Pokaż wyniki 1 do 5 z 5

Temat: stringi w klasach ;/

  1. #1
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    132

    Domyślnie stringi w klasach ;/

    Dlaczego niemoge zdeklarować zmiennych typu string w klasie
    Dostaje error pod tytułem

    clasp.h:11: error: ‘string’ does not name a type
    Przeleciałem google i po polsku prawie nic niema na temat tego błedu
    i sposobu poradzenia sobie z nim
    Może ktoś z was wie oco biega
    ;/
    Dlaczego wszystkie piosenki są o sexie ,miłości
    i innym pozytywnym gównie
    Nie mogły by być o czystym bólu ,nienawiści i frustracji i innych prawdach których więcej niż mniej ? ......... Ten świat to plastikowe ,fałszywe gówno
    nie mające nic wspólengo z moją rzeczywistością.
    Mtv to nie mój świat
    (tak jestem nie dojrzały ,mam kompelksy ..... i wiecie co? i chuj)

  2. #2
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Cytat Napisał naichniach Zobacz post
    Dlaczego niemoge zdeklarować zmiennych typu string w klasie
    Dostaje error pod tytułem


    Przeleciałem google i po polsku prawie nic niema na temat tego błedu
    i sposobu poradzenia sobie z nim
    Może ktoś z was wie oco biega
    ;/
    Z błędu wynika tylko że "string" nie jest nazwą typu. Ustawiłeś namespace? :>

    Spróbuj std::string ;P

    Nie widzę kodu, nic więcej nie mogę powiedzieć...
    http://nikowek.blogspot.com/
    Zbrojne Ramię Pingwina!
    -----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
    Version: 3.12
    GCS d- s++:++ a--- C+++ UL+++ P L+++ E--- W++ N++ o K- w--
    O M- V- PS PE Y PGP++ t+ 5 X+ R tv- b++ DI- D-
    G+ e- h! r% y?
    ------END GEEK CODE BLOCK------

  3. #3
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    132

    Domyślnie

    Ogólnie jest tak
    jest klasa
    w klasie
    w obrębie danych prywatnych
    jest struktura (tak się uparłem i tak ma być koniec kropka)
    musi ona posiadać
    4 obiekty typu char *
    i jeden typu string
    do składowych tej struktury
    odwołuje się
    przez wskaznik
    w funkcji która jest publiczną składową
    klasy itp itd .....

    EDIT:
    SORY temat jest jednak otwarty
    Potrzebuje tych stringów
    musze je wykożysatć w funkcji składowej
    niestety w jaki kolwiek i wjakim kolwiek miejscu je zdeklaruje (plik.h [składowe klasy])
    to za każdym razem sa jakies zgrzyty
    Kawałek kodu :
    Prosze nie berchtać bo z programowaniem obiketowym w c++
    to ja mma tyle wspólnego co z mercedesami
    (właśnie się ucze )
    [zmienne typu string (czyli tmp ,tmp0 ...itd) w funckji getAdfr();
    mają być składowymi klasy
    niewarzne publiczne czy prywatne
    ,nie warzne czy w struktórze packet czy poza ale muszą być zdefiniowane w pilku 'H']
    Kod php:
    using namespace std;

    GetMx::packet::packet(){   //konstruktor struktury pakietuklasy GetMx
           
    get=0;
           
    Hosts=0;
           
    User_Agent=0;
           
    conections=0;
           }
    GetMx::packet::~packet(){ } //destruktor pakietu struktury klsy GetMx stryktury packet ;]
        
    GetMx::GetMx(){ //kostruktor składowych klasy GetMx
           
    muth 0// ile adresów
           
    recvin 0//bufor na dane powrotne
           
    socks=0;
           
    ind00rk=0
           
    wsk=0//ustwa wskaznik na zero
           
    }
    GetMx::~GetMx(){  //destruktor klasy GetMx
           
    if(recvin!=0){
           
    delete [] recvin;
           }
           if(
    wsk!=NULL){
           
    delete wsk;
           }
           }
    int GetMx::getAdr(int indork,char argvi[]){ 
          
    muth=indork;
          
    ostringstream freetmp;
          
    freetmp<<indork;
          
    string tmp1=freetmp.str();                       //zoonk deklaracj a w
          
    string tmp="GET /search?q=inurl:";        //wewnątrz funka 
          
    tmp+=argvi;                                               //a ma być w nagłówku          
          
    tmp+="&hl=pl&lr=&start=";                      //bo ja tak chce i the end ;]
          
    tmp+=tmp1;                                                //++++++++++++++++++
          
    tmp+="&sa=N";                                         //++++z000nk++++++++
          //::::TEST PACKET:::::
          
    packetwsk=new packet();
          
    wsk->get=(char*)tmp.c_str(); //request do googla tu jest zgrzyt  //THIS IS FUCKING ERRO  
         // printf("test get %s\n",wsk->get);   //TEST   
          
    wsk->Hosts="host";//request do googla
          
    wsk->User_Agent="fuckju";//przegladarka do googla
          
    wsk->conections="keep alive"//typ do googla
          
    recvin=new unsigned char[1024];  //przydzielamy pamięc buforowi na dane serwera 
           
    struct hostent *yOu
           
    struct sockaddr_in their_addr;
           if((
    yOu=gethostbyname(DEST_ADR)) == NULL){
             
    perror("z99nk can not resolve ip from DNS\n");
             }
           
    socks socket(AF_INET,SOCK_STREAM,IPPROTO_TCP);
           if(
    socks<0){
              
    perror("z00nk socket ERROR!!");
              }
           
    their_addr.sin_family AF_INET;
           
    their_addr.sin_port htons(PORT_1);
           
    their_addr.sin_addr = *((struct in_addr*)yOu->h_addr);
           
    memset(&(their_addr.sin_zero),'\0',8);
           if(
    connect(socks,(struct sockaddr*)&their_addr,sizeof(struct sockaddr))<0){//ERRROR
                 
    perror("z99nk connect() error:");
                 }
           else{
             
    printf("c00nection in w00rk ;]\n");
             for(
    int i=0;i<=8;i++){
             
    usleep(3500);
             
    printf("|+");
             }
             
    printf("\nconnected  t0 h000st\n");
           } 
           return 
    1;       
           }
    int main(int argcchar *argv[]){
    ....
    itd 
    ............itt 
    Ostatnio edytowane przez naichniach : 02-24-2008 - 12:44
    Dlaczego wszystkie piosenki są o sexie ,miłości
    i innym pozytywnym gównie
    Nie mogły by być o czystym bólu ,nienawiści i frustracji i innych prawdach których więcej niż mniej ? ......... Ten świat to plastikowe ,fałszywe gówno
    nie mające nic wspólengo z moją rzeczywistością.
    Mtv to nie mój świat
    (tak jestem nie dojrzały ,mam kompelksy ..... i wiecie co? i chuj)

  4. #4
    Avatar m33
    m33
    m33 jest offline intelektualista
    Zarejestrowany
    Aug 2007
    Skąd
    Gdzie nogi poniosą.
    Postów
    175

    Domyślnie

    Hmmm... Może nie chce bo przestrzeń std zadeklarowana jest poza klasą?

    Popiram sugestię Nikowa.


    Dobrze by było spróbować zamiast wywoływać raz

    Kod:
    using namespace std;
    wywoływać za każdym razem obiekty, typy zmiennych itp. z przestrzeni std za pomocą operatora zakresu. O w ten sposób:

    Kod:
    std::string zmienna_typu_string;
    std::cout<<"Witaj świecie";
    std::cin>>zmienna_typu_string;
    
    i tak dalej...
    Tylko odrobinę więcej pisania, a pozwala uniknąć wielu błędów.
    Ostatnio edytowane przez m33 : 02-25-2008 - 07:22

  5. #5
    Zarejestrowany
    Nov 2007
    Postów
    132

    Domyślnie

    Ok zią sobie poradziłęm
    okazało się że zle 'inicjaizaowałem te stringi w "konstruktorze"
    przypisując im wartość int
    ale już wyczaiłem i wmiare działa
    Teraz mnie intersuje inna rzecz
    Mianowicie wycieki pamięci
    niewiem czy dobrze pisze destruktory
    ale się dowiem
    jak readne dział o dzidzczeniu ,polimorfizmie,destruktorach i innych duperelach :LOL:
    w każdym razie dziekówa za odpowiedzi
    Ostatnio edytowane przez naichniach : 02-25-2008 - 14:42
    Dlaczego wszystkie piosenki są o sexie ,miłości
    i innym pozytywnym gównie
    Nie mogły by być o czystym bólu ,nienawiści i frustracji i innych prawdach których więcej niż mniej ? ......... Ten świat to plastikowe ,fałszywe gówno
    nie mające nic wspólengo z moją rzeczywistością.
    Mtv to nie mój świat
    (tak jestem nie dojrzały ,mam kompelksy ..... i wiecie co? i chuj)

Podobne wątki

  1. Stringi wektory i ciachanie
    By naichniach in forum C/C++
    Odpowiedzi: 10
    Autor: 12-05-2007, 21:41

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj