Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 18

Temat: jak połączyc sie ze strona bez wczytywania jej

  1. #1
    merida jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2010
    Postów
    17

    Domyślnie jak połączyc sie ze strona bez wczytywania jej

    Jestem zarejestrowany na pewnej stronce na ktorej zbiera sie punkty za wchodzenie na np onet.pl, wp.pl i ja chce żeby ta "pewna" strona zarejestrowała ze ja wszedłem na np onet.pl lub wp.pl ale nie chcę otwierać tego onetu lub wp na Operze. Czy da się jakims programem lub czyms zarejestrowac (udać że się połaczyłem) ze wszedłem na te strony ( w tym przypadku tak jak pisałem onet.pl) ?

  2. #2
    Avatar GSG-9
    GSG-9 jest offline Shapeshifter
    Zarejestrowany
    Jul 2007
    Skąd
    C:\Perl\bin
    Postów
    1,578

    Domyślnie

    Cytat Napisał merida Zobacz post
    Jestem zarejestrowany na pewnej stronce na ktorej zbiera sie punkty za wchodzenie na np onet.pl, wp.pl i ja chce żeby ta "pewna" strona zarejestrowała ze ja wszedłem na np onet.pl lub wp.pl ale nie chcę otwierać tego onetu lub wp na Operze. Czy da się jakims programem lub czyms zarejestrowac (udać że się połaczyłem) ze wszedłem na te strony ( w tym przypadku tak jak pisałem onet.pl) ?
    tak, da sie.
    wesolych swiat.
    War, war never changes.

  3. #3
    merida jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2010
    Postów
    17

    Domyślnie

    Cytat Napisał GSG-9 Zobacz post
    tak, da sie.
    wesolych swiat.
    napisz jak to zrobic bo szukam juz 5 dni i nie moge nigdzie znalesc

  4. #4
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    230

    Domyślnie

    program ten nie tylko musiał by się łączyć, musiał by inteligentnie zarządzać ciasteczkami oraz interpretować wstawki kodu js lub nawet wykonywać obiekty flash ...


  5. #5
    merida jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2010
    Postów
    17

    Domyślnie

    Cytat Napisał cyber_pl Zobacz post
    program ten nie tylko musiał by się łączyć, musiał by inteligentnie zarządzać ciasteczkami oraz interpretować wstawki kodu js lub nawet wykonywać obiekty flash ...
    napiszcie mi jak to zrobic a nie co sie da zrobic bo ja jestem w tym zupełnie zielony

  6. #6
    Avatar GSG-9
    GSG-9 jest offline Shapeshifter
    Zarejestrowany
    Jul 2007
    Skąd
    C:\Perl\bin
    Postów
    1,578

    Domyślnie

    Cytat Napisał merida Zobacz post
    napiszcie mi jak to zrobic a nie co sie da zrobic bo ja jestem w tym zupełnie zielony
    chyba ocipiales... naprawde uwazasz ze to forum to organizacja charytatywna? naprawde uwazasz ze wybrales dobry dzial? naprawde wierzysz w to, ze ten temat nie zostanie zaraz wyrzucony?
    odpowiedz na twoje pytanie ZOSTALA UDZIELONA,
    gdybys zaczal cos pisac i na czyms utknal - to nie byloby problemu z uzyskaniem pomocy, ale bez znajomosci programowania i z takim stosunkiem do forum to nic nie zdzialasz.
    tlumaczenie wlasnej glupoty/braku inteligencji(nie smieje sie, niektorzy po prostu maja jej malo, mowie to z powaga)/lenistwa nie mozesz usprawiedliwiac tym ze jestes zielony.
    wlasnie zmarnowales 2minuty mojego zycia.
    War, war never changes.

  7. #7
    merida jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2010
    Postów
    17

    Domyślnie

    Cytat Napisał GSG-9 Zobacz post
    chyba ocipiales... naprawde uwazasz ze to forum to organizacja charytatywna? naprawde uwazasz ze wybrales dobry dzial? naprawde wierzysz w to, ze ten temat nie zostanie zaraz wyrzucony?
    odpowiedz na twoje pytanie ZOSTALA UDZIELONA,
    gdybys zaczal cos pisac i na czyms utknal - to nie byloby problemu z uzyskaniem pomocy, ale bez znajomosci programowania i z takim stosunkiem do forum to nic nie zdzialasz.
    tlumaczenie wlasnej glupoty/braku inteligencji(nie smieje sie, niektorzy po prostu maja jej malo, mowie to z powaga)/lenistwa nie mozesz usprawiedliwiac tym ze jestes zielony.
    wlasnie zmarnowales 2minuty mojego zycia.
    Czyli mam rozumiec ze to forum to nie jest zadne forum w którym ludzie pomagaja innym tylko jest to forum żeby początkującego wysmiac jak cos chce i nie udzielic mu konkretnej odpowiedzi. A tak po drugie to jeszcze nikt mi nie udzielił odpowiedzi tylko napisali że da sie tak zrobic a ja zadałem w tytule tematu pytanie "jak" a to ze da sie to ja tez wiem. Jezeli wiecie "jak" to zrobic to po prostu napiszcie mi a nie nabijajcie posty wysmiewając sie z uzytkownikow

    Wesolych Swiat

  8. #8
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    230

    Domyślnie

    Jak? Zwyczajnie stosujesz narzędzie programistyczne w którym masz wcześniejszą praktywę.

    Swoją drogą nie trzeba implementować silnika przeglądarki od nowa, można zastosować silniki ogólno dostępne np gecko webkit czy tez ie.

    Jeśli się nie umie wykorzystać tego co jest to można się posłużyć samym programem przeglądarki internetowej. Uruchamiać jej proces w tle z parametrem odwiedzanej strony sieciowej, za 30 sekund zwyczajnie proces ten zabić i tak w pętli co 2 godziny.

    Także można to wszystko zrobić, przykłady:

    wykorzystany silnik webkit w środowisku qt

    komponent ie w delphi

    silnik webkit w pythonie


  9. #9
    merida jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Apr 2010
    Postów
    17

    Domyślnie

    czy dało by sie jakos połączyc ze stronami za posrednictwem perlu?
    taki jeden znajomy napisał mi kod:
    use strict;
    use WWW::Mechanize;
    my $mech=WWW::Mechanize->new();
    $mech->get("http://poznaj3miasto.pl/");
    $mech->get("http://di.com.pl/");
    $mech->get("http://www.dlaczego.com.pl/news/show/2148/newsy/this_is_sparta");

    i probowalem go uruchomic,
    wczesniej zainstalowalem perla i ActivePerl 5.10.1, potem otworzyłem notatnik i wkleiłem to do niego
    use strict;
    use WWW::Mechanize;
    my $mech=WWW::Mechanize->new();
    $mech->get("http://poznaj3miasto.pl/");
    $mech->get("http://di.com.pl/");
    $mech->get("http://www.dlaczego.com.pl/news/show/2148/newsy/this_is_sparta");

    na koncu zapisałem to jako strony.pl i gdy uruchomiłem ten plik to niby cos sie robiło w wierszu polecen ale mi za te strony pkt nie dodało i nie "zaliczyło" ich.

    Jeszcze uruchomiłem DzSoft Perl Editor i otworzyłem ten skrypt w nim o dałem "Quick Run" i pojawił sie blad na dole "Warning: Content-Type header not found in the script output. If this is not a CGI script, please use the Run -> Run in Command Prompt menu to run it."

  10. #10
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Najpierw musisz zrozumiec jak te punkty sa zliczane... czy to jest tracking pixel czy cos innego bo to jest bardzo wazne - od tego zalezy jak taka aplikacje napisac. WWW::Mechanize nie sciag aobrazkow - pobiera kod strony i na tym konczy. Dodatkowo jesli caly tracking jest zrobiony w JS to musisz miec cos co rozumie i wykonuje JS... i na pewno nie jest to WWW::Mechanize :-(
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52