Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: arpspoof

  1. #1
    Zarejestrowany
    Mar 2011
    Postów
    10

    Question arpspoof

    Napotkałem problem na arpspoof, którego do końca nie rozumiem. Rozchodzi się o atak SSLStrip kolejno wykonuje polecenia:
    echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
    ifconfig
    arpspoof -i eth0 -t 192.168.0.3 192.168.0.1
    i tutaj pojawia się błąd: Komunikat :
    arpspoof: couldn't arp for host 192.168.0.3
    Dodam, że jest to sieć LAN, łącze się za pomocą wi-fi do routera mój wewnętrzny IP to 192.168.0.2 a atakowane komputera (w LAN) 192.168.0.3 sprawdzałem bramę poleceniem netstat -nr. Może ktoś poradziłby lub mnie do uczył z tego bądź wyjaśnił problem.
    Serdecznie pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Kenay145 : 03-03-2011 - 18:46

  2. #2
    Zarejestrowany
    Sep 2009
    Skąd
    Z Nienacka
    Postów
    396

    Domyślnie

    A możesz spingować ten host i bramę?

    Daj wynik polecenia ifconfig bo mam wrażenie, że tutaj coś jest schrzanione...

    Pozdrawiam

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jan 2011
    Postów
    65

    Domyślnie

    Cytat Napisał Kenay145 Zobacz post
    (...) łącze się za pomocą wi-fi(...)
    tak więc zapewne zamiast eth0 wstaw wlan0 i poleci.
    btw: 'host not found' ...

  4. #4
    Zarejestrowany
    Mar 2011
    Postów
    10

    Domyślnie ...

    Dziękuje zadziałało. W razie pytań będę ciągnąć ten temat.
    Pozdrawiam

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jul 2011
    Postów
    1

    Domyślnie

    Witam,

    Chciałbym odświeżyć temat, ponieważ mam podobny problem a nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania.


    z ifconfig:


    eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:1b:38:0c:3f:b0
    inet addr:192.168.1.3 Bcast:192.168.1.255 Mask:255.255.255.0
    inet6 addr: fe80::21b:38ff:fe0c:3fb0/64 Scope:Link
    UP BROADCAST RUNNING PROMISC MULTICAST MTU:1500 Metric:1
    RX packets:18191 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:23722 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:1000
    RX bytes:17388161 (17.3 MB) TX bytes:8890384 (8.8 MB)
    Interrupt:19

    lo Link encap:Local Loopback
    inet addr:127.0.0.1 Mask:255.0.0.0
    inet6 addr: ::1/128 Scope:Host
    UP LOOPBACK RUNNING MTU:16436 Metric:1
    RX packets:2037 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
    TX packets:2037 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
    collisions:0 txqueuelen:0
    RX bytes:85732 (85.7 KB) TX bytes:85732 (85.7 KB)


    później wklepuje:

    arpspoof -i eth0 -t 192.168.1.3 192.168.1.1

    i wyskakuje mi błąd....

    arpspoof: couldn't arp for host 192.168.1.3


    I nie wiem o co chodzi :/ może Wy mi pomożecie....

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj