Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 19

Temat: jak zabezpieczyc strone haslem

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie jak zabezpieczyc strone haslem

    witam
    mam pytanie , jak zrobic aby do otworzenia strony bedzie niezbedne uprzednie wpisanie hasla do tej strony. chce naprzyklad strone 2.html zabezpieczyc haslem: "pank"
    jak to zrobic
    znalazlem cos takiego

    <form action="?" onsubmit="window.location.href = this.password.value + '.html'; return false">
    <div>
    <input type="password" name="password" />
    <input type="submit" value="OK" />
    </div>
    </form>

    i wpisalem to ale niedziala . niewiem oco chodzi kto mi moglby powiedziec co trzeba zrobic.
    link do tego co znalazlem<to u gory>
    http://www.kurshtml.boo.pl/html/haslo,formularze.html

    z gory dzieki i pozdro

  2. #2
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    bo ten skrypt działa na zasadzie:

    otwórz stronę 'to co wpiszesz w pole haslo'.html

    czyli jeśli chcesz otworzyć stronę strona2.html
    to hasłem jest strona2

    a jeśli chcesz mieć hasło pank
    to strona musi mieś nazwę pank.html
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    ... ale pamietaj ze kazdy kto wyswietli zrodlo strony bedzie wiedzial o co chodzi

  4. #4
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    tak ale żeby gdzie ktokolwiek wejść musiał by znać strukturę plików na serwie - dlatego to w miarę bezpieczny moim zdaniem sposób zabezpieczenia sie JS'em - nie mnie jednak PHP aż się prosi....
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie co polecacie

    jak więc moglbym zmodyfikowac ten kod html tak aby haslem do strony 2.html byl "pank"
    musialbym pank napisac w kodzie dokumentu czy jak?
    wedlug mnie strona kurshtml.boo.pl jest bardzo dobra ale
    ma minus wielki=wedlug mnie zamalo przykladow
    tak wiec jak mozecie to podajcie jakis alternatywny kod html i go opiszczcie troszke jak mozecie.
    albo powiedzcie jak mam tamten zmodyfikowac

  6. #6
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Skąd
    Kielce
    Postów
    131

    Domyślnie

    mozesz tez zrobic strone z formularzem: nick i pass i kiedy nacisniesz dalej czy loguj przekazujesz te dane jako parametr do nastepnej stronie, na nastepnej stronie odczytujesz te parametry i porownojesz, jesli sie zgadzaja wyswietlasz zawartosc, jesli nie wywalasz blad
    "W życiu wszystko ma jakiś sens, tylko trzeba go odnaleźć. No i często ma on odmienne znaczenie dla różnych osób."

  7. #7
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    "pieprzu" to co mówisz ma racje bytu przy użyciu php....

    zamiast nazywać plik 2.html nazwij go pank.html
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  8. #8
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Zadne zabezpieczenie javascriptem nie jest bezpieczne poniewaz jest realizowane po stronie klienta. Skrypt php zalatwia sprawe, nawet prosty CGI...

  9. #9
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    nio ok ale jak obejdziesz takie zabezpieczenie jak to? musisz znać struktórę plików na serwie inaczej chyba nie da rady...
    gorzej jest w przypadku kiedy się już ktoś dowie o tej strukturze np. podpatrzy url osoby która się zalogowała (najlepiej było by zrobić żeby cały czas był widoczny tylko adres stronki - np. dzięki frame)
    ale tak powiem to już jest wina usera a nie skryptu! równie dobrze mogłoby wyciec hasło i wtedy najlepiej napisana aplikację w php/cgi/asp itp można o dupę roztłuc....

    chyba ze wiecie czegoś czego ja nie wiem
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  10. #10
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie a jesli chce inne haslo

    a jesli chcialbym zmodyfikowac haslo tak aby nie zaleznie od nazwy strony haslo bylo np pank, to jaki kod mam wstawic
    <form action="?" onsubmit="window.location.href = this.password.value + '.html'; return false">
    <div>
    <input type="password" name="password" />
    <input type="submit" value="OK" />
    </div>
    </form>

    jak mam to zamienic
    z gory dziex
    Ostatnio edytowane przez ironwall : 03-16-2007 - 23:50

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. jak zhakowac strone ionternetowa ?
    By szumlak in forum Hacking
    Odpowiedzi: 22
    Autor: 07-24-2012, 10:27
  2. jak zrobic strone we flash ?
    By szumlak in forum Java Script/Flash/Inne
    Odpowiedzi: 12
    Autor: 03-06-2007, 00:20

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj