Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 18

Temat: referencja

  1. #1
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie referencja

    Dałoby się za pomocą php oszukać referencje za pomoca jakiegoś przekierowania z jednej strony na drugą, z której dopiero będzie otwierana strona sprawdzająca referencje?

  2. #2
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    chodzi Ci o http_referer? bo dla mnie referencja w php to &

    Mozesz stworzyc skrypt ktory zadziala jak proxy i wysle dowolny naglowek http, przegladarki uzytkownika nie zmusisz.
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  3. #3
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie

    A jak stworzyć taki skrypt, który prześle taki nagłówek? Jakbyście mogli chociaż dać link do jakiegoś artykułu jeśli nie chcecie mi podawać odpowiedzi na tacy

  4. #4
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    Normalnie, otwierasz socket i dopisujesz linijke 'Referer: http://example.com' w naglowku HTTP/GET.
    Kod php:
    <?php
    $ip 
    gethostbyname('example.com');
    $fp fsockopen($ip80);
    fwrite($fp'GET /index.php HTTP/1.1
    Host: example.com
    Referer: http://example.com
    Connection: Close
    '
    );
    ?>
    Ostatnio edytowane przez gogulas : 07-17-2008 - 11:01
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  5. #5
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie

    Co to jest socket?

  6. #6
    Avatar hedVB
    hedVB jest offline AI
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    874

    Domyślnie

    Cytat Napisał ruben Zobacz post
    Co to jest socket?
    Sorry, nie mogłem się powstrzymać hahaha :P Wiem jestem chamski

  7. #7
    rip
    rip jest offline Banned
    Zarejestrowany
    May 2008
    Postów
    534

    Domyślnie

    socket = jakis adres pod ktory skaczesz z odpowiednimi argumentami.
    To tak jak funkcja, tylko trzeba go 'stworzyc'. Analogicznie do przerwan.

  8. #8
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie

    A jak stworzyć takie coś?

  9. #9
    rip
    rip jest offline Banned
    Zarejestrowany
    May 2008
    Postów
    534

    Domyślnie

    $fp = fsockopen($ip, 80);

  10. #10
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie

    No więc wstawiłem taki kod jak podał Gogulas i dodatkowo użyłem funkcji header(location..... ale nic się nie stało, żadna strona się nie otworzyła. Co robię źle?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj