Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki 11 do 19 z 19

Temat: Hasła

  1. #11
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Postów
    693

    Domyślnie

    podpowiedz:

    Kod:
    <FORM NAME="logowanie" ONSUBMIT="return testHasla()">
          <IMG SRC="blank.gif" NAME="testImage" ALT="" WIDTH="1" HEIGHT="1" ONLOAD="dobreHaslo()" ONERROR="zleHaslo()">
          <INPUT TYPE="password" NAME="haslo" VALUE="">&nbsp;
          <INPUT TYPE="submit" VALUE="Wejście" STYLE="background: #CCFF99; color: #000000; font-weight: bold; cursor: hand">
          </FORM>

  2. #12
    Avatar Eragon Argetlam
    Eragon Argetlam jest offline inception?no problem
    Zarejestrowany
    May 2007
    Skąd
    802.1 Wireless Wlan Card
    Postów
    552

    Domyślnie

    To czermu piszesz o tym że admin itd. Ten temat był już wałkowany więc nie ma poco rozpisywać się od nowa tutaj. Jednak wytłumaczę ci co nie co.

    Php- w prostych stronach łatwy do rozkodowania język skryptowy ( pełna definicja- Wiki Php) W stronkach rozbudowanych jest prawie niemożliwy do złamania

    Java script- w miarę prosty język pozwalający na tworzenie tzw. dynamicznych stron WWW bardzo łatwy do rozkodowania.

    SQL- trudny- zacznij od tych co ci wcześniej piodałem, nie bierz sie lepiej za to- zatrudne (według mnie
    o przemyśleniach w kontekście NLP... http://www.tuetbrute.blogspot.com

  3. #13
    Zarejestrowany
    May 2007
    Postów
    32

    Domyślnie

    Na stronie którą podałeś hasłem jest nazwa strony do której doczepiane jest +"html" i całość ustawia jako window.location. Jeśli nie zanasz nazwy pliku ze stroną to będzie ciężko to obejść.

  4. #14
    Avatar Michal_sh
    Michal_sh jest offline (s)aint
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    689

    Domyślnie

    VALUE="" między cudzysłowem jest hasło ale jest ukryte co nie zmienia faktu że przeglądarka musi znać ciąg znaków które tam są.Na pewno istnieje możliwość podejrzenia tego co tam się znajduje

  5. #15
    Zarejestrowany
    May 2007
    Postów
    32

    Domyślnie

    web browser nie musi znać ciągu znaku, a pole value="" jest tylko po to aby pobrać z niego warość poprzez obiekt. Wartosc to nazwa strony np index i potem skryp doczepia rozszerzenie +"htm" a człośc wstawia jako window.location - czyli adres bieżącego dokumentu. Jeżeli niema takiej strony to wywala błęden hasło onerror="". Nie wiem jak to jeszcze dokładniej wytłómaczyć

  6. #16
    Avatar Michal_sh
    Michal_sh jest offline (s)aint
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    689

    Domyślnie

    Ja to widzę tak :

  7. #17
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Lepiej zajrzyj do definicji skladni HTML'a co to oznacza...

    Odpowiedz: umiesc w dokumencie pole input typu password (zamiast hasla pokaza sie gwiazdki) i umiesc w polu pusta wartosc - czyli zrob puste pole z PUSTA wartoscia - z programistycznego punktu widzenia dobre podejscie! Chcesz miec tam haslo to sobie wpisz jakies w przegladarce - w kodzie strony zadnego nie bylo, nie ma i nie bedzie.
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  8. #18
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    14

    Domyślnie

    widze ze poruszyliscie tutaj wątek php, java itp :P

    Ja mam pytanie z tej dziedziny ze tak powiem

    Jak zdobyć hasło uzytkownika która ma załozone konto galeri "Coppermine". Nie chodzi mi o hasło admina tylko o hasło osoby która załozyła sobie konto na w tej galerii. Czy wie ktos jak mozna je zdobyć Włascicielem galeri jestem ja, wiec bez problemu mam dostep do kazdego pliku. głownnie to mi chodzi w jakim pliku sa przechowywne hasła i jak je odkodowac.
    Galeria jest napisana w php i wymaga bazy mysql.

  9. #19
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    pewnie w bazie.... i pewnie kodowanie md5 - nie znam galerii (znam życie ) tak wiec sprawdź i powiedz czy sie myliłem...

    poza tym:
    Php- w prostych stronach łatwy do rozkodowania język skryptowy ( pełna definicja- Wiki Php) W stronkach rozbudowanych jest prawie niemożliwy do złamania
    yyy... ke? chyba nie to chciałeś napisać co napisałeś lub ja co innego rozumiem pod słowem rozkodować... sam już nie wiem <bezradny>
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Podobne wątki

  1. WiFi i hasła
    By TuR1smo in forum Wardriving
    Odpowiedzi: 12
    Autor: 07-22-2007, 12:34
  2. Neostrada - Hasła
    By Sardihan in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 07-06-2007, 13:04
  3. łamanie hasła
    By SDM in forum Hacking
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 05-18-2007, 06:08
  4. złamanie hasła na ogame.pl
    By open in forum Inne metody
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 04-06-2007, 18:34
  5. hasła bitowe
    By michalski007 in forum Hacking
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 01-30-2007, 09:25

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52