Pokaż wyniki 1 do 7 z 7

Temat: konsola...

  1. #1
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Postów
    693

    Domyślnie konsola...

    Witam otuz mam taki kod

    Kod:
    #include<windows.h>
    #include<fstream>
    int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow)
    {
    system("karmleka.wmv");
    }
    i to mi uruchomi pilk wmv
    a konsloa uruchamie chyba tylko ot oc jest na c:\Document and Settings\dom>

    wiec tylko moge uruchomic cos co jest w folderze dom
    a ja chce za pomoc tego kod co wyzej dałem uruchmic cos z dysku d to jak?
    albo zamiast karmleka.wmv wpisze config.dat to tez nie otwiera

  2. #2
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    hihi nio właśnie się odbija to co prubuje ci wytumaczyć - zaczynamy od podstaw a nie od rzeczy trudnych ;p

    wystarczy że podasz odpowiednią ścierzkę - względną lub bezwzględną - a czym one się rużnią to już twoje zadanie by doczytać na google - bo aż specjalnie sprawdziłem - jest opisanego w h*j i jeszcze troche o tym
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  3. #3
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Postów
    693

    Domyślnie

    nie gadaj... przeciez bym nie pytał gdybym nie wiedzał ze czeba podac siciezke

    Kod:
    #include<windows.h>
    #include<fstream>
    int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow)
    {
    system("C:\Documents and Settings\dom\Gadu-Gadu\Ja\config.dat");
    }
    takit ez nic nie daje i co panie?

  4. #4
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    Cytat Napisał pirox Zobacz post
    nie gadaj... przeciez bym nie pytał gdybym nie wiedzał ze czeba podac siciezke

    Kod:
    #include<windows.h>
    #include<fstream>
    int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow)
    {
    system("C:\Documents and Settings\dom\Gadu-Gadu\Ja\config.dat");
    }
    takit ez nic nie daje i co panie?
    hihi ja wiem że jestem największy lamer na swiecie ale jeszcze podstawy c++ znam

    Kod:
    #include<windows.h>
    #include<fstream>
    int WINAPI WinMain(HINSTANCE hInstance, HINSTANCE hPrevInstance, LPSTR lpCmdLine, int nCmdShow)
    {
    system("C:\\Documents and Settings\\dom\\Gadu-Gadu\\Ja\\config.dat");
    }
    czyżbym sie pomylił i powpisywał dwarazy \\
    odp.: nie ;D tak trzeba a dlaczego google wie
    eventualnie puźniej opisze chwilowy brak czasu
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  5. #5
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Postów
    693

  6. #6
    Avatar eMCe
    eMCe jest offline Emil Grzegorz Gubała
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Skąd
    Kielce
    Postów
    1,767

    Domyślnie

    a nio fakt jeszcze jest kwestja spacji w nazwie folderu
    po szkole wrzuce ci z poprawkę - chyba że sobei sam poradzisz lub ktoś to zrobi wcześniej...
    Agencja reklamy kielce (mały kilkudniowy case pozycjonerski )

  7. #7
    Zarejestrowany
    Dec 2006
    Postów
    693

    Domyślnie

    nie poradziłęm sobie :/

Podobne wątki

  1. komunikacja z konsola windowsa
    By Hellbike in forum C/C++
    Odpowiedzi: 2
    Autor: 01-24-2007, 15:46

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52