Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: blad

  1. #1
    Avatar kalipawel
    kalipawel jest offline kali-hack.prv.pl
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Skąd
    przed kompem
    Postów
    52

    Domyślnie blad

    hej

    cout << "GLOWNE MENU:" << endl;

    w tej linijce jest blad bo jak biore kompiluj to mi wyswietla blad....
    cout << "GLOWNE MENU:" << endl;
    cout << "l: lewe, p: prawe, w: wyjscie -> ";
    cin >> c;

    dzieki ...

  2. #2
    Zarejestrowany
    Apr 2007
    Postów
    80

    Domyślnie blad

    A jaki ci blad wyskakuje i jak masz cały kod napisany

  3. #3
    ivo
    ivo jest offline
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Postów
    23

    Domyślnie

    zamiast cout daj std::cout i analogicznie do innych, wszedzie daj przedrostek std:: , potem poczytaj na necie, czemu tak sie dzieje o ile to bylo bledem

  4. #4
    Zarejestrowany
    Nov 2006
    Skąd
    Polska/Poland
    Postów
    1,191

    Domyślnie

    można zadeklarować:
    Kod:
    using namespace std;
    na początku kodu i nie będzie wtedy konieczne wpisywanie std::
    Ostatnio edytowane przez markossx : 04-10-2007 - 10:01
    ***********
    * markossx *
    ***********

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj