Pokaż wyniki 1 do 6 z 6

Temat: ładowanie stronki z cache

  1. #1
    31337 jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    367

    Domyślnie ładowanie stronki z cache

    Jakie nagłówki wysłać, aby stronka (w htmlu) była ładowana z cache w przeglądarce? Chodzi mi o ominięcie sprawdzania referer na serwerze.

  2. #2
    31337 jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    367

    Domyślnie

    edit:
    już sobie poradziłem (304 Not modified, bez treści!!).
    Można zamknąć/skasować/whatever~

    edit2:
    a jednak nie działa -.-
    stronka ładuje się z pamięci, ale referer wysyła poprzednie, WTF!
    dlaczego jak uruchomie kod html lokalnie, to nie wysyła referer, a jak z cache to już tak
    Ostatnio edytowane przez 31337 : 04-25-2007 - 18:54

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    moze dlatego, ze cache zapisuje wszelkie parametry wywolania i je odtwarza pozniej... referrer tez sie w to zalapie wtedy
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  4. #4
    31337 jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    367

    Domyślnie

    A da się coś zrobić żeby przeglądarka nie go nie zapisała?
    Lub czy jest jakiś javascript który wysyła formularz bez referer? Nie chodzi mi o document.form.submit().

  5. #5
    31337 jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    367

    Domyślnie

    ...bump...

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    zmienne typu referer ustawia przegladarka... mozesz przechwycic swojego POST/GET do serwera i zmienic parametry w locie jakims proxy albo cos... ale z poziomu JS nie da sie z tego co wiem
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Podobne wątki

  1. Powolne ładowanie się stron-Serwer Proxy
    By fedor in forum TCP/IP/Analiza/Badanie
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 04-23-2007, 13:49

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj