Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 19 z 19

Temat: jak zabezpieczyc strone haslem

  1. #11
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    eMCe - poznanie struktury plikow nie jest trudne... wystarczy pomyslec - czego niestety wiekszosc webmasterow nie robi... strona2, strona3... to pewnie bedzie i strona4 i strona1 itd... Poza tym patrzac uwaznie mozna wiele zauwazyc... to ze czegos od razu nie widac nie oznacza ze tego nie ma, prawda?

    ironwall - ja bym tego nie robil w javasctipt... proste CGI nawet w shellu unixowym pozwoli na proste zabezpieczenie stron haslem... poza tym nie odkryje nazw prawdziwych plikow... pytanie czy masz CGI? jesli tak to jakie - czy masz dostep do perla na przyklad czy tylko shell? a moze masz php? to jest wszystko istotne!

  2. #12
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    hihi nie nio to jak to ma być hasło to na bank nie będzie strona1 - niemniej jednak JS to nie jest najlepszy sposób co do autoryzacji...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  3. #13
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie

    plik index.php

    <?
    session_start();
    if(isset($_POST['login'])))
    {
    $_SESSION['login']=$_POST['login'];
    }
    if(isset($_POST['password'])))
    {
    $_SESSION['password']=$_POST['password'];
    }
    ?>
    <html>
    <head>
    </head>
    <body>
    <?
    if(($_SESSION['password']!="hasło") && ($_SESSION['login']!="login"))
    {
    ?>
    FORMULARZ
    <?
    }
    if (($_SESSION['password']=="hasło") && ($_SESSION['login']=="login"))
    {
    ?>
    terść strpony
    <?}
    ?>
    </body>

    dodajesz jeszce przekazywanie sesji między stronami i modyfikujesz każdy z plików tzn dodajesz
    sprawdzenie czy sesja jest ustanowipoona
    jesli jest dopuszczasz jesli nie to wracasz kolesia do formularza

    możesz jeszcze pobawić się htaccess
    tylko pewnie niebedziesz mógł go wrzucić na serwer
    bo zregóły na darmowym hostingu starzsnie psioczą
    i dużo rzeczy ograniczajaa

  4. #14
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    a ja bym lekko to zmodyfikowal... zamiast tresc strony po prostu wczytywalmbym plik zalezny od hasla :-) jak podasz haslo A to masz strone2, jak podasz haslo B to masz strone3 - ten skrypt to index.php i on wczytuje pliki o znanych sobie nazwach i wypluwa do klienta

    Prosciej - 1 skrypt, lista hasel i nazwy plikow... kazde haslo inny plik, kazdy plik inne haslo

  5. #15
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie

    no tak też mozna

  6. #16
    Zarejestrowany
    Jan 2007
    Skąd
    somewhere in time
    Postów
    510

    Domyślnie nie da sie prosciej;)

    panowie, jak jeszcze z php nie mialem doczynienia
    moze powienem sie wziazc za to php, jesli nie jest takie trudne.
    a nie da sie tego prosciej zrobic.
    no niewiem moze jakis skrypt java albo cos.
    no coz, jestem newbie

  7. #17
    Avatar ble34
    ble34 jest offline jestem bugiem
    Zarejestrowany
    Oct 2006
    Skąd
    krzesło
    Postów
    681

    Domyślnie re

    dlaczego sie upierasz przy jawie poszukaj php logowanie cz coś to naprawde niejest takie trudne możesz zrobić jak mówił ttqm
    zależnie od hasła inkludować dany plik strony

  8. #18
    Zarejestrowany
    Jul 2007
    Postów
    1

    Smile Nawiasem...

    Tak nawiasem...
    Spróbujcie to złamać:
    http://www.legenda.pl/index.html

  9. #19
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Ja pierdziele ale geniusze...
    Fajna podpucha ale bezpieczenstwo zadne :P
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne wątki

  1. jak zhakowac strone ionternetowa ?
    By szumlak in forum Hacking
    Odpowiedzi: 22
    Autor: 07-24-2012, 09:27
  2. jak zrobic strone we flash ?
    By szumlak in forum Java Script/Flash/Inne
    Odpowiedzi: 12
    Autor: 03-05-2007, 23:20

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52