Pokaż wyniki 1 do 10 z 10

Temat: HARDWARE ID - Jak zmienic ?

  1. #1
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Postów
    1

    Domyślnie HARDWARE ID - Jak zmienic ?

    HARDWARE ID - Jak zmienic ?
    Witam

    Mój problem jest następujący:

    Muszę ukryć moje hardware id i nie chodzi mi tutaj o ip przydzielone przez operatora sieci chodzi mi o ip, numer komputera czy jak to nazwać ponieważ admini pewnego portalu mimo zmiennego id np neostrada bez problemu mogą sprawdzic czy 1 osoba używa dwóch kont... skąd? od znajomego admina dowiedziałem sie o hardware id - ratunkiem dla mnie jest zmiana tego numeru lub ukrycie go przed adminami. Prosze o wypowiedz osoby które sie znaja i wprowadza cos do tematu.
    Z góry dziekuję/

  2. #2
    Avatar GSG-9
    GSG-9 jest offline Shapeshifter
    Zarejestrowany
    Jul 2007
    Skąd
    C:\Perl\bin
    Postów
    1,578

    Domyślnie

    Cytat Napisał wojak123 Zobacz post
    od znajomego admina dowiedziałem sie o hardware id
    nie ma czegos takiego, twoj znajomy wciska ci kit.
    mozna bardzo latwo ustalic czy uzywasz 2 kont.
    twoja siec/podobny login/takie samo haslo/email/i inne rzeczy ktore podajesz przy rejestracji.
    War, war never changes.

  3. #3
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Postów
    48

    Domyślnie

    wznawiam zapytanie bo też mnie to interesuje ?!
    mam program ale nie zminia na stałem tylko robi spoofing.
    a chciałbym zminić na stałe? jest jakiś sposób? próbowałem prze VolumeID ale ten program mie sie nawet dobrze nie właczy, wyłacza sie

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    poraz kolejny odpowiem (a bylo to nie raz omwiane), ze jesli wchodzisz na strone to hardware ID nie ma nic wspolnego z indentyfikacja usera... jesli za to sciagasz ze strony jakas aplikacje (klient gry na przyklad) i odpalasz na swoim kompie, to wtedy moze miec to znaczenie
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  5. #5
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Postów
    48

    Domyślnie

    mi chodzi o klijenta i wiem ze jak zmieni to bedzie gitara !
    ja sie dołączyłem do pytania jak to zrobić
    Ostatnio edytowane przez b3tomek : 10-07-2010 - 01:33

  6. #6
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Skąd
    /dev/random
    Postów
    556

    Domyślnie

    a ja setki razy pisalem ze nie ma czegos takiego jak Hardware ID jednoznacznie zdefiniowane.

    To jest luzne pojecie, a samo "HARDWARE ID" moze byc wyliczane na milion sposobow biorac pod uwage rozne dane jakie sobie wymyslil programista... Jedyne co zostaje to analiza programu...
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

  7. #7
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Postów
    48

    Domyślnie

    sorry , źłe zdefiniowałem przyłączyłem sie do przedmówcy. Który faktycznie nie miał racji..Dopiero teraz to zauważyłęm.
    chodzi mi od HARDRIVE ID
    Ostatnio edytowane przez b3tomek : 10-07-2010 - 09:45

  8. #8
    Zarejestrowany
    May 2010
    Postów
    184

    Domyślnie

    to serial dysku.
    windows uzywa jakiejs funkcji zeby go wydobyc, GetVolumeinformation() czy jakos tak.

    zaloz na to hooka i juz. Albo napisz filter driver ktory podnieni serial w locie.

  9. #9
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Postów
    48

    Domyślnie

    a może to kolego jakos bardziej opisać ten proces jak to sie robi ?

  10. #10
    Zarejestrowany
    Jul 2008
    Skąd
    /dev/random
    Postów
    556

    Domyślnie

    Cytat Napisał linux_aa Zobacz post
    to serial dysku.
    windows uzywa jakiejs funkcji zeby go wydobyc, GetVolumeinformation() czy jakos tak.

    zaloz na to hooka i juz. Albo napisz filter driver ktory podnieni serial w locie.
    Juz wiele razy pisalem ze hardware id != volume serial number - a wy dalej swoje. Choc prawda jest ze do wyliczenia hardware id bierze sie na przyklad wlasnie volume serial number + inne dane... do tego wylicza sie to w indywidualny sposob...

    tak jak wspomniales mozna poprac takie dane funkcja:

    Kod:
    TCHAR volumeName[MAX_PATH + 1] = { 0 };
    TCHAR fileSystemName[MAX_PATH + 1] = { 0 };
    DWORD serialNumber = 0;
    DWORD maxComponentLen = 0;
    DWORD fileSystemFlags = 0;
    
    GetVolumeInformation("C:\\", volumeName, ARRAYSIZE(volumeName), &serialNumber, &maxComponentLen, &fileSystemFlags, fileSystemName, ARRAYSIZE(fileSystemName));
    choc fakt nie raz tworcy "zabezpieczen" sprawdzaja tylko volume serial number jednak trudno to nazwac zabezpieczeniem... w wiekszosci wypadkow wyliczenie hardware id robi sie w miare zawily sposob tak aby trudno bylo dojsc jak jest wyliczane...

    inna sprawa to nie mam pojecia co tego typu tematy robia w dziale Hardware Hacking bo to nie ma z tym dzialem nic wspolnego...
    --
    ToM's Super Fix IT "No Fucking Problem"

Podobne wątki

  1. Hardware id
    By moon in forum Hardware Hacking
    Odpowiedzi: 19
    Autor: 07-04-2013, 14:05
  2. Problem z komputerem naprawde dziwne :) hardware
    By Eragon Argetlam in forum Off Topic
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 10-07-2008, 02:18
  3. Jak najszybciej zmienic jasnosc ekranu
    By goorupl in forum Linux
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 07-09-2008, 21:43
  4. No moze wkoncu Hardware Hacking?
    By bryno in forum Pomysły/Sugestie
    Odpowiedzi: 13
    Autor: 05-08-2007, 15:17
  5. proponuje zmienic nazwe
    By ironwall in forum /dev/null
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 04-24-2007, 22:42

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj