Pokaż wyniki 1 do 2 z 2

Temat: Reaver i wash nie znajduje sieci

  1. #1
    Zarejestrowany
    Mar 2015
    Postów
    2

    Domyślnie Reaver i wash nie znajduje sieci

    Witam
    Zaczynając z reaver napotkałem problem przy nasłuchiwaniu sieci. Po wpisaniu komendy:

    wash -i mon0

    nie znajduje nic, po ułamku sekundy wyłącza się i przechodzi do nowego wiersza jak na foto.
    Załącznik 445

    Karta jest w trybie monitora, dobrze działa z airodump, wifite itd
    Wyczytałem na zagranicznym forum aby zainstalować libpcap-dev, libsqlite3-dev. Okazało się, że posiadam w najnowszej wersji.

    Dołączę jeszcze fotke jak wszystko wygląda może coś źle robię.
    Załącznik 446
    System na jakim pracuje to ubuntu 14.04
    Bardzo proszę o pomoc.
    Pozdrawiam Tomasz

    Po wielkich trudach udało mi się uruchomić wash powodem była wersja ubuntu 14.04, która nie chciała współpracować z wash albo libpcap-dev, libsqlite3-dev . Po przeinstalowaniu ubuntu do wersji 13... działa wszystko idealnie.
    Stwierdzam, że ludzie bywający na tym forum nie są zbytnio pomocni każdy tylko patrzy na siebie i nie chce się podzielić wiedzą. Nikt nawet nie podjął próby pomocy, dobrze ze internet nie ogranicza się tylko do naszego kraju a obcokrajowcy byli pomocni.
    Pozdro
    Ostatnio edytowane przez tomaszxxl : 03-16-2015 - 22:23 Powód: Rozwiązanie problemu

  2. #2
    Zarejestrowany
    Oct 2015
    Postów
    16

    Domyślnie

    Cytat Napisał tomaszxxl Zobacz post
    Witam
    Zaczynając z reaver napotkałem problem przy nasłuchiwaniu sieci. Po wpisaniu komendy:

    wash -i mon0

    nie znajduje nic, po ułamku sekundy wyłącza się i przechodzi do nowego wiersza jak na foto.
    Załącznik 445

    Karta jest w trybie monitora, dobrze działa z airodump, wifite itd
    Wyczytałem na zagranicznym forum aby zainstalować libpcap-dev, libsqlite3-dev. Okazało się, że posiadam w najnowszej wersji.

    Dołączę jeszcze fotke jak wszystko wygląda może coś źle robię.
    Załącznik 446
    System na jakim pracuje to ubuntu 14.04
    Bardzo proszę o pomoc.
    Pozdrawiam Tomasz

    Po wielkich trudach udało mi się uruchomić wash powodem była wersja ubuntu 14.04, która nie chciała współpracować z wash albo libpcap-dev, libsqlite3-dev . Po przeinstalowaniu ubuntu do wersji 13... działa wszystko idealnie.
    Stwierdzam, że ludzie bywający na tym forum nie są zbytnio pomocni każdy tylko patrzy na siebie i nie chce się podzielić wiedzą. Nikt nawet nie podjął próby pomocy, dobrze ze internet nie ogranicza się tylko do naszego kraju a obcokrajowcy byli pomocni.
    Pozdro

    Doinstaluj:

    deb Index of /kali kali main non-free contrib
    deb Index of /kali-security kali/updates main contrib non-free
    deb-src Index of /kali kali main non-free contrib


    Po tym upgrade systemu

    aby sprawe troche uprościć z pisaniem poleceń w terminalu zainstaluj Linset Linset download | SourceForge.net


    Miłej zabawy
    Ostatnio edytowane przez dix62 : 10-09-2015 - 17:13

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj