Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Auto - komentowanie

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    37

    Domyślnie Auto - komentowanie

    Witam Serdecznie:)

    Jest to pierwszy mój temat tego typu i mam nadzieje ze mi pomożecie:)

    Otóż w celach NAUKOWYCH Chcę napisac program w C++ WnApi, którego celem było by komentowanie artykułów na stronie (oczywiście za pomocą protokołów HTTP). Powiedzmy ze interesuje mnie dodanie od 1000-2000 na dzień:) czyli wystarczyło by 1-2 komentarze na minute co nie powinno byc problemem;p Przepraszam ze się rozpisuje jednak nie chcę abyście mnie źle zrozumieli:) chce sie zmierzyć z kolegą ze szkoły który zbudował stronę rzekomo sam a zbudował ja w oparciu o gotowce...

    Przejde do sedna problemu: NIE OCZEKUJE NA GOTOWCE tylko na odp na moje pytania czy podpowiedzi jak uzyskac wynik. Gdyby skrypt dodawania komentarza oparty był o php czyli np
    Kod:
    <form method="post" action="cost_tam.php">
    to nie miałbym problemu jednak w gotowcu z którego korzysta oparte jest to o język javascript, którego niestety nie znam na tyle by szukac błedów czy rozwiazania problemu...

    Samo napisanie programu mnie nie interesuje bo napisze sobie sam:

    majac gniazda winsocket wysyłam klientem protokół http o tresci podobnej:

    Kod php:
    "POST artykul.php  HTTP/1.1\r\nHost: xxx.net\r\nConnection: Keep-elive\r\n\r\n
    //reszta nagłówków 
    //i tutaj wysyłane parametry o nazwach np nick, tresc, kod
    nick%tresc%kod 
    przepraszam ale treść skryptów jest dosc obszerna więc wkleje na życzenie:)
    wkleje nam kod forumularza:

    Kod:
    <form  onsubmit="return CNSubmitComment()"  method="post" name="comment" id="comment" action=""><center>
    <br><br>
    <table border="0" width="342" cellspacing="0" cellpadding="0" style="font-family: verdana; font-size: 9pt; color: #616161;">
        <tr>
          <td width="49" height="1">
    *imię/nick:
          </td>
          <td width="289" height="1"><input type="text" name="name" tabindex="1"></td>
        </tr>
    <tr>
          <td width="49" height="1">
    
    mail:
          </td>
          <td width="289" height="1"> <input type="text" name="mail" tabindex="2"></td>
        </tr>
    
      
      <tr>
    <td width="450" height="1">
    <small style="font-size: 8pt;">*Wklej <b>porlB</b> tutaj:</small>
    </td>
    
    <td width="450" height="1"><small><input type="text" name="cdBygiRACy" tabindex="1"> <br></small>
    </td>
    </tr>
      
        <tr>
          <td width="51" height="1">
           
          </td>
    
        <td width="291" height="1" >
    <br>
    <script type="text/javascript">
            //<![CDATA[
            function insertext(text){
            document.comment.comments.value+=" "+ text;
            document.comment.comments.focus();
            }
            //]]></script>
            <noscript>Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate, otherwise you will have to enter the emoticons representations manually.
            </noscript>
    
          </td>
        </tr>
        <tr>
          <td width="340" height="1" colspan="2"> <textarea cols="40" rows="6" name="comments" tabindex="3"></textarea><br />
            <input type="submit" name="submit" value="Dodaj!" accesskey="s">
    <input type=checkbox name=CNremember  id=CNremember value=1> <label for=CNremember>Zapamiętaj nick</label> |
      <a href="javascript:CNforget();">Zapomnij</a>
    
          </td>
        </tr>
      </table>
      </center><div><input type="hidden" name="subaction" value="addcomment" /><input type="hidden" name="ucat" value="" /><input type="hidden" name="show" value="" /><input type="hidden" name="PHPSESSID" value="d1cff1cc8fa607724a1b871c2bf0f4d6" />
    </div></form>
    Prosze o podpowiedzi jak mogę odwołac sie do takiego formularza z poziomu mojego programu.

    Pozdrawiam Matijas6113

  2. #2
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    Implementacja protokołu HTTP "od zera" w czystych socketach.
    To dużo pracy i wyważanie otwartych drzwi.

    Mam nadzieję, że bierzesz pod uwagę fakt, iż 99,999% formularzy zabezpieczonych jest przez capchta.

    Popracujmy zatem nad pozostałymi 0,001% gdzie będziesz mógł troche przyspamować.

    Szkoda że nie znasz JS, mogłbyć w ów czas wykorzystać funkcję przeglądarki opera jaką jest user.js
    wtedy "dobranie się" do komentarza to jakies 5-10 linijek:
    1. znalezienia w drzewie DOM taga <FORM>
    2. znalezienie w nim textarea
    3. wstawienie do textarea tresci komentarza
    4. wykonanie funkcji click() na <FORM TYPE="SUBMIT">

    Może będzie działać nieco wolniej niż sokety w C, ale nie spotkasz tysiąca i jednego problemu przy samodzielnej implmentacji http i html...

    na korzyść user.js przemawia również fakt, że wszystkei zabezpieczenia inne niż capchta idą się paść (prawie wszystkie)


    Zadałeś konkretne pytanie, postaram się na nie odpowiedzieć...
    Twoje pytanie brzmi: "Jak za pomocą mojego skryptu odwołać się do formularza?". Wymienie kilka spraw o które musisz zadbać bawiąc się na tym najniższym layerze czyli http + html, na pewno o czymś zapomniałem:

    Musisz znalesc jakas bibliteke do DOM, jesli nie, samemu stworzyc wyrazenia regularne szukajce po htmlu formularza, musisz wziac pod uwage ze kod HTML może być różny, kazdy koder pisze nieco inaczej a wszystko miesci sie w ramach dokumetacji. html moze miec male znaki, duze znaki, tabulatory w tagach, spacje w tagach, tagi zamkniete przez slash... piszac sameumu wyrazenia regularne musis to wszystko uwzglednic.

    Twoj skrypt musi potrafic wyciagnac z FORMa action, oraz wiedziec czy adres w nim podany jest wzgledny czy bezwzgledny.

    Musisz znalesc wszystkie inputy w FORmie, łącznie z tymi hidden.

    Jezeli tworca oprogramu dodal jakis delikatny kod Javascript zeby zabepieczyc sie przed botami, to lezysz.

    Kiedy juz wyciagniesz te wszystkie dane, generujesz naglowek http i wysylasz.
    Ostatnio edytowane przez lame : 12-12-2009 - 18:12
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    37

    Domyślnie

    Dzięki za szybką odpowiedź:) zaraz dogłębnei przeanalizuje twoja wypowiedź i zapoznam sie z tym capchtem. No niestety brakuje mi znajomosci z tym językiem a przydałoby sie:) jestem samoukiem i też dlatego mam duze braki.

    EDIT: widze że dopisałeś troche do swojej odpowiedzi:) Dzieki za zainteresowanie:) ja też postaram sie cos jeszcze w tej stronei przeanalizowac:) wiem że w formularzu jest tworzony pewien kod zabezpieczajacy przed spamem jednak jest to bubel ponieważ nei jest to obrazek do przepisania tylko kod kóry jest podany wraz z kodem html więc w prsechwyceniu go nei bedzie problemów:) dynamicznei takze jest tworzona nazwa pola w którym trzeba wpisac kod jednak tez bez problemu to przechwyce:) jeśli chodzi o przeszukiwanie kodu html istotne jest tylko znalezienie kodu tego ów formularza i odpowiednie odczytanei z niego wartsci:) też w C++ bez problemu:) mam nawet pewna koncepcje

    tworze sobie pole w którym umieszczam adresy artykułów do skomentowania
    adres jest pobierany i wykonuje sie na nim procedure przełamania w odpowiednim miejscu po czym podstawienia wartosci do odpowiednich miesc w przygotowanym protokle:) jeśli oczywiście będzie można obejsc to zabezpieczenie w js:) aby wysłac komentarz bedzie trzeba po za kazdym razem pobrac nową zawartosc strony za pomocą protokołu z GET co juz mam oczywiscie przygotowane:)

    ************************************************** ****
    EDIT: sorry że kolejny edit ale myślałem ze captcha to inne zabezpieczenie (sorry za mój brak wiedzy) powyzej odniosłem sie do tego typu zabezpieczenia i nei stanowi ono problemu:) jedyny problem to właśnei jak wykonac ten skrypt js.:czarodzi:
    Ostatnio edytowane przez Matijas6113 : 12-12-2009 - 18:34

  4. #4
    Zarejestrowany
    Nov 2009
    Postów
    643

    Domyślnie

    Pozwól że zdam pytanie uzupełniające.

    Czy to ma być skrypt pod jedną konkretną strone? Pod konkretny skrypt?
    Czy też nie i ma działać ze wszystkim co mu sie poda?
    światło mądrości oświetla drogę z nikąd do nikąd

  5. #5
    Zarejestrowany
    Aug 2009
    Postów
    408

    Domyślnie

    Mam nadzieję, że bierzesz pod uwagę fakt, iż 99,999% formularzy zabezpieczonych jest przez capchta.
    z czego tylko 1/5 jest poprawnie zaimplementowana a reszte mozna obejsc

  6. #6
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Postów
    164

    Domyślnie

    polecam pobrać wtyczkę Live HTTP headers do mozilli firefox, dzieki niej bedziesz mogl podgladnac naglowki wysylane do serwera oraz z niego odbierane, to znacznie ulatwia prace nad takimi softami.

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    37

    Domyślnie

    rax666 - juz pisałem ze to nei probłem ponieważ strona jest TANDETNIE zabezpieczona capchtem;p dynamiczne wrzucanei literek wraz z kodem html - idiotyczne, no i dynamiczne zmienianie nazwy pola tez wraz z kodem html;p wszystko do przechwycenia:]

    sciagne tą wtyczke do mozilli i poobserwuje bardzo przydatna inforamcja dziękuje

    lame - chodzi o konkretna strone i konkretny skrypt

Podobne wątki

  1. Auto start
    By grupalokalna in forum C/C++
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 06-11-2009, 23:25
  2. Auto link z WMV??
    By Lasqs in forum Hacking
    Odpowiedzi: 6
    Autor: 06-26-2007, 18:19
  3. Auto download and run ;)
    By Thaereid in forum Hacking
    Odpowiedzi: 7
    Autor: 06-04-2007, 16:56
  4. Komentowanie aktualności
    By irk4z in forum Pomysły/Sugestie
    Odpowiedzi: 0
    Autor: 05-18-2007, 21:57

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj