Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: filesize źle oblicza

  1. #1
    Zarejestrowany
    Nov 2008
    Postów
    7

    Domyślnie filesize źle oblicza

    Kod:
    <?php
    function foldersize($path){
        $size=0;
        foreach (glob($path."/*.*") as $file)
            $size+=round(filesize($file)/1048576,1);
        foreach (glob($path."/*",GLOB_ONLYDIR) as $folder)
            $size+=round(foldersize($folder)/1048576,1);
        return $size;
    }
    
    echo foldersize("t");
    ?>
    mam folder co waży 19mb a on wyświetla 10.1 wie ktoś gdzie jest błąd skrypt zwiększ się przy dodaniu nowych plików ale nie jest realistyczny

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Proponowalbym zrobic zaokraglanie na koncu a nie dla kazdego pliku w katalogu... Jesli zaokraglasz do 1 po przecinku a masz ok 90 plikow to wsam raz na samych zaokragleniach mozesz juz stracic prawie 9MB.

    Dodawaj jak leci a zaokraglaj wynik koncowy.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  3. #3
    Zarejestrowany
    Nov 2008
    Postów
    7

    Domyślnie

    do której liczby po przecinku mam zaokrąglić

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    jak wolisz, jak potrzebujesz... 1 lub 2 zazwyczaj...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Podobne wątki

  1. co źle wpisuję?
    By magda in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 08-09-2008, 03:58
  2. Źle oblicza :(
    By (_Adamex_) in forum C/C++
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 01-14-2008, 16:50

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52