Gdzieś znalazłem taki skrypt który podgląda pliki na serwerze jednak adres zgubiłem, czy może ktoś ma adres ew. program do tego?
Gdzieś znalazłem taki skrypt który podgląda pliki na serwerze jednak adres zgubiłem, czy może ktoś ma adres ew. program do tego?
Co rozumiesz przez podgladanie plikow na serwerze? Nie prosciej sciagnac i sprawdzic co w srodku?
ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)
Co ściągnąć? Mi chodzi o cos takiego ze wpisuje np. www.durnastronaxxx.pl
I wyskakują mi nazwy plikow jakie są na serwie np:
Folder25
Folde98
Index.htm
index.php
haslo.php
itp.
Gdzieś widzialem taki skrypt ale nie pamietam nazwy ani strony. I teraz chce go odszukac.
Ostatnio edytowane przez ShutDown : 04-15-2008 - 21:28
Hmmmm nadal nie rozumiem co to ma byc za "podgladanie plikow na serwerze" wiec niestety nie jestem w stanie pomoc mimo szczerych checi
Jesli chodzi o wyswietlenie listy plikow z serwera to jesli serwer nie zezwala na to co w apaczu kryje sie pod 'Indexes' to nie wiem czy da sie to wyssac...
Nie wiem, jak ale napewno się da bo widzialem takie coś, chyba że to skanowało jakie są linki na stronie i podawało pliki do czego się odnoszą.
Albo szukalo najczesciej spotykanych nazw plikow i sprawdzalo czy one gdzies tam sa... jak 404 to wiadomo, jak jest to bedzie jakis inny kod...