Pokaż wyniki 1 do 2 z 2

Temat: Program/skrypt do backupu

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jul 2007
    Skąd
    UK
    Postów
    360

    Domyślnie Program/skrypt do backupu

    Witam, czy w skryptem bat da sie kopiowac dane np z dysku C na dysk D, wlacznie z utworzeniem foderu z aktulaną datą? Dla przykladu, chce skopiowac w dniu 23/09/2009 zawartosc katalogu C:\dane na dysk D i zeby skrypt tworzyl mi katalog datą - d:\ 23/09/2009 i do niego backup z C. Jestem zainteresowany komercynym stworzeniem takiego skryptu-tzn zaplace za niego lub jesli nie da sie zrobic skryptem to za napisanie programiku ktory by to zrobil. Kontakt na priv.

    EDIT: Zapomnialem dodac-ma to dzialac na w98 i xp .

    EDIT2: Znalazlem cos takiego:

    @echo off
    FOR /F "TOKENS=1* DELIMS= " %%A IN ('DATE/T') DO SET CDATE=%%B
    FOR /F "TOKENS=1,2 eol=/ DELIMS=/ " %%A IN ('DATE/T') DO SET mm=%%B
    FOR /F "TOKENS=1,2 DELIMS=/ eol=/" %%A IN ('echo %CDATE%') DO SET dd=%%B
    FOR /F "TOKENS=2,3 DELIMS=/ " %%A IN ('echo %CDATE%') DO SET yyyy=%%B
    SET date="%date:~0,2%-%date:~3,2%-%date:~6,6%"
    md C:\tempbackup\%date%
    xcopy /e C:\TEMP\*.* C:\tempbackup\%date%
    pause
    Tylko jest jescze 1 klopot-co zrobic zeby nie wstawial roku jako 20-9 tylko 2009
    Ostatnio edytowane przez bemyself : 09-23-2009 - 19:57
    Atheros? - nanzwa mhata yangu

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    278

    Domyślnie

    Na podstawie twojego skryptu stworzyłem coś takiego:
    Kod:
    @echo off
    FOR /F  %%A IN ('DATE/T') DO set data=%%A
    FOR /F "TOKENS=3 DELIMS=-" %%B IN ('DATE/T') DO set dzien=%%B
    if %dzien%==24  (
    goto kopia
    ) ELSE (
    goto koniec
    )
    :kopia
    md D:\backup\%data%
    xcopy /e C:\dane\*.* D:\backup\%data%
    :koniec
    pause
    exit
    Działa to tak gdy odpalasz skrypt i jest 24 dzień bieżącego miesiąca, robiona jest kopia wszystkich plików i katalogów z katalogu C:\dane, do katalogu w nazwie z datą, np. 2009-09-24 , w lokalizacji D:\backup\
    Nie wiem czy polecenie xcopy działa pod 98, jak będę miał chwile czasu to to dopracuje, nazwa katalogu jest w formie np. 2009-09-24 .
    Ostatnio edytowane przez Laik707 : 09-25-2009 - 17:22

Podobne wątki

  1. program zdalnie otwierajacy inny program:P
    By northdakota in forum C/C++
    Odpowiedzi: 9
    Autor: 02-27-2009, 23:48
  2. skrypt PHP
    By 4ndr1u in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 6
    Autor: 09-17-2008, 11:01
  3. Odpowiedzi: 8
    Autor: 07-26-2008, 09:05
  4. [skrypt] - pytanie
    By Error in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 10
    Autor: 12-27-2006, 13:25

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj