Pokaż wyniki 1 do 3 z 3

Temat: problem z wifi

  1. #1
    Zarejestrowany
    Nov 2008
    Postów
    23

    Domyślnie problem z wifi

    router - WRT54G v7 (najnowszy firmware)

    odbiorniki WIFI
    edimax ew-7318usg
    EDIMAX EW-7711USN
    Intel® PRO/Wireless 3945ABG Network Connection

    Zauważyłem ostatnio, że podczas połączenia bezprzewodowego tracę połowę prędkości. Stojąc z laptopem przy routerze mam 0,9 Mb/s, jak podłącze go kabelkiem mam 1,9 Mb/s. Próbowałem na ustawieniach domyślnych bez żadnych zabezpieczeń, wynik jest taki sam...

    Myślę, że jest to winna systemu ( na trzech komputerach mam XP), ponieważ na laptopie kolegi gdzie jest zainstalowana vista wszystko działa poprawnie.

    Wie ktoś może jak rozwiać ten problem ?

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    zacznijmy od tego jak sprawdzasz predkosc bo juz tutaj widze poblem...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  3. #3
    Zarejestrowany
    Nov 2008
    Postów
    23

    Domyślnie

    noc.gts.pl

    na laptopie uruchomilem backtrack 3 LiveCd
    predkosc jest prawidlowa po Wifi...

    transfer sprawdzam dodatkowo jeszcze
    na speedtest.net i sciagajac z RapidShare (premium) programem FlashGet

    EDIT//

    problem rozwiązany, temat do usunięcia
    Ostatnio edytowane przez pacyfek21 : 03-15-2010 - 22:13

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj