Chciałbym zainstalować na pendrive jakąś lekką dystrybucję linuxa(tylko nie slax). Chce aby działała ona jak OS odpalany z HDD możecie mi polecić jakieś distro oraz instrukcję jak zrobić takiego pendrive. Zmiany powinny zapisywać się w systemie.
Chciałbym zainstalować na pendrive jakąś lekką dystrybucję linuxa(tylko nie slax). Chce aby działała ona jak OS odpalany z HDD możecie mi polecić jakieś distro oraz instrukcję jak zrobić takiego pendrive. Zmiany powinny zapisywać się w systemie.
O ja pier&*7e ...
1) Zdecydowana większość materiałów na tej stronie dotyczy kopiowania na pendrive live cd jeszcze przy użyciu window$a
2) Czy naprawdę myślisz że potrzebował bym link do strony która jest zwracana jako pierwsza w większości wyszukiwarek pod hasłami "linux usb" , "linux pendrive" etc. ?
3) Prosiłem o rady i jakieś informacje odnośnie własnych doświadczeń. Wykupiłem abonament na google i też udaje potrafię tam wpisać w/w frazy
Ponawiam , jakich dystrybucji wy używacie na swoich pendrive'ach ? Z jakich tutoriali korzystaliście przy tworzeniu bootowalnych dysków? Ważne żeby zmiany dokonane podczas pracy na zainstalowanym systemie się zapisywały
@up ale i tak dzięki za chęci
Witam,
BT 4-a więc ubuntu ;-)...z konkretnych powodów...
A tu link do tutoriala...
BT4 USB installation noob-proof [TUTORIAL] - Remote Exploit Forums
w zasadzie nie różni się od zwykłej instalacji BT4, chyba, że mamy za małego pendrive'a
btw...nie wie czasami ktoś czemu wyrzucili "vconfig" (vlany) z wersji preW wersji beta jest..:-(
"Enough is enough is enough
Give the fascistman a gunshot..."
http://www.youtube.com/watch?v=pm95Wae10p4
http://www.youtube.com/watch?v=X9nWC...eature=related
No coz, widac pytanie nie bylo zbyt ogolnikowe. Ja na tej stronie znalazlem wszytsko o co pytasz, tyle ze bylo to dosc dawno temu i konkretnych linkow nie moge Ci teraz podac-musisz sam przekopac cala strone. Nie za bardzo zrozumialem o jaki doswidczenia chodzi-jesli o instalacje na pendrive w podanym przeze mnie linku jest wszytsko wiec nie ma co dopisywac. Co do distro-"lekkie" malo mi mowi-napisz do czego ma sluzyc wtedy bedzie mozna cos doradzic. Ja przez lekkie rozumiem sprawnie dzialajace-dla mnie czyms takim jest xubuntu z doinstalowanym icewm. A slax tez jest ok, budujesz sobie dokladnie taki system jakiego potrzebujesz. Nie wiem jak teraz dziala bo ostatnio bawilem sie nim ze 2 lata temu i bylem zadowolony.
Atheros? - nanzwa mhata yangu
Damn Small Linux - lekki na maxa i można odpalać z USB.
* markossx *
Arch Linux - wszystko znajdziesz tutaj.
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.1
GCS D- s: a--- C+++>++++ UL P+>+++ L++ E--- W+>++ N+ w--- M- V-
PS+ PE Y+ PGP++ t 5 X R tv b++ DI++ D G e->+++ h!
------END GEEK CODE BLOCK------
Sry ze sie nie udzielam ale nie mam kiedy zabrac sie za robienie tego pendrive'a. Jak się za to wezmę dam znac jak mi poszło![]()
przypomnialem sobie o tym watku jak znalazlem Puppy linux, mysle ze warto wyprobowac. Maly(nieco ponad 120MB), szybki, mozna odpalic z usb i co wazne zapisywac modyfikacja systemu jak i naszej pracy. Dziala nawet wifi atherosa. Milej zabawy![]()
Atheros? - nanzwa mhata yangu