) tylko czy dało by sie zmniejszyc moc tej karty z 500 mW na 200mW?