Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: jak zdobyc pelne zapytanie.

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    9

    Domyślnie jak zdobyc pelne zapytanie.

    Witam.'

    Od pewnego czasu próbuje przechwycic pelne zapytanie aplikacji , ktora laczy sie z dana strona ( jest to cos w rodzaju autoryzacji) . Udalo mi sie ustaic, ze owa aplikacja laczy sie tak : strona.com/licencja.php , i jest mi potrzebne dokladne zapytanie po .php . Wiem, ze po .php jest dalszy ciag , bo jak sie lacze z ta strona , to jest pusty ekran , a ta aplikacji wysyla haslo i login . Wiecie moze jak to zdobyc?

  2. #2
    Zarejestrowany
    Dec 2008
    Postów
    91

    Domyślnie

    Użyj sniffera (np. wiresharka)

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    9

    Domyślnie

    Juz sobie poradzilem z tym problemem xD.

    Mam pytanie z innej beczki : wiecie moze dlaczego jak wlaczam wiresharka ,to to internet mi pada? Mam radiowke .
    Ostatnio edytowane przez moon : 01-24-2009 - 20:35

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    216

    Domyślnie

    wireshark laduje driver (winpcap). Moze jest jakis konflikt miedzy driverem twojej karty sieciowej, a winpcapa. Albo nie idzie przestawic w tryb promis~.

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    9

    Domyślnie

    Witam.
    Jak juz wczesniej pisalem , zdobylem adres tej strony i polaczylem sie z nia przez przegladarke. Zobaczylem tam 'napis' , a biarac "pokaz zrodlo strony " pokazal sie ten kod :
    Kod html:
     napis,
    
    <script src="http://www.google-analytics.com/urchin.js" type="text/javascript">
    </script>
    <script type="text/javascript">
    _uacct = "UA-1496736-19";
    urchinTracker();
    </script>
    .

    Ten program wykonuje tam jakis 'myk' i robi cos , ze cos sciaga. , a moje zapytanie brzmi : jaka moge sciagnac ten plik co ten program sciaga przez przegladarke? Da sie jakos stworzyc na localhoscie prototyp tej strony , przerzucic oryginalna strone na ten localhost , i sledzic co ten program robi, a potem zrobic to samo na oryginalnej stronie? A moze jakies inne rozwiazanie?

    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez moon : 01-26-2009 - 16:06

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Postów
    141

    Domyślnie

    Ten kod JS jest od Google Analytics. Dzieki niemu sa generowane pewne statystyki.

Podobne wątki

  1. Zapytanie http
    By ironwall in forum PHP/CGI/ASP/JSP/J2EE
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 03-14-2008, 15:14
  2. Zapytanie do bazy danych.
    By calibra in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 14
    Autor: 12-15-2007, 20:43
  3. Jak zdobyc IP ofiary ??
    By przemek12345 in forum Wirusy/Konie trojańskie
    Odpowiedzi: 11
    Autor: 11-06-2007, 11:03
  4. Zapytanie mysql
    By andrew8666 in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 6
    Autor: 09-17-2007, 15:22
  5. jak zdobyc numer gg majac numer ip
    By scorpio in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 8
    Autor: 04-07-2007, 09:00

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj