Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: sw_hide nie działa na Mozille Firefox

  1. #1
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    3

    Domyślnie sw_hide nie działa na Mozille Firefox

    Witam
    Mam kod:
    Kod:
    Kod:
    ShellExecute(0,'open',pchar('http://www.wp.pl'),nil,nil ,SW_hide);
    Działa tak jak chcę- otwiera stronę www.wp.pl w domyślnej przeglądarce, ale niestety na mozilli firefox nie działa SW_hide (strona jest cały czas widoczna).
    Jak zrobić, żeby strona otwierana w mozilli nie była widoczna ani przez chwilę?
    Na różnych forach widziałem kilka podobnych tematów, ale nikt nie potrafił odpowiedzieć na to pytanie

  2. #2
    Avatar hedVB
    hedVB jest offline AI
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    874

    Domyślnie

    A no faktycznie nie dziaua. Może znajdź uchwyt okna i spróbuj z ShowWindow?
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

  3. #3
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    3

    Domyślnie

    Cytat Napisał hedVB Zobacz post
    A no faktycznie nie dziaua. Może znajdź uchwyt okna i spróbuj z ShowWindow?
    W ten sposób działa:
    Kod:
    ShowWindow(findwindow(nil,'Google - Mozilla Firefox'),SW_hide);
    Ale jest jeden problem: widać mignięcie okna, zanim zostanie ukryte.

  4. #4
    Avatar hedVB
    hedVB jest offline AI
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    874

    Domyślnie

    A sprawdzałeś WinExec? Jeśli to nie zadziaua to pozostanie Ci tylko CreateProcess. W STARTUPINFO dla wartości wShowWindow przypisujesz SW_HIDE i musi dziauać. Pokazałbym przykład ale nie w Delphi bo tego języka nie znam.
    www.lingubot.pl - projekt sztucznej inteligencji.

  5. #5
    Zarejestrowany
    Jan 2009
    Postów
    3

    Domyślnie

    WinExec tez nie ukrywa mozilli. Gdyby ktoś był w stanie mi podpowiedzieć jak napisać w delphi taki createprocess dla ukrytej mozilli będę bardzo wdzięczny

Podobne wątki

  1. Proxy - dlaczego nie działa?
    By adulescens in forum Anonimowość w sieci
    Odpowiedzi: 8
    Autor: 10-15-2008, 14:50
  2. nie działa MP??
    By 4ndr1u in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 5
    Autor: 09-17-2008, 12:22
  3. Shellcode nie działa
    By Ormi in forum Assembler
    Odpowiedzi: 9
    Autor: 07-20-2008, 12:31
  4. Dlaczego nie działa??
    By Achilles1991 in forum PHP/CGI/ASP/JSP/J2EE
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 11-25-2007, 07:19
  5. Nie działa strona internetowa
    By Piter in forum HTML/DHTML/XHTML
    Odpowiedzi: 1
    Autor: 08-05-2007, 18:16

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52