Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki 21 do 30 z 71

Temat: Przejrzysty kurs c++ (Widziałem wiele ale....)

  1. #21
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    31

    Domyślnie

    Napisalem ci przykladowy program, czy nie? Skopiuj i skompiluj.

  2. #22
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    41

    Domyślnie

    No racja
    Efekt:
    http://img105.imageshack.us/img105/192/wtftf6.png

    no to twoje działa, ale czemu niedziała tamto? skoro było to w tutku a mam sie z niego nauczyc czegos to powinno byc poprawnie ;/i niewieze ze tam cos jest zle, i ze ja cos zle zrobilem bo ten dziala a tamto nie? jakbym cos zle robil to by obydwa niedzialaly
    ma ktos moze to MS C++ 2003?

  3. #23
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    void działa ale tylko pod MS VC++ (nie wiem jak borland z tym sobie radzi..) w kazdym razie dev tego nie trawi i trzeba dać int - tutek jest pod Visual C++ więc nie można się czepiać...

    Cytat Napisał diler Zobacz post
    wg mnie powinno być int zamiast void i przedewszystkim zamiast std::couNt daj std::cout ( po co jest to std?;d bo ja piszę samo cout zawsze i wszystko gra)
    std to tak zwana przestrzeń nazw (namespace) można tuż przez funkcją main dać 'use namespace std;' i wtedy można spobie to std:: darować...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  4. #24
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    41

    Domyślnie

    czytalem o tym
    wlasnie napisalem cos takiego

    //First - Pierwszy program w c++

    #include <iostream>
    #include <conio.h>

    int main()
    {
    std::cout << "Hurra! Napisalem pierwszy program w C++!" << std::endl;
    }


    no i..... niemam zadnego bledu ale niewlancza sie to daje kompiluj i uruchom..... kompiluje sie ale niewlacza ;/


    edit

    dobra teraz drogi program, funkcje

    takie cuś zrobilem int zamiast void

    // Functions - funckje blablabla.....

    #include <iostream>
    #include <conio.h>

    int PokazTekst()
    {
    std::cout << "Umiem pisac wlasne funkcje " << std::endl;
    }

    int main()
    {
    PokazTekst();
    getch();
    }


    i znowu kompiluje sie ale niewlącza ;/
    Ostatnio edytowane przez lolekk : 03-28-2007 - 18:20

  5. #25
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    hihi to po skompilowaniu znajdź plik i uruchom ręcznie
    najlepiej zrób to z konsoli bo w pierwszym nie masz niczego co ci na chwile zatrzyma wykonywanie programu więc całość potrwa ułamki sekund - zobaczysz tylko przebłysk okna MS-DOS
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  6. #26
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    próbuje zrozumieć Twój problem...
    może powinieneś uruchomić cmd (czyli start > uruchom wpisz cmd) powinno ukazać się Twoim oczom 'czarne okienko' wiesz o co chodzi..?
    potem w czarym okienku przejdź do katalogu gdzie jest skompilowana binarka
    zakładam że kompilujesz na dysku d: w katalogu lekcje... i Twój programik nazywa się first.exe
    w czarnym okienku robisz:
    Kod:
    d:
    cd lekcje
    first.exe
    nie zniknie Ci jeśli w tym problem...
    ***********
    * markossx *
    ***********

  7. #27
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    41

    Domyślnie

    huh nie na c
    dobra weszlem przez konsolke do katalogu gdzie mam to co zrobilem
    i.... nic
    program co mi analfabeta dal moge wlaczyc..... a to co ja zrobilem niemoge ;( nie wiem czemu :/ ani przez winde ani przez wiersz polecen ;/

    a wlasnie poczytalem o tym jak sie robi kalkulator zle albo z samym dodawaniem albo odejmowaniem.... no wiecie taki do pocwiczenia i chcialem pobawic sie w zrobienie calego kalkulatora ale potem chcialbym go przetestowac ;/ a mozliwe ze cos blokuje mi te moje wlasnorecznie zrobione okienka?
    Ostatnio edytowane przez lolekk : 03-28-2007 - 18:53

  8. #28
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    Cytat Napisał lolekk Zobacz post
    a mozliwe ze cos blokuje mi te moje wlasnorecznie zrobione okienka?
    hihi tak twoje wlasne błędy w kodzie
    co do problemu to niema możliwości zeby ci sie skompilowlo a nie szło uruchomić - pozatym jak sie uczysz to ucz sie na konsoli a nie na oknach....
    - daj kod i screna z desktop'u tak zeby bylo widać konsole kod i folder czy coś z tymi plikami lub druga konsole z poleceniem dir - żebyśmy zobaczyli dokładnie ścieżkę do pliku i ze te pliki na bank tam są i mają odpowiednie rozszerzenia itp itd...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  9. #29
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    41

    Domyślnie

    napisane mam wg. tutka
    moze to przez to ze pisze w Dev-C++ a nie w programie M$Slyszalem ze okienka Gates'a nie lubia programow ktore niewyszly z fabryki MS

    i co tu zle? jak juz pisalem wszystko wg tutka
    brakuje tylko
    getch()
    bo gdy bylo na koncu podczas kompilacji robil sie na czerwono znaczek } ;/ a to getch() to tylko poto zeby zakonczyc byle jakim klawiszem dzialanie programu wiec bez tego sie obejdzie chyba

    http://img235.imageshack.us/img235/8052/wtfok6.png
    Ostatnio edytowane przez lolekk : 03-28-2007 - 19:24

  10. #30
    diler jest offline one love ;-)
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    36

    Domyślnie

    lolekk

    zamiast getch() musisz wpisac getchar() i powinno być po sprawie

Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Video Kurs c++
    By Royal Majer in forum C/C++
    Odpowiedzi: 9
    Autor: 02-08-2010, 20:28
  2. Kurs HTML
    By Virus in forum HTML/DHTML/XHTML
    Odpowiedzi: 12
    Autor: 08-13-2007, 13:46
  3. Stary i juz nudny problem,ale wciaz aktualny..
    By ollahack in forum Hacking
    Odpowiedzi: 12
    Autor: 02-08-2007, 18:21
  4. Mam Pytanie Kurs delphi 7
    By Michel&1991 in forum Delphi/Pascal/Lisp
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 01-17-2007, 18:39

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj