-
Gadżety
chciałbym żeby tu wpisywać różne przydatne gadżety przy akcjach socjotechnicznych Tak na początek wie ktoś może jak skonstruować zmieniacz głosu?? jakieś schematy układu albo coś w tym stylu Szukałem czegoś takiego i rzeczywiście sprzedają np. w alfatroniku ale cena... A jak spytałem wujka googla to mi wyskoczyły linki do zmieniaczy których sie nie da regulować, sprawiają że dźwięk jest metaliczny, sztuczny. Te oferowane w sklepie to zupełnie co innego Brzmiałbym jak 5 letnie dziecko lub co lepsze kobieta Jeśli komuś coś sie obiło o uszy to piszcie
-
Nie wiem czy to gardżet ale mózg ;) To jest ważnę, ja tam zmieniaczy głosu nie potrzebuje ponieważ dobrze głosem moduluje ;)
Telefon jest bardzo przydatny przy SE
-
telefon wiadomo... ja niestety mam ten problem że mówie dość niewyraźnie no a poza tym kumpel który świetnie głos kobiety udaje mówił że jako kobieta jest łatwiej... zresztą nie dziwne (a zmieniacze to oczywiście do telefonu innych nie widziałem chociaż w sumie to nie ma znaczenia) Czasem jeszcze sie podsłuchy przydają ale to już nie problem kupić mam dwóch znajomych którym kilka lat temu rodzicu pokupowali podsłuchy na gwiazdke
-
słyszałeś o takim zmieniaczu głosu jak mixer :rolleyes:
-
walnij mletkiem mikrofon :p ja np mam opcje nagraj dzwiek a potem zaraz w opcjach mam rozne...
-
Albo walnij mlotkiem, albo właśnie- jest coś takiego jak mixer ale pomyśl- zmiana glosu na żywo- trochę ciężko by szło- spróbuj mikrofonu chusteczki lub funkcji say w ekg:D
albo jkiegoś narzędzia mówiącego:D
-
Chyba ze daloby sie puscic tak ze na glosnomowiacy i mowic w jakiejs odleglosci od telefonu do mikrofonu od kompa... w kompie jakis program do modulacji a z kompa po glosnikach do sluchawki?
-
Mozę to nie tak przydatne przy akcjach socjotechnicznych ale w moim przypadku działa zarypiecie.
Potrzebujesz USB + ten soft (link poniżej) potem to tylko twoja wyobraźnia.
Link: http://www.usbhacks.com/
Ostatnio puściłem to USB u mnie w sieci (około 50 osób) mówiąc ze to jest fajny filmik :) nagrałem soft + fajna commedie po 24h USB wróciło do mnie z 30 z 50 rożnych folderów zawierających wszystkie hasła cookisy itp.
Nawet takie cacko może być użyteczne czasami :) niestety musisz wyculac dostęp do komp :( ale jak to zrobic zostawie to juz na waszej glowie.
-
niby mixer jest ale nie przerobie swojego głosu na damski... po pierwsze dużó zabawy a poza tym bedzie lekko nienaturalnie brzmieć... a to co sprzedają to taka albo nakładka na słuchawke albo podczepiasz do kabelków w słuchawce, możesz pójść i np z budki dzwonić
-