Pokaż wyniki 1 do 9 z 9

Temat: [JS] Skrypt

  1. #1
    Avatar kainsawk
    kainsawk jest offline dum spiro, spero.
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Skąd
    ke?
    Postów
    162

    Domyślnie [JS] Skrypt

    Czy ktoś z Was zna lub mógłby napisać prosty skrypt, który po najechaniu na obrazek w odpowiednim miejscu wypisuje treść?
    -------
    Inaczej:
    Kod:
     OBRAZEK
    
     Kategoria:
    Kod:
    OBRAZEK (POD KURSOREM)
    
     Kategoria: Aktualności
    Mam nadzieję, że ktoś zrozumiał

  2. #2
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    Poczytaj o funkcji 'mouseover'.
    ***********
    * markossx *
    ***********

  3. #3
    Avatar kainsawk
    kainsawk jest offline dum spiro, spero.
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Skąd
    ke?
    Postów
    162

    Domyślnie

    Wiem mniej więcej za co ona odpowiada, ale nie jestem w stanie napisać owego skryptu.

  4. #4
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Skąd
    Z Nienacka
    Postów
    396

    Domyślnie

    Kolejny kolega z Chin Ocenzurowali google


    http://republika.onet.pl/13965,15344,4,06-01,kursy.html


    to tak na przykład...

    Nikt za Ciebie pisać nie będzie! Skoro ty nie masz czasu poszukać rozwiązania, to dlaczego ktoś ma mieć czas na pisanie skryptu za Ciebie?

    Trochę własnej inwencji nie zaszkodzi ;-)

    pozdrawiam

  5. #5
    Zarejestrowany
    Feb 2008
    Postów
    44

    Domyślnie

    function napisz_cos(){

    document.getElementByid("jakas nazwa id").innerHTML="jakis tekst"
    }

    <img src="adres" onmouseover="napisz_cos()" />

    <div id="jakas nazwa id">

    </div>
    Ostatnio edytowane przez Malcolm2600 : 02-26-2010 - 21:06
    Kultura hakerska to kultura darów a podstawowym prawem anarchistycznego internetu jest wolność informacji i w tym tkwi jego piękno

  6. #6
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    Kraków
    Postów
    371

    Domyślnie

    Kod:
    function napisz_cos(){
            document.getElementById('jakas nazwa id').innerHTML='jakis tekst';
    }

  7. #7
    Zarejestrowany
    Feb 2008
    Postów
    44

    Domyślnie

    Cytat Napisał Teeed Zobacz post
    Kod:
    function napisz_cos(){
            document.getElementById('jakas nazwa id').innerHTML='jakis tekst';
    }
    a że <img src="adres" onmouseover="javascript: napisz_cos()" />

    to już nie mogłeś poprawić przy okazji jak jesteś taki zorientowany i dokładny ? hehe
    Kultura hakerska to kultura darów a podstawowym prawem anarchistycznego internetu jest wolność informacji i w tym tkwi jego piękno

  8. #8
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    Kraków
    Postów
    371

    Domyślnie

    Cytat Napisał Malcolm2600 Zobacz post
    a że <img src="adres" onmouseover="javascript: napisz_cos()" />

    to już nie mogłeś poprawić przy okazji jak jesteś taki zorientowany i dokładny ? hehe
    nie trzeba pisac javascript:...

  9. #9
    Avatar kainsawk
    kainsawk jest offline dum spiro, spero.
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Skąd
    ke?
    Postów
    162

    Domyślnie

    Dziękuję, chociaż sprawa tego skryptu już dawno jest nieaktualna (obyło się bez niego).

Podobne wątki

  1. skrypt arp.pl - sniffowanie
    By michalski007 in forum Perl/Python/TCL/Prolog
    Odpowiedzi: 6
    Autor: 06-19-2012, 12:47
  2. skrypt PHP
    By 4ndr1u in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 6
    Autor: 09-17-2008, 12:01
  3. mozzila exe skrypt
    By hrex in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 06-02-2008, 08:51
  4. [skrypt] - pytanie
    By Error in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 10
    Autor: 12-27-2006, 14:25

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj