Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: Php pytanie

  1. #1
    Zarejestrowany
    Dec 2008
    Postów
    6

    Domyślnie Php pytanie

    Mam pytanie czy jest możliwość naciśnięcia nieaktywnego przycisku na stronie?

    Chodzi o to ze przycisk można nacisnąć tylko raz a jak już się to zrobi to przyciski staje się nie aktywny.

  2. #2
    Avatar VLN
    VLN
    VLN jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Jan 2008
    Postów
    277

    Domyślnie

    Po co naciskać nie aktywny przycisk
    Jeżeli to jakiś formularz to po prostu zrób sobie plik w html-u dzięki któremu metodą POST/(GET) będzie przesyłał dane do skryptu.

    Sorrki ale nie wiedziałem jak to prościej napisać.

    Ew. Spróbuj pousuwać ciasteczka.

    Wróżką nie jestem i nie wiem czy ta strona operuje na np. loginie(coś a la fotka.pl i inne badziewia) etc. albo działa w oparciu o sesje, czy po prostu ciekawy jesteś czy to możliwe.

    Może adres byś podał.

    //Edit: Może są prostsze sposoby , nie wiem , nie spotkałem się z tego typu problemem.

    Pozdrawiam VLN.
    Ostatnio edytowane przez VLN : 12-26-2008 - 20:05
    Kod php:
    $zmienna $_POST['COS']; 
    Zamiast tego :
    Kod php:
    $zmienna htmlspecialchars($_POST['COS']); 
    I mamy zabezpieczenie przed XSS

  3. #3
    Zarejestrowany
    Dec 2008
    Postów
    6

    Domyślnie

    No wiec wytłumaczę gram w pewna grę w której jest zakładka gratisy i po jednym kliknięci na zakładkę aktywuj gratis przycisk robi się nieaktywny czy da się coś zrobić by kliknąć na niego wiele razy?

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Kliknac na przycisk to jedno a zupelnie inna sprawa to zmusic serwer do wykonania kodu, ktory doda Ci gratisa. To jest okreslane przez logike aplikacji (powinno przynajmniej) wiec sznase sa mizerne.

    P.S.
    Przenosze do dzialu PHP bo na hacking to to mi nie pasuje
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  5. #5
    Zarejestrowany
    Dec 2008
    Postów
    6

    Domyślnie

    Ok dzieki za pomoc
    Ostatnio edytowane przez bagerek : 12-26-2008 - 21:31

Podobne wątki

  1. pytanie o gg
    By majew13 in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 06-06-2008, 18:34
  2. pytanie
    By kakak in forum Hacking
    Odpowiedzi: 9
    Autor: 03-28-2008, 17:14
  3. [php]humory przegladarki? php? systemu?
    By gogulas in forum PHP/CGI/ASP/JSP/J2EE
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 03-27-2008, 09:46
  4. Pytanie:)
    By r3cover in forum Hacking
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 06-01-2007, 10:09
  5. Pytanie
    By slawek14 in forum Delphi/Pascal/Lisp
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 05-22-2007, 16:16

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj