-
Jaką lustrzankę wybrać?
OK Panowie i Panie - temacik do pomyślenia przy kawie ;)
Z bezpieczeństwem to wiele wspólnego nie ma... ale...
Koleżanka chce kupić lustrzankę - i pyta mnie jaką ;)
Powiedziałem że się na tym nie znam - ale obiecałem też że popytam - dlatego piszę tu.. może ktoś się interesuje
Kryteria oceniania:
jakościowo, markowo, cenowo - to cenowo to bym podkreślił gdyby nie to że żyjemy w Polsce więc niejako już jest to podkreślone automatycznie w naszych umysłach chyba :D
Pozdrówka i podwójne dzięki za każdą odp!
-
Mowa o lustrzance cyfrowej czy analogowej?
Nie wiem czy analogi sie oplaca (takie na klisze)... skoro cyfrowki robia takie fajne zdjecia juz...
Mam starocia Sony DSC-F707 (5mpx) od jakichs 3 lat i dziala nadal wspaniale... ostatni nabytek (kupiony dla siostry ale testowalem dosc solidnie) to Canon EOS-350D (8mpx) - teraz juz wypierany przez lepszy/nowszy EOS-400D (10mpx). Niestety ten sprzet tani nie jest ale spisuje sie dokonale... 400D to to co teraz kupie dla siebie :-)
Tego 350D kupilem na allegro z masa dodatkow (poza body i standardowym obiektywem: teleobiektyw, 2 karty 1GB, 3 baterie, torba, pilot, filtry, itd) za nieco ponad 3000zl (w momencie zakupu cena sklepowa takiego zestawu byla prawie 5000zl) i jestem zadowolony.
Niezaleznie od decyzji polecam poszukac po sklepach internetowych... w Polsce mozna kupic EOS-400D o jakies 500zl taniej niz w UK :-) poza tym bedzie pewnie mial wtedy polskie menu...