Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 14

Temat: Pisanie Keya

  1. #1
    Zarejestrowany
    Feb 2009
    Postów
    28

    Domyślnie Pisanie Keya

    Witam mam Pytanie czy jak zrobie Keya z tego poradnika http://www.zurawek.com/tutorial_keylogger.html bedzie on wykrywalny przez antyvirusy?

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Skąd
    /dev/random
    Postów
    556

    Domyślnie

    Cytat Napisał Fiukens12 Zobacz post
    Witam mam Pytanie czy jak zrobie Keya z tego poradnika http://www.zurawek.com/tutorial_keylogger.html bedzie on wykrywalny przez antyvirusy?
    A czy mysleisz ze na forum sa wrozki Musisz sprawdzic... Dotam tylko ze C++ Builder to nie najlepsze srodowisko.

    Lepiej sobie pocwiczyc pisanie w czyms innym jak napiszesz sam i bedziesz rozumial jak dziala, latwiej bedzie utrudnic jego wykrywalnosc. Natomiast ten tutorial mozesz potraktowac jako jakis przyklad.
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

  3. #3
    Zarejestrowany
    Feb 2009
    Postów
    28

    Domyślnie

    Ja jestem poczatkujacy wiec od czego zaczac aby sie nauczyc pisac wlasnego ?

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Skąd
    /dev/random
    Postów
    556

    Domyślnie

    Cytat Napisał Fiukens12 Zobacz post
    Ja jestem poczatkujacy wiec od czego zaczac aby sie nauczyc pisac wlasnego ?
    Tak wiem tylko wlasnie Builder dosc mocno cie ograniczy. Lepiej pomeczyc sie troche wiecej w Dev-C++ przynajmniej zabawa nie pojdzie na marne... Poznasz WinApi itp. a to bedzie przydatne przy innych programach. Tak samo znajac Dev-C++ spokojnie napiszesz tez program w VisualStudio itp.
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

  5. #5
    Zarejestrowany
    Feb 2009
    Postów
    28

    Domyślnie

    no tak ale gdzie znalesc jakis poradnik czy cos?

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Skąd
    /dev/random
    Postów
    556

    Domyślnie

    Cytat Napisał Fiukens12 Zobacz post
    no tak ale gdzie znalesc jakis poradnik czy cos?
    A po co poradnik Najpierw sporobuj napisac jakakolwiek aplikacjie w Dev-C++ poznaj podstawy, potem trzeba pomyslec co keyloger ma robic. Jak przechwycic klawiature itp. Nauczysz sie korzystac z MSDN-u ktory jest nieoceniona baza wiedzy.

    Z tutoriala przepiszesz polowe kodu ktorego dokladnie nie zrozumiesz i niewiele to da. W sumie wyjdzie kiepski keylogger, a ty sie nic nie nauczysz. Jak piszesz od podstaw i rozumiesz mozna wymyslac rozne ciekawe udoskonalenia.

    Generalnie jak zaczniesz pisac jakis kod samemu to tutaj czy na innych boardach dotyczacych programowania uzyskasz napewno pomoc. Z tym ze na poczatku musisz opanowac jakies podstawy C++ i WinAPI

    Ja dodam na poczatek jak dalej chcesz pisac key-a to zainteresuj sie i poszukaj np. cos na temat SetWindowsHookEx i WH_JOURNALRECORD
    Nie jest to idealne rozwiazanie i bedzie latwe do wykrycia ale dobre na poczatek Jak to ci sie uda to bedzie mozna myslec o ciekawszych rozwiazaniach, aby utrudnic wykrywalnosc...
    Ostatnio edytowane przez tom : 02-12-2010 - 01:03
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jan 2010
    Postów
    26

    Domyślnie

    Racja, jak się nauczysz pisać w C++ Builderze, to będzie się później źle pisało w VisualStudio. Trzeba się będzie trochę douczyć. Wiem niestety po sobie.

    Czy z WH_JOURNALRECORD nie ma przypadkiem problemów po Vistą i 7? Pisałem kiedyś takiego keyloggera dla testów i pod XP chodził ładnie, pod Vistą nie. Nie pomogło nawet uruchomienie jako admin.

  8. #8
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Skąd
    /dev/random
    Postów
    556

    Domyślnie

    Cytat Napisał ECHELON Zobacz post
    Czy z WH_JOURNALRECORD nie ma przypadkiem problemów po Vistą i 7? Pisałem kiedyś takiego keyloggera dla testów i pod XP chodził ładnie, pod Vistą nie. Nie pomogło nawet uruchomienie jako admin.
    A wiesz ze nie wiem, nie zagladalem do MSDN-u i nie uzywalem tego dawno. Ale to w sumie wpadlo mi do glowy jako najprostsze rozwiazanie jakie mozna zasugerowac.

    Bulider ma ta wade ze jest tam troche gotowych kontrolek przez co czlowiek o wielu sprawach nie ma pojecia, potem to sie odbija jak trzeba napisac od podstaw. Generaalnie szkoda marnowac czas na nauke tego bo i tak predzej czy pozniej zajdzie potrzeba napisac cos w Visualu czy Dev-C++. Do tego znajac WinAPI otwiera sie droga na WindowsMobile i Windows CE...
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

  9. #9
    Zarejestrowany
    Feb 2009
    Postów
    28

    Domyślnie

    hm a gdzie znalesc cos na temat tego programu? ogoline to od czego zaczac jak wogole napisac takiego słabego? mam z poradnika korzystac czy co ?

  10. #10
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Skąd
    /dev/random
    Postów
    556

    Domyślnie

    Cytat Napisał Fiukens12 Zobacz post
    hm a gdzie znalesc cos na temat tego programu? ogoline to od czego zaczac jak wogole napisac takiego słabego? mam z poradnika korzystac czy co ?
    Narazie to powinienes sobie zainstalowac np. Dev C++ troche sie z nim zapoznac, nastepnie napisac cokolwiek (moze ktos ma jakies linki to kursow odnosnie Dev C++ i poda)...
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj