więc tak czy mogę od tak sobie założyć sieć WLAN?? czy to będzie legalne?? czy potrzebuje na to odpowiednie dokumenty?? jeśli tak to gdzie mogę je nabyć??
Printable View
więc tak czy mogę od tak sobie założyć sieć WLAN?? czy to będzie legalne?? czy potrzebuje na to odpowiednie dokumenty?? jeśli tak to gdzie mogę je nabyć??
A jesli nielegalne, to co?
I co to ma go hackingu?
a mozesz sprecyzowac pytanie? chcesz zalozyc taka zwykla siec sobie w domu, tzn. polaczyc dwa komputerki i spokoj, czy cos wiekszego i oplaty sciagac?
Moc EIRP (sygnal wypromieniowany) nie moze przekraczac 100mW aby bylo wszystko legalnie.
Jeśli chcesz rozprowadzać net - to musisz zamówić go u takiego ISP który na to pozwala - jeśli chcesz za to trzepać kasę i podpisać z ludźmi umowę - żeby ci ją co miech płacili - musisz założyć działalność :) ZUS cię zje :D
Jeśli nie miałeś działalności przez ostatnie 5 lat to pół biedy - 280zł jeśli miałeś - cóż 780zł ;)
nie mam pojęcia ;) to już by trzeba prawników pytać ;)
Wiesz przemyśl sobie dobrze sprawę ;) jak podpiszesz z ISP umowę - że masz płacić co miech 1500zł za net zeby go można rozprowadzać to (bynajmniej moim zdaniem) dobrze by było mieć umowę z klientem ze bedzie płacił ;)
Odpowiadajac na pytanie - od strony radiowej i regulacji zwiazanych z uzywaniem pasma bedzie to legalne tak dlugo jak dlugo nie przekroczysz tych 100mW - reszta odpowiedzi powyzej