Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 13

Temat: jak zrobic strone we flash ?

  1. #1
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Postów
    19

    Domyślnie jak zrobic strone we flash ?

    witam
    wiem ze mozna robic stronki we flash ?
    wiec pytanka ?
    1.jaki program jest najlepszy ?
    2.jak zrobic NAJPROSCIEJSZA strone we flash ?
    pytank takie bo wiem ze animacje sie robi ale strone jak to nie wiem jak ?
    3.czy zeby dzialala na serwerze to wystarczy jej dac tylko nazwe index i wrzucic ja na server ?
    pozdro

    .... byle do przodu !!!

  2. #2
    Zarejestrowany
    Jul 2006
    Postów
    210

    Domyślnie

    Ad1. Najlepszym programem do tworzenia stron jest program "Dreamweaver" firmy Macromedia.

  3. #3
    [S.e.M.e.N] jest offline Michał Semeniuk
    Zarejestrowany
    May 2006
    Skąd
    Wawa
    Postów
    53

    Thumbs up Twoje odpowiedzi

    Hello. Bardzo proszę, odpowiedzi na Twoje wszystkie pytania:

    Cytat Napisał szumlak
    wiem ze mozna robic stronki we flash?
    Ogólnie rzecz biorąc flash to dodatkowy moduł w przeglądarce. Każda przeglądarka służy generalnie do wyświetlania kodu html. Jednak istnieją takie rozszerzenia tych przeglądarek, które pozwalają obsługiwać formaty niestandardowe, takie jak flash, playery mediów jak quick time, wmp itp.

    Bywa różnie, jedni robią strony całkowicie we flashu (wtedy źródło html strony jest krótkie i zawiera tylko informacje że w tym miejscu ma się wyświetlać obiekt typu flash i podana jest do niego ścieżka na serwerze).

    Ta metoda jest zupełnie na "nie" jeśli chodzi o wyszukiwarki takie jak google. Wszelkie strony gdzie w 100% występuje flash nie są odczytywane (treści zawarte we flashu). Zatem google nie zaindeksuje Twoich tekstów umieszczonych we flashu - są one dla niego niewidoczne, nie istnieją w źródle strony. Dodatkowo wiele osób nie korzysta z takich dodatków do przeglądarek jak flash - wtedy Twojej strony w ogóle nie zobaczą.

    Dlatego też "normalna" strona internetowa napisana jest w html-u, treści zamieszczane są w źródle strony, zatem wszystkie przeglądarki jak i boty google itp. są w stanie odczytać zawartość strony. Jedyny zamieszczany flash to ewentualne banery, które nie muszą być odczytywalne przez roboty.

    Cytat Napisał szumlak
    1.jaki program jest najlepszy ?
    Chodzi Ci zapewne o program do robienia filmów flashowych, a nie stron html jak zrozumiał to Mateo No więc rzeczywiście istnieje już kilka aplikacji, które potrafią eksportować się do pliku flash-a (.swf). Swish 3D np. proponuje gotowe rozwiązania pod sztuczną grafikę trójwymiarową. Generujesz obiekt w rzeczywistym 3D, potem jednak zamieniana jest na ruchome shape-y - mapy bitowe. Niestety podróbki jak wiadomo mają się nijak do oryginałów. Np. firma produkująca podróbkę zbankrutuje, i wtedy Twoja cała wiedza na temat tego programu, idzie się chrzanić - nie przyda się dłużej i musisz od początku zacząć uczyć się innego softu.

    Jeśli uważasz, że flash przyda Ci się w życiu jeszcze nie raz, to ucz się od razu na oryginale. Czyli Adobe Flash (dawniej Macromedia, która została kupiona przez Adobe za kilkadziesiąt milionów dolarów ) - to jest oryginalna aplikacja, która generuje .swf. Trzeba na wstępie powiedzieć, że nie jest na początku łatwo. To jest trochę taki kombajn. Ale myślę, że z dobrym tutorialem, których jest masę w necie, dasz radę opanować go dość szybko. Ja zaczynałem na Flash 4, który był jednak duuużo prostrzy niż aktualne wersje.

    Cytat Napisał szumlak
    jak zrobic NAJPROSCIEJSZA strone we flash ?
    Za pomocą oryginalnej aplikacji tworzysz nowy film. Nic trudnego. Dalej rysujesz cokolwiek i wchodzisz w menu do opcji "Publish Settings". Tak zaznaczasz do jakich formatów chcesz generować Twój film flashowy. Myślę, że na początek mógłbyś zaznaczyć sobie opcję .html - dzięki niej flash automatycznie wygeneruje plik .swf jak i .html - czyli gotowe źródło strony z wpisanym obiektem. Potem jedynie uploadujesz .swf i .html na serwer i już możesz pokazywać swoje wypociny znajomym. To najszybsza metoda na wygenerowanie podstawowej strony z flashem.

    Cytat Napisał szumlak
    3.czy zeby dzialala na serwerze to wystarczy jej dac tylko nazwe index i wrzucic ja na server ?
    Jeśli zrobisz jak punkt wyżej, to wystarczy. Wrzucasz dwa pliki na serwer. Potem, żeby pokazać komuś stronę linkuj do pliku .html, a nie .swf. Film zostanie bardzo nieefektownie rozciągnięty na całą szerokość okna przeglądarki, jeśli podasz komuś link do samego pliku .swf.


    Mam nadzieję, że Cię satysfakcjonują moje odpowiedzi i wystarczą, żeby zacząć. Jeśli masz jeszcze pytanie pisz śmiało.

    Pozdrawiam

  4. #4
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Postów
    19

    Domyślnie

    skad mozna zassac adobe flash ?
    ps.for free, full

  5. #5
    [S.e.M.e.N] jest offline Michał Semeniuk
    Zarejestrowany
    May 2006
    Skąd
    Wawa
    Postów
    53

    Cool

    Hmmm... nie ma za co.

    Tzn. legalną wersję 30 dniową możesz ściagnąć bezpośrednio ze strony Adobe [150MB]. Stwórz sobie konto na meila, nie musisz podawać żadnych prawdziwych danych.

    Potem, jeśli by Ci się spodobało możesz zapłacić 450$ i mieć pełną wersję , bądź też poszukać magicznego programu dla danej wersji, który odmieni Twojego trial-a w pełną wersję. Wybór należy do Ciebie.

    Pozdrawiam

  6. #6
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    1

    Post

    Cytat Napisał [S.e.M.e.N]
    poszukać magicznego programu dla danej wersji, który odmieni Twojego trial-a w pełną wersję
    Chodzi Ci o crack ?

  7. #7
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    crack, key.... wszystko jedno
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  8. #8
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    ... i badz pozniej szczesliwy az ktos z odznaka nie zapuka do Twoich drzwi

  9. #9
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    hihi tqm nie wiem jak tam u was ale u nas w polsce to jeszcze kika lat upłynąc - choć ostatnio coraz głośniej o zwalczaniu pirackiego oprogramownaia

    w kazdym razie ja sobie z wym poradziłem wszystko mam 30-dniowe i przywracam system.... - folder Documents and settings wymigrowałem na dysk D: - i jest bajka.... - a dzięki temu to nawet komp szybciej chodzi bo zawsze windows swierzy
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  10. #10
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Skąd
    Kielce
    Postów
    131

    Domyślnie

    ale poza tym bardzo zadko pukaja do drzwi komus do domu, glownie zajmuja sie sprawdzaniem oprogramowania w firmach, w sklepach internetowych i na aukcjach
    "W życiu wszystko ma jakiś sens, tylko trzeba go odnaleźć. No i często ma on odmienne znaczenie dla różnych osób."

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. jak zhakowac strone ionternetowa ?
    By szumlak in forum Hacking
    Odpowiedzi: 22
    Autor: 07-24-2012, 10:27

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52