Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 11 do 20 z 22

Temat: Szukajka na stronę www.

  1. #11
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    Cytat Napisał Iwan Zobacz post
    TQM masz jakis taki skrypcik,albo byłbyś w stanie mi coś sklecić ?
    Powtarzam, pokaz w jakim formacie przechowywane sa dane.
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  2. #12
    Zarejestrowany
    Apr 2008
    Postów
    69

    Domyślnie

    powtarzam,txt.

  3. #13
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    nie rozchodzi sie o rozszerzenie plikow tylko o format... powtarzam, pokaz przyklad pliku z danymi.
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  4. #14
    Zarejestrowany
    Apr 2008
    Postów
    69

    Domyślnie

    Aaa .
    To zapisuje się w pliku txt w formie :
    Kod:
    Coś||próba||coś\n
    w kolejnosci : tytul,tresc,autor.

  5. #15
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Dobra... ktore pola maja byc przeszukiwane? Jakiego formatu jest nazwa?

    Ogloszenie<NNN>.txt czy jakos tak? Napisanie takiego CGI to nie problem tylko trzeba sobie opracowac jakis HTML czy cos... cos co spowoduje wyswietlenie calosci ladnie.

    W sumie do tego mozna uzyc nawet prostych formatow w perlu
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  6. #16
    Zarejestrowany
    Apr 2008
    Postów
    69

    Domyślnie

    TQM,nazwa to: komentarze.txt bo tak mi wygodniej.HTML mam,będzie się do wyświetlało w oknie strony obok menu tak żeby była jedna całość.A opcja szukaj,byłaby jako oddzielna podstrona.Jeżeli byłbyś w stanie cos takiego dla mnie zrobić to będę dozgonnie wdzięczny

  7. #17
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    tak jak obiecalem, proceduralny kod niskiej jakosci :P

    Kod php:
    <?php
    $tyt 
    trim($_POST[sukaj_w_tytule]);
    $aut trim($_POST[sukaj_autora]);
    $tre trim($_POST[sukaj_w_tresci]);

    $baza file('baza.TXT');
    if (empty(
    $tyt) or empty($aut) or empty($tre)) {
        
    # formularz szukania
    }
    else {
        foreach (
    $baza as $baza) {
        
    $baza explode('||'$baza);
        if (
    eregi($tyt$baza[0]) && !empty($tyt)) {
                
    eregi_replace($tyt"<b><font color=red>$tyt</font></b>"$baza[0]); //jakos takos :P
                
    echo "<b>Tytul:</b> $baza[0]<br><br>";
                echo 
    "<b>Tresc:</b> $baza[1]<br><br>";
                echo 
    "<b>Autor:</b> $baza[2]<br><hr>";
        }
        else {
            if (
    eregi($aut$baza[1]) && !empty($aut)) {
                
    eregi_replace($aut"<b><font color=red>$tyt</font></b>"$baza[1]);
                echo 
    "<b>Tytul:</b> $baza[0]<br><br>";
                echo 
    "<b>Tresc:</b> $baza[1]<br><br>";
                echo 
    "<b>Autor:</b> $baza[2]<br><hr>";
            }
            else {
                if (
    eregi($tre$baza[1]) && !empty($tre)) {
                
    eregi_replace($tre"<b><font color=red>$tyt</font></b>"$baza[2]);
                echo 
    "<b>Tytul:</b> $baza[0]<br><br>";
                echo 
    "<b>Tresc:</b> $baza[1]<br><br>";
                echo 
    "<b>Autor:</b> $baza[2]<br><hr>";
                }
            }
        }
    }
    }
    ?>
    Robi file() wiec baza nie moze byc wieksza niz 8/16mb
    Ostatnio edytowane przez gogulas : 05-20-2008 - 18:19
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  8. #18
    Zarejestrowany
    Apr 2008
    Postów
    69

    Domyślnie

    Dzięki Ci bardzo.Tylko takie pytanie jeszcze.Jeżeli dla każdego miasta mam oddzielny txt,to mam to uwzględnić w
    Kod:
    $baza = file('baza.TXT')
    ?

  9. #19
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    pytanie zasadnicze, czy pliki bazy przekrocza kiedys laczna wage 8/16mb (w zaleznosci od ustawien php), jesli tak to wrzucanie calych plikow do pamieci skonczy sie przykrym komunikatem.
    najlepiej fgets()em zczytywac po linijce i znaleziska wpychac do tablicy na koniec porownac i unikatowe wyswietlic..

    jesli jednak pliki sa male mozesz zrobic
    $a = file('1baza.txt');
    $b = file('2baza.txt');
    $c = file('2baza.txt');
    $baza = array_merge($a, $b, $c);
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  10. #20
    Zarejestrowany
    Apr 2008
    Postów
    69

    Domyślnie

    czyli to $a itp mam dodać przed tą linijkę co ja podałem?sorry za takie zasadnicze dla Ciebie pytania,ale nie umiem php...muszę się nauczyć bo bez tego ani rusz.

Podobne wątki

  1. www
    By Olonor in forum /dev/null
    Odpowiedzi: 0
    Autor: 04-26-2008, 09:40
  2. Serwisy płacące za Twoją stronę
    By lucyfer666 in forum Biznes internetowy
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 04-02-2008, 15:04
  3. Jak zapisać na dysku zabezpieczoną stronę www?
    By spidernet in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 14
    Autor: 01-31-2008, 20:52
  4. Włam na stronę / konto admina
    By fensz in forum /dev/null
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 10-14-2007, 16:56
  5. Jak podmienić stronę
    By Virtual in forum Hacking
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 12-04-2006, 09:52

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj