Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Proste pytanie na temat formularza z "<input type=hidden name" metodą POST.

  1. #1
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    17

    Domyślnie Proste pytanie na temat formularza z "<input type=hidden name" metodą POST.

    Hej

    No więc mam stronę, na której są takie dane np.:
    Kod html:
    //strona na która lecą dane
    <form name="spendfrm" action="https://www.mojastrona.pl/tabela.html" method="post">
    
    //dana która chce wyświetlić na tabela.html
    <input type="hidden" name="PAYEE_ACCOUNT" value="<?= $_acct ?>">
    Ok, teraz jak te dane są już załadowane na tej stronie, to chce żeby po wciśnieciu 'confirm', na nastepnej stronie te dane się ukazały w wybranym przezemnie miejscu. Jak to zrobic? Jaki kod powinien być na drugiej stronie, żeby te dane z pierwszej strony (czyli wartość PAYEE_ACCOUNT umieszczona w value=) przechwycil?

    Z góry dziekuje za porady
    Ostatnio edytowane przez RiTu : 04-29-2007 - 21:49

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Normalnie odczytac w aplikacji a pozniej wyswietlic w generowanym przez aplikacje HTMLu... nie rozumiem pytania - w czym w zasadzie jest problem?
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  3. #3
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    17

    Domyślnie

    Przecież mam jedynie kod "wysyłający dane" na pierwszej stronie. Teraz potrzebuję kodu na drugą stronę, które te dane przechwyci i umieści, w tabelce np.

  4. #4
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie

    sessia
    poczytaj sessje w php
    bo chyba oto ci ochodzi aby zmienne zostały zapamietane i wyswietlona innei podstronie portalu tak

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Sesja nie jest koniecznie potrzebna... potrzebujesz odcztac wartosci zmiennych przekazanych przez POST tak jak po prostu pola formularzy... a to ze jest HIDDEN nie ma znaczenia...

    Na nastepnym ekranie jesli chcesz miec te dane w polu input mozesz zrobic tak:

    Kod:
    <input value="<zmienna z danymi>" disabled>
    wtedy widac co bylo wpisane, nie mozna tego zmienic... ale do nastepnego etapu aby dojsc (bo jak rozumiem bedzie kolejny krok) nadal musisz dodac to samo pole HIDDEN co bylo wczesniej - inaczej idac z 2 do 3 kroku zgubisz zmienna...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  6. #6
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    17

    Domyślnie

    Mmm nie, to bez wykorzystania sesji jest.

    A dało by się zrobić, żeby na tej drugiej stronie był mniej więcej taki kod?

    <input name="PAYEE_ACCOUNT" value="" type="hidden">

    I nie chciałbym, żeby ta dana została wyświetlana w graficznym polu input'a, ale
    poprostu w tabelce <td>
    Ostatnio edytowane przez TQM : 04-29-2007 - 22:19

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Jak to wyswietlisz to tylko i wylacznie Twoja sprawa i tego co chcesz osiagnac... ja nie wiem a i Ty niewiele mowisz... wiec tyle co wiem to powiedzialem... najpierw wczytujesz zmienna tak jakby bylo to pole formularza i co dalej z nia zrobisz Twoja sprawa...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  8. #8
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    17

    Domyślnie

    Chyba nie trybi. Wkleje cały skrypt:

    Kod html:
    <form name="spendfrm" action="https://www.mojastrona.pl/sci_asp/payments.htm" method="post">
            <input type="hidden" name="PAYEE_ACCOUNT" value="<?= $_acct ?>">
            <input type="hidden" name="PAYEE_NAME" value="<?= $_sitetitle ?>">
            <input type="hidden" name="PAYMENT_UNITS" value="1">
            <input type="hidden" name="PAYMENT_METAL_ID" value="1">  
            <input type="hidden" name="NOPAYMENT_URL_METHOD" value="POST">
            <input type="hidden" name="PAYMENT_URL_METHOD" value="POST">
            <input type="hidden" name="BAGGAGE_FIELDS" value="REFERRER BET">
    	<input type="hidden" name="PAYMENT_AMOUNT" value = "<?= $_cost[$level] ?>" >
            <input type="hidden" name="BET" value="<?= $bet ?>">
            <input type="hidden" name="REFERRER" value="<?= $ref ?>">
            <input type="hidden" name="SUGGESTED_MEMO" value="<?= $_spendmemo ?>">
    </form>

    To skrypt płatności. Teraz chcialbym, zeby te dane sie wyswietlaly uzytkownikowi na nastepnej stronie, jak to zrobić?
    Ostatnio edytowane przez RiTu : 04-30-2007 - 13:10

  9. #9
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Ehhhh... jak piszesz takie cos to jedna sprawa to wyswietlenie tego uzytkownikowi a druga wpisanie tych samych danych jako pola HIDDEN aby zachowac informacje dla nastepnego kroku... Tu nie ma czego rozumiec... pierwszy raz tworzysz pola HIDDEN a drugi raz uzywasz odczytanych wartosci w kodzie HTML aby wyswietlic ich wartosci...

    ... i tak dla kazdej strony odpowiedzialnej za kolejny krok w procesie akceptacji platnosci.

    Sorry ale wiecej juz sie nie da wyjasnic...

    EDIT:
    Od kiedy pliki .htm sa wykonywane? Myslalem ze wywolujesz plik .asp albo .php albo dowolny inny a nie HTML - tak to to Ci nigdy nie zadziala (dopuki pliki HTML nie sa u ciebie programami w pelnym znaczeniu a tylko rozszerzenie maja .html)
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  10. #10
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    17

    Domyślnie

    Na upartego można skrypty php/asp wykonywać w htmlu dodając odpowiedni handler na serverze, ale mniejsza z tym, napisałem htm odruchowo bo i sciezke wymyslilem.

    Te dane są w hidden, zeby uzytkownik na stronie "A" ich nie widzial, bo dane te sa brane z bazy danych tego uzytkownika. Chodzi o to, zeby na stronie "B" te dane sie pokazaly.

    Oryginalnie ta strona "B" powinna byc w .asp, ale moze byc też w php wydaje mi sie. Rzecz w tym, ze mam tylko połowe całej tej maszynerii, czyli te input'y do wysłania. Nie wiem jak to na stronie "B" zrobić, zeby te dane przyjął i pokazal

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. "Szukacz" plików na www...(brute-force)
    By afterburner in forum Hacking
    Odpowiedzi: 13
    Autor: 04-29-2007, 14:57
  2. jest jakis sposob na "odczyt" czyjegos gg?
    By ironwall in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 01-25-2007, 17:40
  3. Odpowiedzi: 3
    Autor: 12-27-2006, 15:07
  4. Odpowiedzi: 4
    Autor: 10-10-2006, 16:44
  5. Odpowiedzi: 1
    Autor: 07-24-2006, 04:08

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj