piszcie wszystko co wiecie i jak wkrecic goscia z biura obslugi klienta![]()
piszcie wszystko co wiecie i jak wkrecic goscia z biura obslugi klienta![]()
Niby dlaczego mamy to robić?
http://nikowek.blogspot.com/
Zbrojne Ramię Pingwina!
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12
GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
G+ e- h! r% y?
------END GEEK CODE BLOCK------
dlatego iz wedlug mnie duzo osob ma taki problem i chcialoby dowiedziec sie czegos na ten temat.Czy w ogole istnieje jakis sposob na dostanie sie do czyjegos bilingu...
Nie bardzo... bo od co najmniej 2003 roku kazdy pracujacy w biurze obslugi klienta sieci komorkowej wie, ze jesli cokolwiek powie za duzo (w sensie udostepnienia danych) to:
1. zostanie natychmiast zwolniony dyscyplinarnie
2. sprawa trafi do sadu bo firma karku nadstawiac nie bedzie
3. bedzie musial pokryc wszelkie koszty zwiazane z tym co zrobil a wiec i straty stron trzecich spowodowane tym ze zlamal obowiazujace go zasady... czyli mowiac krotko bedzie BANKRUT!
Uwierz mi, ze pracownicy biura obslugi klienta sa testowani pod tym katem przez podstawione osoby - jest to powszechna praktyka wsrod operatorow.
Nikt Ci nie powie jak nazywa sie wlasciciel numeru, gdzie mieszka albo jaki jest numer telefonu osoby ktora zastrzegla numer... o bilingach nie wspominajac
tym bardziej ze od lat (jakos w 2003 byla afera ze bilingi wyplynely z jednej firmy) zaden z dyrektorow nawet salonow firmowych o obsludze klienta nie wspominajac nie ma wystarczajacych uprawnien aby dostac sie do takich informacji. Bilingi to osobny, calkowicie wydzielony system.
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
oj mylisz sie stary ze sie ne da informacji wyciagnac od konsultanta
Jeszcze rok temu mozna bylo latwo wiedziec wszystko o prawie kazdym nr z heyah i zmnieniac mu dowolnie uslugi na koncie
A co do numeru zastrzezonego da dalo sie tez latwo sprawdzic tylko trzeba bylo miec numer z sieci play:P
jaka siec tacy konsultanci - nic dodac nic ujac
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
TQM piękne podsumowanie
Swoją drogą to ciekawy temat mógł by powstać jak już takowego niema. Dobrym pomysłem jest opisanie takich "wkrętów" nawet po to, aby się po śmiaćlecz mimo wszystko można było by wyciągnąć z niektórych przypadków mądre wnioski.
Dla tych co lubią socjo polecam przeczytaną przeze mnie książkę: "KEVIN MITNICK Sztuka podstępu"
Pozdrawiam
SD
witam ja mam takie pytanie czy da sie wyciagnac biling z orange zprzed 2lat albo wlamac sie jakos i wyciagnac samemu? bardzo pilne prosze o pomoc