Pokaż wyniki 1 do 2 z 2

Temat: [php][html] wywolanie skryptu

  1. #1
    Zarejestrowany
    Dec 2009
    Postów
    1

    Domyślnie [php][html] wywolanie skryptu

    witam

    jestem zupelny noob. prosze o pomoc.

    mam taki kod html:


    Kod:
    $('.ContestGallery .work .vote')
    .bind('click', function() {
    var $foo = $('<img src="/pf/templates/default/images/spinner.gif" class="votespinner" />');
    $(this).after($foo).hide();
    
    var obj = {workid: $(this).data('workid')}, self=this;
    
    $.post(
    "/pf/others/contestvote.php",
    obj,
    function(data){
    $foo.remove();
    
    if(data.response == 'true') {
    votesFromIp++; $(self).data('votes_from_ip', $(self).data('votes_from_ip') + 1);
    
    if(votesFromIp >= votesPerIp) {
    // usuwamy wszystkie linki do glosowania
    $(self).parent().parent().parent().parent().addClass('disabled').find('.work .vote').remove();
    } else if($(self).data('votes_from_ip') >= votesPerWork) { 
    $(self).parent().parent().addClass('disabled');
    $(self).remove();
    } else {
    $(self).show();
    }
    
    $.growl('Dziękujemy', 'Dziękujemy za oddanie głosu.');
    
    // aktualizujemy wskaźniki procentowe
    for(var i=0; i<data.votes.length; i++)
    $('#work_'+data.votes[i].workid+' .score')
    .find('.bar').html(data.votes[i].votes_percent_frm+'%')
    .end()
    .find('.fill').width(data.votes[i].votes_percent_width+'%');
    ;
    
    } else {
    $(self).show();
    $.growl('Błąd', data.error, '/pf/templates/default/images/error.gif');
    }
    },
    "json"
    ); 
    })
    .show()
    ;
    
    $('#vote_214').data('workid',214).data('votes_from_ip',0);
    $('#vote_121').data('workid',121).data('votes_from_ip',2);
    $('#vote_30').data('workid',30).data('votes_from_ip',5);
    $('#vote_283').data('workid',283).data('votes_from_ip',0);
    $('#vote_55').data('workid',55).data('votes_from_ip',0);
    i chce wywolac skrypt umieszczony na serverze "http://www.xxxxx.pl/pf/others/contestvote.php" z przegladarki bezposrednio z pola adresu.

    gdy to robie na koncu z dodanym workID:

    http://www.xxxxx.pl/pf/others/contes...php?workid=121


    to wywala dokladnie:

    {"response":"false","error":"Błędny identyfikator pracy."}


    co ma byc poprawnie po"?" jaki parametr ? mozna to wywnioskowac na podstawie zamieszczonego html?


    ------------
    swrk.vgh.pl
    Ostatnio edytowane przez ka design : 12-26-2009 - 17:00

  2. #2
    Zarejestrowany
    Oct 2009
    Skąd
    Katowice
    Postów
    158

    Domyślnie

    zedytuj to do code.

Podobne wątki

  1. Wyciągnięcie haseł przez HTML/PHP/JAVA
    By Mijaaa in forum Inne metody
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 12-08-2009, 23:20
  2. [PHP] Odpalanie skryptu pod konsolą
    By Y4st3r in forum PHP/CGI/ASP/JSP/J2EE
    Odpowiedzi: 6
    Autor: 08-06-2009, 18:46
  3. [PHP] skrypt newsów i obsługa HTML
    By 4ndr1u in forum Inne języki
    Odpowiedzi: 0
    Autor: 10-24-2008, 16:58
  4. Zatrzymywanie sie skryptu
    By user in forum Perl/Python/TCL/Prolog
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 07-29-2008, 22:28
  5. Komenda do skryptu
    By tytanion in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 04-07-2008, 17:56

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj