Witam! Czy ktoś zna może kody źródłowe w c++ że napiszę hasło i przy początku programu pyta się o hasło? Mój komplikator to Dev C++ /........ Z góry thx!
Witam! Czy ktoś zna może kody źródłowe w c++ że napiszę hasło i przy początku programu pyta się o hasło? Mój komplikator to Dev C++ /........ Z góry thx!
..................... ...
Ostatnio edytowane przez kaspsior : 04-17-2012 - 22:19
Kultura hakerska to kultura darów a podstawowym prawem anarchistycznego internetu jest wolność informacji i w tym tkwi jego piękno
malcolm przeczytaj dokladnie co napisal MasterMazo...
po co komu komplikator?:P
Zbliża się Trollmagedon...
northdakota ty też przeczytaj dokładnie co napisał kaspsior:
Ale skończmy bezinteresowny spam. Może znajdzie się jakaś osoba kompetentna umiejąca szukać w google?
@MasterMazo: Podaj więcej szczegółów, bo można to zrobić zwyczajnie za pomocą jednej zmiennej. Ale będzie ona zawsze ustawiona taka sama, i nie dodasz/zmienisz innych użytkowników. Można też zrobić klasę, np. użytkownicy, z nickiem i hasłem, który będzie to sobie zapisywał do pliku .txt. Ale jeśli to jakiś bardziej wartościowy projekt (trojan, czy coś tam innego) to będziesz potrzebował zaszyfrować dane, bo inaczej jest łatwy dostęp (kochane debuggery), a to już trudniejsze, jeśli samemu piszemy. ...chyba, że się spytasz wujka google.
P.S. To chyba bardziej pasowało do działu z C++ ^.-
@Edit: Korzystając z okazji... Co tu jest błędnego, bo po wpisaniu hasła wywala mi się program?
Kod:char* fImiez; char* fHasloz; cout << ":::::::LOGOWANIE:::::::::::\n" << endl; cout << "Twoj login: "; cin >> fImiez; cout << "\nTwoje haslo: "; cin >> fHasloz; cout << "/n I jak?" << endl;
Ostatnio edytowane przez Cacuss : 03-14-2008 - 18:30
char* fImiez;
char* fHasloz;
fImiez=new char[111];
fHasloz=new char[111];
jakbys dal stringa to by chyba takiej potrzeby nie bylo
Fajnie było sobie przypomnieć stare i poczciwe C++Kod:#include <iostream> #include <conio.h> #include <string> #include <windows.h> using namespace std; /* Login to : mojlogin Haslo : mojehaslo */ int main() { system("title Pass And Login Check created by --VLN--"); string login,haslo; string pass = "mojehaslo"; string log_in = "mojlogin"; cout << " Podaj swoja nazwe uzytkownika. " <<endl; cin >> login; cout << "Podaj haslo dla uzytkownika "<<login<<endl; cin >> haslo; if(login==log_in) { goto sprawdzeniehasla; } else{ system("cls"); Beep(100,100); Beep(200,100); Beep(300,100); Beep(400,100); Beep(500,100); Beep(400,100); Beep(300,100); Beep(200,100); Beep(100,100); cout << "Błędny Login" <<endl<<"Apilikacja zostanie zamknieta"; getch(); return 0; } sprawdzeniehasla: if (haslo==pass) { system("cls"); cout << "Haslo zostalo przyjete "<<endl; getch(); return 0; } else { Beep(100,100); Beep(200,100); Beep(300,100); Beep(400,100); Beep(500,100); Beep(400,100); Beep(300,100); Beep(200,100); Beep(100,100); system("cls"); cout << "Zle haslo dla uzytkownika " <<login<<endl<<"Aplikacja zostanie zamknieta"; getch(); return 0; } }![]()
![]()
Pozdrawiam VLN.
Zamiast tego :Kod php:
$zmienna = $_POST['COS'];
I mamy zabezpieczenie przed XSSKod php:
$zmienna = htmlspecialchars($_POST['COS']);
Podajcie mi krutki program że login to 112 a hasło 1234
i żeby aplikacja się nie zamkneła dopuki nie podam poprawnego hasła i żeby morzna dodć pare użytkowników.zanaaczcie jak morzna zmienić hasło i login i dodać.
Z gury dzięki