Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 21 do 30 z 31

Temat: Osoby online

  1. #21
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie re

    własnie myślałem nadtym leząc w annie i doszedłem do takiego samego wniosku
    napewno sql

  2. #22
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    36

    Domyślnie

    czekam dalej

  3. #23
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    ble34...
    leżałeś w wannie czy na annie
    ***********
    * markossx *
    ***********

  4. #24
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie re

    heheh ej wez ja jestem niepełnioletni
    w wannie
    przemyślałem sobie to 15 razy niebędzie sql
    będą pliki textowe
    niedługo może skoncze już jest połowa skryptu
    teraz jeszca ta gorsza została

  5. #25
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    jasne ble34, jasne
    ***********
    * markossx *
    ***********

  6. #26
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    36

    Domyślnie

    czekam nadal

  7. #27
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie re

    ignat weż niewywieraj presji bo sie skupic niemoge
    jak powiedziałem ze napisze to napisze
    tylko cierpliwości troche
    obecnie pisze szukarke na swoją lamerską strone http://ble34.w8w.pl i niemam czasu a licznika online jest tak jak powiedziałem połowa

    apropos widzicie tu jakiś błond
    Kod php:
                 <? if ((isset($_GET['id']=="z") && ($_GET['suk']=="suka")))
                            {
                                       
    $typ=file("kkk.txt");

                  for(
    $r=0;$r<count($typ);$r++)
                  if(
    strpos($typ[$r],$_POST['szuk']))
                  {
                       echo
    "znaleziono szukaną fraze przerwa techniczna";

                 }}
                 
                 
    ?>
    bo mi moje przegladarka mówi że jest o jeden nawias zadużo

    Kod html:
    Parse error:  parse error, unexpected T_IS_EQUAL, expecting ',' or ')' in C:\usr\www\news.php on line 84
    coś sobie chyba wymyśla
    Ostatnio edytowane przez ble34 : 04-14-2007 - 17:23

  8. #28
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    36

    Domyślnie

    luz ble 34 bede czekal spokojnie

  9. #29
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Co do Twojej stronki ble34 to sprawdz ile masz nawiasow i gdzie albo uzywaj edytora ktory to przypilnuje - jest tego masa!

    Co do skladowania danych... raz jeszcze zapytam czy przemyslales kwestie SQL/pliki tekstowe... bo problem jest dosc duzy...

    Pliki tekstowe (negatywy):
    - race-condition podczas zapisu, problemy z blokowaniem dostepu
    - mozliwosc utraty calej 'bazy'
    - podczas wczytywania danych moze trwac zapis - jak w punkcie 1
    - koniecznosc wczytywania calego pliku aby cokolwiek pokazac... a plik rosnie i rosnie z kazdym kliknieciem na stronie
    - koniecznosc recznej rotacji tego 'logu' czy 'bazy' ale rotacji inteligentnej - wyciecie starych postow, albo...
    - ograniczenie (inteligentne) zakresu danych obrabianego do wyswietlenia trace'ow
    - problem z przeprowadzeniem jakichkolwiek bardziej zlozonych analiz
    - ogromna konsumpcja pamieci podczas obrobki danych (trzeba wczytac wszystko)

    Pliki tekstowe (zalety):
    - male, proste, lekkie

    SQL (wady):
    - trzeba zaprojektowac baze
    - serwer WWW musi obslugiwac niezbedne dodatki do obslugi baz (ale to juz standard)

    SQL (zalety):
    - mozliwosc dowolnej analizy danych - kwestia zrobienia zapytania SQL
    - mozliwosc ograniczenia ilosci rekordow ktore beda analizowane (np. tylko z ostatnich 15 minut)
    - brak race-condition - obsluga wielu klientow na raz
    - mozliwosc latwego rozwoju bez niszczenia struktury bazy (np. gdy potrzebne nowe pola)

    Czy nadal jestes pewien ze chcesz pliki tekstowe uzywac?
    To moze jednak SQLite...
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  10. #30
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie

    ja niczego niejestem pewien a moize zrobie dwie wersjie
    szcerze to
    niebardzo wiem jak sie zabrac do tego w oparciu o sql
    no ale od czegoś trzeba zacząć
    a skrypt wygląda tak http://ble34.w8w.pl/test.php
    jeszce tylko dodac
    motyw adresu url a dokładnie części po trzecim ukośniku i go ztuningować
    troche żeby ładnie wygladał
    no fakt z tym ostanim motywem może bycproblem
    tzn z zapisem bo co jeslina stroniebędzie 30 osób
    i trezba będzie to wszytko naraz zapisac do pliku

    kupa no ale pokombinuje może coś wymysle
    Ostatnio edytowane przez ble34 : 04-14-2007 - 22:14

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj