Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki 1 do 10 z 19

Temat: Moje problemy z c++

  1. #1
    w4j
    w4j jest offline
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    69

    Arrow Moje problemy z c++

    Witam, to mój pierwszy post i jednocześnie temat na tym forum.

    Już jakiś czas uczę się c++ i w tym czasie nazbierało się trochę rzeczy, których chciałbym żeby mi ktoś wytłumaczył, więc pozwoliłem sobie założyć ten temat, w którym będę o nim pisał.

    1) używam Dev-C++ i nie wiem jak w nim stworzyć plik nagłówkowy (.h)

    CZy Dev-C++ jest dobrym programem? Czy lepiej używać jakiegoś innego?

  2. #2
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Postów
    693

    Domyślnie

    zobacz to

    Kod:
    #include<iostream.h>
    a dev jest dobry nawet bardzo(mozna ustwic jezyk polski) bo np visal jest troszke trudnijeszy

  3. #3
    w4j
    w4j jest offline
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    69

    Domyślnie

    widze że nie zrozumiałeś o co mi chodzi...
    Chcę stworzyć własny Header file(czyli plik.h a nie plik.cpp), bo mam takie zadanie w kursie. Tylko oni tam korzystają z innego programu, stąd nie wiem jak to zrobić w dev.

  4. #4
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    Cytat Napisał pirox Zobacz post
    zobacz to

    Kod:
    #include<iostream.h>
    a dev jest dobry nawet bardzo(mozna ustwic jezyk polski) bo np visal jest troszke trudnijeszy

    visual jest trudniejszy?! <lol>
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  5. #5
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Postów
    693

    Domyślnie

    a o to ci chodzi

    emce zle mnie zrozumiałes albo ja sie zle wyraziłe:P

    wkoncu jezyk ten sam noa le jak by to powiedziec ze wdług mnie jest bardzije jakby zamotany :P:P tak to nazwe

  6. #6
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Postów
    726

    Domyślnie

    Dev c++ jak dla mnie wbrew wielu opinia nie jest taki idealny od dłuższego czasu nie jest już rozwijany jako ide nie jest tez do końca dopracowany , ma oczywiście tez plusy jednym z nich jest to ze ma odpowiednika pod lina, no i ze jest dostępny za darmo.
    "dobrzy hakerzy są sławni na cały świat, ale o hakerach geniuszach nikt nic nie wie."

  7. #7
    w4j
    w4j jest offline
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    69

    Domyślnie

    jak przypisać ilość znaków do zmiennej?

    próbowałem tak:

    iloscZnakow = tekst.lenght()

    ale nie działa :/

  8. #8
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    daj całość - to akurat jest dobrze
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  9. #9
    w4j
    w4j jest offline
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Postów
    69

    Domyślnie

    #include <iostream>
    #include <conio.h>
    #include <string>

    int main()

    {
    std::string tekst;
    std::cin >> tekst;
    int znaki;
    znaki = tekst.lenght();
    std::cout << "tekst" znaki " znakow"

    getch();
    return 0;
    }




    dopiero zaczołem to pisać, na razie chcę żeby mi tyle wykonywało.
    Ostatnio edytowane przez w4j : 02-08-2007 - 15:05

  10. #10
    Zarejestrowany
    Feb 2007
    Skąd
    Kielce
    Postów
    131

    Domyślnie

    Kod:
    #include <iostream>
    #include <string>
    
    using namespace std;
    
    int main()
    
    {
    string tekst;
    cin >> tekst;
    int znaki;
    znaki = tekst.length();
    cout << "tekst: " <<znaki <<" znaki\n";
    
    system("pause");
    return 0;
    }
    deklaruj sobie przestrzen nazw, oraz nie dodawaj niepotrzebnych bilbiotek...
    "W życiu wszystko ma jakiś sens, tylko trzeba go odnaleźć. No i często ma on odmienne znaczenie dla różnych osób."

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj