Pokaż wyniki 1 do 4 z 4

Temat: ns_initparse() ??

  1. #1
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    132

    Domyślnie ns_initparse() ??

    Może mi ktoś wytłumaczyć łopataologicznie
    oco biega z tą funkcją ?
    Mam mandrivie 2007
    urzywam g++
    Musze zkorzystać z tej funkcji która podobno zanajduje się w libresolv.a
    || libresolv.so
    wiec linkuje te LIBKI
    i dostaje cały czas ''undefined reference''
    Przekopałem google ale o tej funkcji niema praktycznie żądnej dokumentacji
    man ns_initparse
    też nieistnieje
    a googiel wypluwa wyniki zawierajace strony z samymi opisamy problemów
    związanych z tą funkcją
    a nawet stack bufer overflow w libresolv.a
    znalazł (pewnie z przed wieków)
    Ja już nie wiem co mam zrobić
    Może mi ktoś podać namiary na opis i przykłady zastosowania funkcji ztej biblioteki
    Wszytko jedno w jakim języku byle by było coś sensownego
    Dlaczego wszystkie piosenki są o sexie ,miłości
    i innym pozytywnym gównie
    Nie mogły by być o czystym bólu ,nienawiści i frustracji i innych prawdach których więcej niż mniej ? ......... Ten świat to plastikowe ,fałszywe gówno
    nie mające nic wspólengo z moją rzeczywistością.
    Mtv to nie mój świat
    (tak jestem nie dojrzały ,mam kompelksy ..... i wiecie co? i chuj)

  2. #2
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    54

    Domyślnie

    Cytat Napisał naichniach Zobacz post
    Musze zkorzystać z tej funkcji która podobno zanajduje się w libresolv.a
    || libresolv.so
    wiec linkuje te LIBKI
    i dostaje cały czas ''undefined reference''
    A próbowałeś może w taki sposób?
    Kod:
    g++ file.cpp /usr/lib/libresolv.a -o file
    Cytat Napisał naichniach Zobacz post
    Może mi ktoś podać namiary na opis i przykłady zastosowania funkcji ztej biblioteki
    Wszytko jedno w jakim języku byle by było coś sensownego
    Jest książka o domenach nazw wraz z opisami funkcji i przykładowymi programami (między innymi w C i Perlu). Rozdział o programowaniu w C możesz przejrzeć tutaj. Może Cię zainteresuje.

  3. #3
    h3x
    h3x jest offline Banned
    Zarejestrowany
    Dec 2007
    Postów
    271

    Domyślnie

    albo pisz w asmie, to sa wlasnie uroki c, nie dziala i nie wiesz dlaczego...

  4. #4
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    132

    Domyślnie

    Nie no niemoge sobie tak przeskakiwać tylko dla tego że coś nie trybi
    przy c++ jeszce troche wody w rzece mi upłynie
    Chce okelpać dziedzczenie ,wirtualność itp......
    napisać troche sensownego kodu bez fuszerki
    i wtedy przyjdzie czas na czystego asma
    czyli jakieś 10 lat

    odnośnie opcji kompiltora
    Próbowałem
    g++ kupa.cpp /usr/lib/libresolv.a -o sssss
    i wielu innych wariantów wyczytanych z googli
    ale to nie trybi
    Swoją drogą to jeśli chodzi o nauke programowania
    pod linem
    to znelezienie sensownych
    informacji w ojczystm języczku w googlach
    greaniczy chyba z cudem
    Trudno nie ma lekko
    kope dalej
    dzięki
    Dlaczego wszystkie piosenki są o sexie ,miłości
    i innym pozytywnym gównie
    Nie mogły by być o czystym bólu ,nienawiści i frustracji i innych prawdach których więcej niż mniej ? ......... Ten świat to plastikowe ,fałszywe gówno
    nie mające nic wspólengo z moją rzeczywistością.
    Mtv to nie mój świat
    (tak jestem nie dojrzały ,mam kompelksy ..... i wiecie co? i chuj)

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52