Pokaż wyniki 1 do 10 z 10

Temat: Hack.pl błąd ?

  1. #1
    Zarejestrowany
    Feb 2008
    Postów
    44

    Domyślnie Hack.pl błąd ?

    Czy ja powinienem mieć wgląd do czegoś takiego ? Hmm... nie sądze.

    HTTP/1.1 200 OK Server: IdeaWebServer/v0.50
    Date: Fri, 07 Mar 2008 08:23:42 GMT
    X-Powered-By: PHP/5.2.1
    Set-Cookie: bblastvisit=1204821366;
    expires=Sat, 07-Mar-2009 08:23:42 GMT;
    path=/ Set-Cookie: bblastactivity=0; expires=Sat, 07-Mar-2009 08:23:42 GMT;
    path=/ Set-Cookie: bbsessionhash=70736ac7824768a99136652be35859c0; path=/; HttpOnly Expires: 0
    Cache-Control: private, post-check=0, pre-check=0, max-age=0
    Pragma: no-cache Content-Encoding: gzip Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2 Content-Length: 2824 Connection: Keep-Alive

    Czasem jak wchodzę na hack.pl to sypie mi sie coś takiego.
    Ostatnio edytowane przez Malcolm2600 : 03-07-2008 - 10:08
    Kultura hakerska to kultura darów a podstawowym prawem anarchistycznego internetu jest wolność informacji i w tym tkwi jego piękno

  2. #2
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    Byla o tym mowa, Tqm twierdzi ze to wina load balanserow na home.pl, od kiedy uzywam opery (9.50) takie przygody sie nie zdarzaja.
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Problem obserwowalem tez w innych okolicznosciach ale uczciwie mowiac aktualnie mam to tylko na hack.pl - albo strona przychodzi pusta albo krzaki albo... w koncu porpawnie se renderuje.

    Wiem ze takie zamieszanie potrafia zrobic load-balancery, potrafi tez do tego doprowadzic zla konfiguracja serwera WWW albo przegladarki - za malo danych aby jednoznacznie powiedziec. Jedna ze stron ktora prowadze notorycznie nie dziala w Operze, poniewaz Opera najpierw zglasza ze obsluguje kompresje contentu (deflate i/lub gzip) a pozniej nie radzi sobie z tym co dostaje skompresowane.

    Generalnie najwiecej problemow pojawia sie jesli probujesz w locie kompresowac JavaScript - wtedy sa rozne ciekawe efekty w przegladarkach - jest o tym sporo info na sieci.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  4. #4
    Zarejestrowany
    Feb 2008
    Postów
    44

    Domyślnie

    A co szkodzi wstawić skrypt który sprawdza czy poprawnie sie załadowała stronka, jeżeli nie to reload. Jak dobrze rozumiem to problem ten nie jest regułą i zależy od zewnętrznych zmiennych czynników na które wpływu nie mamy. W takim przypadku należy sie przed tym zabezpieczyć po stronie servera. Wygląda na to że hipertekst jakimś cudem nie jest wpuszczany w engine parser'a browsera bądz omija pewne jego elementy.
    Ostatnio edytowane przez Malcolm2600 : 03-07-2008 - 14:55
    Kultura hakerska to kultura darów a podstawowym prawem anarchistycznego internetu jest wolność informacji i w tym tkwi jego piękno

  5. #5
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Hmm... Tu jest wina serwera (zła odpowiedź), chyba że autor źle przekleił odpowiedź. Niestety, nie da się uniknąć odpowiedzi od serwera i te dane, po prostu muszą być wysyłane do przeglądarki. Przy każdym wywołaniu HTTP GET musi być wysłany szereg nagłówków, tutaj serwer nic innego nie robi...
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Tak wszystko sie zgadza... ale przegladarka musi poprawnie parsowac i renderowac to co dostaje. Sadze ze to cos po stronie serwera lub kodu bo nigdzie indziej tego problemu nie mam - tylko na tym jednym forum.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  7. #7
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Jak podał malcolm zwrócone headery wyglądają tak:
    Kod:
    HTTP/1.1 200 OK Server: IdeaWebServer/v0.50
    Date: Fri, 07 Mar 2008 08:23:42 GMT
    X-Powered-By: PHP/5.2.1
    Set-Cookie: bblastvisit=1204821366;
    expires=Sat, 07-Mar-2009 08:23:42 GMT;
    path=/ Set-Cookie: bblastactivity=0; expires=Sat, 07-Mar-2009 08:23:42 GMT;
    path=/ Set-Cookie: bbsessionhash=70736ac7824768a99136652be35859c0; path=/; HttpOnly Expires: 0
    Cache-Control: private, post-check=0, pre-check=0, max-age=0
    Pragma: no-cache Content-Encoding: gzip Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2 Content-Length: 2824 Connection: Keep-Alive
    a powinny wyglądać tak:
    Kod:
    HTTP/1.1 200 OK Server: IdeaWebServer/v0.50
    Date: Fri, 07 Mar 2008 08:23:42 GMT
    X-Powered-By: PHP/5.2.1
    Set-Cookie: bblastvisit=1204821366;
    expires=Sat, 07-Mar-2009 08:23:42 GMT;
    path=/ Set-Cookie: bblastactivity=0; expires=Sat, 07-Mar-2009 08:23:42 GMT;
    path=/ Set-Cookie: bbsessionhash=70736ac7824768a99136652be35859c0; path=/; HttpOnly Expires: 0
    Cache-Control: private, post-check=0, pre-check=0, max-age=0
    Pragma: no-cache 
    Content-Encoding: gzip 
    Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2 
    Content-Length: 2824 
    Connection: Keep-Alive
    Krzaczki są powodem odrzucenia
    Pragma: no-cache Content-Encoding: gzip Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2 Content-Length: 2824 Connection: Keep-Alive
    w którym znajduje się informacja o kompresji...
    Wiemy co jest problemem, ale JAK TO NAPRAWIĆ? Trzeba by było mieć dostęp do konfiguracji serwera... Najłatwiejszym wyjściem wydaje się wyłączenie obsługi kompresji...
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

  8. #8
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    ... ktora moze byc wlaczona albo na serwerze WWW albo na load-balancerach albo gdziekolwiek indziej po drodze

    Najprosciej wylaczyc w przegladarce aby nie wysylala ze akceptuje kompresowany content
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  9. #9
    Zarejestrowany
    Feb 2008
    Postów
    44

    Domyślnie

    Tak sie zastanawiam czy te informację mogą sie przydać do przejęcia sesji hmmm.....
    Kultura hakerska to kultura darów a podstawowym prawem anarchistycznego internetu jest wolność informacji i w tym tkwi jego piękno

  10. #10
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Co najwyżej... swojej
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

Podobne wątki

  1. Zaskakujący błąd indeksacji google
    By MateO in forum Pozycjonowanie/Wyszukiwarki
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 03-28-2008, 09:02
  2. XDMCP - Błąd w debian 4.0?
    By eMCe in forum Linux
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 08-28-2007, 12:16
  3. Krytyczny błąd w Extreme-fusion!
    By ble34 in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 0
    Autor: 02-08-2007, 23:03
  4. ColdFusion & błąd
    By irk4z in forum Hacking
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 11-10-2006, 11:26
  5. Błąd w ling.pl ?
    By D Ogi in forum Hacking
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 09-03-2006, 13:40

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj