Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: HTTP POST logowanie, ukryte zmienne

  1. #1
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie HTTP POST logowanie, ukryte zmienne

    HELLo
    Chcialem zrobic skrypt, ktory zaloguje sie na www.plemiona.pl (tylko zaloguje. nie bedzie nigdzie klikal, bo to niezgodnie z regulaminem), niestety odpadlem w przedbiegach..

    wstepne logowanie polega na wyslaniu do www.plemiona.pl/index.php?
    "action=loginuser=xxx&clear=true&password=xxx&serv er=pl14&x=14&y=8"
    interesuje mnie koncowka czyli "x=14&y=8" te 2 zmienne sa jak sama nazwa wskazuje zmienne i przy kazdorazowym logowaniu inne, problem polega na tym, ze nigdzie w zrodle strony ich nie widze :/ ale to musi tutaj byc bo jak inaczej przegladarka miala by to wyslac
    kodu nie zamieszczam, wystarczy wejsc na http://www.plemiona.pl/index.php i zerknac w zrodlo strony.
    Ciekaw jestem bardzo jak oni to zrobili.

    /edit
    kod samego forma:
    Kod:
    [<form action="http://www.plemiona.pl/index.php?action=login" method="post">
    	<tr><td colspan="2"><h4>Login</h4></td></tr>
    	<tr><td align="right">Nick:</td><td><input name="user" type="text" size="15" maxlength="30" value=""/></td></tr>
    	<tr><td align="right">Hasło:</td><td><input name="clear" type="hidden" value="true" /><input name="password" type="password" size="15" maxlength="20" /></td></tr>
    	<tr><td align="right" valign="top">Świat:</td><td>
    	<select name="server">
    			<option value="pl14" >Świat 14</option>
    	</select>
    	</td></tr>
    	<tr><td><input id="cookie" type="checkbox" name="cookie" value="true"  /><label for="cookie">Zalogować bez przerwy</label></td><td align="center"><input type="image" src="graphic/index/login_old.png" /></td></tr>
    </form>
    Ostatnio edytowane przez gogulas : 03-25-2008 - 20:26
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Hmmmm - w PHP nie pomoge wiele ale w Perlu to bym zalatil przez WWW::Mechanize
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  3. #3
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    W porzadku, tylko ze najpierw chcialbym zrozumiec zasade dzialania, jakim cudem dodaja sie x=[n]&y=[n] skoro nie ma tego w kodzie forma.
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Rzeczywiscie dziwne bo tam nic takiego nie ma... juz nawet szukalem moze jakis JS tam siedzi ale tez nie :-/
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  5. #5
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    droga eliminacji doszedlem do takiego kodu

    Kod:
    <form action="http://www.wp.pl/" method="post">
    <input name="xxx" type="text">
    <input type="image">
    </form>
    co generuje posta:
    Kod:
    Content-Length: 18
    Content-Type: application/x-www-form-urlencoded
    
    xxx=dfgh&x=12&y=15
    Wydaje sie, ze winne jest "<input type="image">(...)
    /edit
    wszystko jasne:
    Kod:
    Użycie rysunku jako przycisku wysłania danych
    Jeżeli projekt aplikacji WWW tak przewiduje, możesz użyć rysunku w miejsce przycisku HTML wysyłającego dane formularza do serwera. Dla PHP nie ma znaczenia, czy jest to przycisk czy rysunek, ale jeżeli używasz rysunku oprócz danych do serwera zostaną wysłane dodatkowo współrzędne x i y (względem lewego górnego rogu rysunku) punktu gdzie został kliknięty rysunek. Nazwy zmiennych przechowujących współrzędne są tworzone poprzez dodanie _x i _y do nazwy elementu reprezentującego rysunek. Na przykład na wydruku 5 nazwą elementu rysunku jest SubmitImg. Zmienne reprezentujące współrzędne będą się nazywały SubmitImg_x i SubmitImg_y. Mechanizm ten jest wygodny do tworzenia map obrazów po stronie serwera.
    Ciekawe kto to wymyslil
    W sumie to mozna na tej podstawie zrobic fajna walidacje...
    Ostatnio edytowane przez gogulas : 03-26-2008 - 00:13
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

Podobne wątki

  1. Przeglądarka przechwytująca zmienne z pamięci?
    By zorlan in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 12
    Autor: 05-09-2007, 19:57
  2. Odpowiedzi: 3
    Autor: 05-02-2007, 10:28

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj