Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 18

Temat: Nmap mały problem :(

  1. #1
    Zarejestrowany
    Mar 2008
    Postów
    21

    Domyślnie Nmap mały problem :(

    Witam mam maly problem z Nmap-em mianowicie kiedy wpisuje -sP 192.168.1. nie wyszukuje mi zadnego host a to chyba nie mozliwe zeby nikogo nie bylo w mojej sieci nie wiem co jest grane czy ktos mógł by mi pomuc

    Z góry bardzo dziękuje i POZDRAWIAM

  2. #2
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Postów
    693

    Domyślnie

    moze -sP 192.168.1.1-255 ? a moze nie jestes wogole z kims w sieci

  3. #3
    Zarejestrowany
    Mar 2008
    Postów
    21

    Domyślnie

    NO jednak nie pomoglo mam takie cos

    po wpisaniu -sP 192.168.1.1-255
    {code}
    Starting Nmap 4.20 ( http://insecure.org ) at 2008-03-28 22:06 îrodkowoeuropejsk
    i czas stand.
    Nmap finished: 255 IP addresses (0 hosts up) scanned in 7.781 seconds

    C:\Documents and Settings\patryk>nmap -sP 192.168.1.1-255*

    Starting Nmap 4.20 ( http://insecure.org ) at 2008-03-28 22:06 îrodkowoeuropejsk
    i czas stand.
    Nmap finished: 255 IP addresses (0 hosts up) scanned in 4.948 seconds
    {/code}

    Jak sobie z tym poradzic;/

  4. #4
    Zarejestrowany
    Mar 2008
    Postów
    21

    Domyślnie

    Bardzo prosze o pomoc!!!!!!!!!!

  5. #5
    Avatar michalski007
    michalski007 jest offline michalski
    Zarejestrowany
    Sep 2006
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    137

    Domyślnie re:

    hmm. z reguły używam nmapa pod linuxem i nie ma najmniejszych problemów, działa jak należy, być może coś z windowsem nie tak ( to tylko przypuszczenia).

  6. #6
    Zarejestrowany
    Mar 2008
    Postów
    21

    Domyślnie

    A gdy uzywam pod LINUXEM jest tak samo

  7. #7
    Avatar michalski007
    michalski007 jest offline michalski
    Zarejestrowany
    Sep 2006
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    137

    Domyślnie re:

    a jakiej wersji używasz?

  8. #8
    Zarejestrowany
    Mar 2008
    Postów
    21

    Domyślnie

    Nmap 4.2.0.7

  9. #9
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Skąd
    toronto
    Postów
    283

    Domyślnie

    kubis spokojnie, jezeli ktos bedzie znal odpowiedz to ja da

    czy edycja postow jest tak trudna?

  10. #10
    Avatar michalski007
    michalski007 jest offline michalski
    Zarejestrowany
    Sep 2006
    Skąd
    Warszawa
    Postów
    137

    Domyślnie re:

    ostatnio korzystałem z back track 3 i tam jest bodajże 4.10 , ściągnij sobie nowszą wersję, nie wiem czy to coś pomoże , gdyż ja na starszych wersjach używałem opcji -sP i działało bez problemu.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Podobne wątki

  1. Problem z NMAP
    By Gastus in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 02-26-2008, 14:35
  2. Mały problem
    By venom16 in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 01-08-2008, 09:18
  3. Mały problem z hasłem
    By Devik in forum Odzyskiwanie haseł
    Odpowiedzi: 7
    Autor: 03-21-2007, 11:11
  4. Mały problem z hasłem
    By Devik in forum Hacking
    Odpowiedzi: 7
    Autor: 03-21-2007, 11:11
  5. mały problem
    By quarexx in forum Hacking
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 03-20-2007, 19:27

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52