Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: Backtrack 4 i Edimax EW-7318USg

  1. #1
    Zarejestrowany
    Sep 2010
    Postów
    5

    Domyślnie Backtrack 4 i Edimax EW-7318USg

    Witam, ostatnio udało mi się zainstalować na pedriva backtrack'a 4 i -za trudno nie był
    posiadam ww. kartę wifi i backtrack po wpisaniu komendy wyświetlającej sieć (iwconfig) jej nie widzi
    jak ją zainstalować? jakie komendy itp?

  2. #2
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Skąd
    Z Nienacka
    Postów
    396

    Domyślnie

    Witam,

    chyba niewiele czasu poświęciłeś na poszukiwanie rozwiązania...

    Pierwszy link z google:

    BEWARE of the Edimax EW-7318USg - Remote Exploit Forums

    Albo pozostałe wątki z remote-exploit:

    site:forums.remote-exploit.org Backtrack 4 i Edimax EW-7318USg - Szukaj w Google

    To chyba nie takie trudne?

    Na przyszłość trochę wysiłku i samodzielności

    Pozdrawiam

  3. #3
    Zarejestrowany
    Sep 2010
    Postów
    5

    Domyślnie

    Widziałem juz ten wątek wcześniej, ale jak to zainstalować jakich komend użyć do instalacji?

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    230

    Domyślnie

    Did you compile & install the driver from the included CD, or from homepages

    I tried the precompiled rt73.ko driver included in backtrack 3 - did not work

    I tried bt4 beta, couldn't find a precompiled driver (where is it?)

    I tried compiling rt73-k2wrlz-3.0.3.tar.bz2 that I got from homepages.tu-darmstadt.de - didn't work
    Forget the CD driver, card work in BackTrack 3, and 4 out of the box. Seriallmonkey driver is a little bit old, its recommended for rt73 chips use rt73-k2wrlz-3.0.3.tar.bz2, which is included in BackTrack. Card should be registered without blacklisting and rmmod some modules what driver no not use as wlan0, after blacklisting its always rausb0. (in my case) For monitor mode use airmon-ng. It is fine wireless card for the fair price.
    te informacje powinny naprowadzic na slowa kluczowe i wymagane komendy do wpisania w terminalu, jesli nadal masz problemy rozwiaz je na forum linuxowcow.


  5. #5
    Zarejestrowany
    Sep 2010
    Postów
    5

    Domyślnie

    dzięki i will try

  6. #6
    Zarejestrowany
    Sep 2010
    Postów
    5

    Domyślnie

    Więc tak skorzystałem z ww. porady i lipa karta się nie zainstalowała - na zdjęciach widać błędy z linuxa - a robiłem wszystako zgodnie z instrukcją - o co chodzi?

    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!
    Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! Zapodaj swoje zdjęcia znajomym!

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    230

    Domyślnie

    wyglada na to ze nie mozna zbudowac modulu z tych zrodel, ewidetnie widac ze obiekt jezyka cpp nie moze zostac zbudowany z powodu bledow w kodzie aczkolwiek sadze ze brak Ci naglowkow aktualnie wykorzystywanego jadra.

    pokaz wyniki tych polecen:

    Kod:
    uname -a
    aptitude search linux-headers-2.6 | grep -e '^i'
    jesli uzywasz powloki z kratka jako znakiem zachety nie musisz wpisywac sudo jako prefix polecenia.


  8. #8
    Zarejestrowany
    Sep 2010
    Postów
    5

    Domyślnie

    dzięki pomodziłem i poszło

    ps. jest jakiś sposób aby bt4 z pena zapisywał zmiany ?

  9. #9
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Skąd
    Z Nienacka
    Postów
    396

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52