Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: warości cookies

  1. #1
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie warości cookies

    Do danego cookies na komie dostęp poza użytkownikiem ma tylko witryna, która je stworzyła. Jakbym wysłał do przeglądarki cookies o takiej samej nazwie co istniejące już na danym kompie to stare by się usunęło i jego miejsce zajęło by nowe czy oba istniały by naraz?
    Ostatnio edytowane przez ruben : 07-15-2008 - 17:11

  2. #2
    maciek jest offline IT
    Zarejestrowany
    Jul 2006
    Skąd
    Łódź
    Postów
    249

    Thumbs down

    oczywscie post idealny do dzialu CHACKING

    cookie sa zapisywane jako [email protected] (lub ip)
    wiec jak wysle ta sama strona cookie o tej samej nazwie to zostanie ono zastapione
    Pozdrawiam

  3. #3
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie

    A jakbym parametr "domain" w Set-Cookie ustawić przykładowo na example.com i ustawić moją sesje to by przelogowało usera jeżeli był zalogowany na tej stronie?

  4. #4
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    Kraków
    Postów
    371

    Domyślnie

    po prostu sprawdź

    wyniki opublikuj tutaj ;P

  5. #5
    Avatar ruben
    ruben jest offline The user's
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Postów
    57

    Domyślnie

    Kod:
    setcookie("visited", "1", time()+3600*3, "ruben", "ruben.pl");
    Taki dałem kod, ale domena nie uległa zmianie. W takim razie w jakim celu służy domain, chyba, że zrobiłem coś źle.

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    jesli np ustawiasz cookie na hoscie www.wydzial1.domena.pl a chcesz aby cookie mogl odczytac skrypt na www.domena1.pl albo na www.wydzial2.domena.pl to musisz ustawic domain na domena.pl, wtedy przegladarka bedzie wysylac to cookie do kazdego URLa ktory pobiera z domena.pl - takie proste ograniczanie zasiego cookies.

    Jesli ustawisz sobie w cookie inna domene a twoj skrypt sie w niej nie znajduje to przegladarka nie bedzie wysylac tego cookie do Twojej strony. Poczytaj nieco - wikipedia (angielska) ma calosc bardzo dokladnie opisane - szukaj pod 'HTTP Cookie'
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Podobne wątki

  1. cookies
    By ruben in forum Hacking
    Odpowiedzi: 9
    Autor: 07-14-2008, 17:17
  2. cookies
    By janusz4104 in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 03-02-2008, 23:04
  3. cookies
    By caroline in forum Hacking
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 01-20-2008, 01:38
  4. cookies
    By dark angel in forum Hacking
    Odpowiedzi: 7
    Autor: 07-11-2007, 11:24
  5. Cookies
    By sidknot in forum Hacking
    Odpowiedzi: 15
    Autor: 06-18-2007, 11:15

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj