Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: problem z serverem do CS1.6 [wydzielone z innego watku --tqm]

  1. #1
    Zarejestrowany
    Feb 2008
    Postów
    4

    Domyślnie problem z serverem do CS1.6

    witam

    mam problem z zalozeniem servera do Cs1.6 mianowicie wsyztsko robie dobrze tylko jest takie cos jak IP...

    ciagne lacze z drugiego kompa przez router, moje standardowe Ip to 81.168...itd
    router zmienia je w jakis sposob na niejakie 190.30...itd ale to Ip z routera widzi tylko ten server z CS i nikt nie moze wejsc na serv procz mnie bo wyskakuje ze bledne IP... a wszytsko odziala poprawnie..

    domyslam sie ze moze to byc wina portow ale nawet niewiem ja k je zmienic czy co kolwiek, druga rzecz to moze da sie to jakos tak zrobic zeby jednak server w Cs widzial to standardowe IP



    prosze o pomoc...



    ps. prosze admina o przelozenie tego tematu bo w sumie niewiedzialem gdzie to napisac...

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Jesli ciagniesz z lacze z drugiego kompa to ja to rozumiem ze masz ISP, router, komp i dalej puszczone lacze do serwera. W ten sposob wszystkie maszyny po drodze - router i pierwszy komp - musza przepuszczac pakiety do serwera niezaleznie od zrodla pochodzenia (oczywiscie tylko na porty CS'a).

    Proponowalbym jesli to tylko mozliwe podpiac serwer pod router i olac ten posredniczacy komputer - im prostsza struktura tym lepiej dziala i mniej miejsc gdzie cos moze sie zepsuc...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  3. #3
    Zarejestrowany
    Feb 2008
    Postów
    4

    Domyślnie

    a masz moze jakies gg ? bo na forum tak dziwnie... napsiz do mnie 8131735

  4. #4
    Zarejestrowany
    Apr 2008
    Skąd
    /dev/null
    Postów
    31

    Domyślnie

    Cytat Napisał andamel Zobacz post
    witam

    mam problem z zalozeniem servera do Cs1.6 mianowicie wsyztsko robie dobrze tylko jest takie cos jak IP...

    ciagne lacze z drugiego kompa przez router, moje standardowe Ip to 81.168...itd
    router zmienia je w jakis sposob na niejakie 190.30...itd ale to Ip z routera widzi tylko ten server z CS i nikt nie moze wejsc na serv procz mnie bo wyskakuje ze bledne IP... a wszytsko odziala poprawnie..

    domyslam sie ze moze to byc wina portow ale nawet niewiem ja k je zmienic czy co kolwiek, druga rzecz to moze da sie to jakos tak zrobic zeby jednak server w Cs widzial to standardowe IP



    prosze o pomoc...



    ps. prosze admina o przelozenie tego tematu bo w sumie niewiedzialem gdzie to napisac...
    Jaki ruter. Przekieruj porty (forvarding) i po problemie, o ile masz dostęp do panela administracyjnego rutera.

Podobne wątki

  1. Odpowiedzi: 1
    Autor: 04-04-2008, 13:36
  2. Kontrola innego kompa???
    By JJLan in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 11-28-2007, 21:13
  3. Odpowiedzi: 1
    Autor: 05-31-2007, 08:37
  4. Problem... [w sumie 'hackowanie czyjegos GG' - ciag dalszy --tqm]
    By Zaq_08 in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 11
    Autor: 05-11-2007, 21:24
  5. Problem z serverem
    By Bartosz^^ in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 03-25-2007, 12:14

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52