Pokaż wyniki 1 do 8 z 8

Temat: Która biblioteka pomoże mi rozwiazac moje problemy?

  1. #1
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    31

    Domyślnie Która biblioteka pomoże mi rozwiazac moje problemy?

    Ciekawi mnie jaka biblioteka pomoze mi zaprogramowac siec (komunikowanie sie 1 program z drugim programem) tak aby przy uruchomieniu któregoś programu, nie pokazywała się informacja firewalla ze dany port jest blokowany. Ciekawi mnie tez czy moge zrobic cos takiego ze jak wpisze w moim programie np. del autorun.bat to usunie sie plik autorun.bat nie na moim komputerze lecz na komputerze drugiej osoby posiadajacy ten program.

  2. #2
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Co do pierwszej części poczytaj sobie o socketach na twoją platformę.

    Co do drugiej, poszukaj informacji o funkcji "system".

  3. #3
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    31

    Domyślnie

    Co do pierwszej części poczytaj sobie o socketach na twoją platformę.
    He... wiedzialem ze przy winsocket bedzie wywalalo o tym ze mi blokuje port...

    Moim zdaniem funkcja system wywola komende na moim komputerze a nie na cudzym. np. system("pause");
    Ostatnio edytowane przez alfabeta90 : 09-25-2007 - 16:03

  4. #4
    Avatar gogulas
    gogulas jest offline killboy powerhead
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Tu
    Postów
    1,236

    Domyślnie

    # post usunięty #
    Ostatnio edytowane przez gogulas : 11-24-2007 - 23:47
    http://gogulas.yoyo.pl/h.gif

  5. #5
    Zarejestrowany
    Mar 2007
    Postów
    31

    Domyślnie

    Cala przyjemnosc jest wtedy kiedy sam takie cos mozesz napisac w jakims jezyku programowania :P

  6. #6
    Avatar Nikow
    Nikow jest offline -=[ZRP]=-
    Zarejestrowany
    Sep 2007
    Skąd
    Różne zakątki sieci.
    Postów
    995

    Domyślnie

    Musisz zainstalować aplikacje na komputerze na którym chcesz wykonywać polecenia Np. Jeśli zostanie nawiązane połączenie na porcie X to przekieruj wszystkie standardowe wyjścia na port i użyj system("cmd").

  7. #7
    Zarejestrowany
    Jun 2006
    Skąd
    rand(.eu)
    Postów
    8,748

    Domyślnie

    Jesli chcesz ukryc to ze aplikacja chce gadac po sieci i nie chcesz alertu o probie dostepu do sieci (takiego alertu jak zapora windows albo kazdy normalny windowsowy firewall podaje) to jedyna droga, to wsrzykniecie kodu jako DLL'a do juz dzialajacego procesu ktory juz takie pozwolenie ma. Jest wtedy szansa, ze firewall tego nie zlapie (tzn nie sprawdzi bibliotek - sprawdza tylko .exe).

    Cos taiego robia niektore backdoor'y - proponuje poczytac nieco o metasploit 3, tam powinienes znalezc wiecej informacji
    ctrl-alt-del.cc - soft reset site for IT admins and other staff :-)

  8. #8
    Zarejestrowany
    Jul 2007
    Postów
    120

    Domyślnie

    Czy wiesz że :
    1. jeśli odpalasz serwer to windowsowa zapora poinformuje od razu o próbie otwarcia portu i lipa - da sie to obejść inaczej.
    2. jesli odpalasz klienta to windows się nie czepia - ciekawe.

    A więc teraz zamiast ty się łączyć z serwerem zrób tak żeby serwer się połączył z tobą: przykład

    klient u ofiary czyta http:// serwer/plik.dat
    zawartość pliku plik.dat
    [data]2007.09.25
    [godzina]23:56
    [adres]82.138.244.119

    i teraz klient to odczytał - jesli zgadza sie aktualna godzina oraz data to się łączy do serwera - pamiętaj że serwer jest u ciebie a ty mu pozwolisz pracować.
    To jest jeden ze sposobów - oczywiście tego typu trojana musisz sam napisać bo wszystkie inne w sieci znane mi działąją "NORMALNIE" czyli klient łączy się do serwera.

    Kolejny sposób na ominięcie zapory sieciowej przez serwer to:
    na moment przed otworzeniem portu dodaj swój program do wyjatków zapory - oczywiście zrobisz to tylko pod jedny warunkiem - konto musi mieć prawa administracyjne. W przypadku konta z ograniczeniami nie masz dostepu do rejestru i nic nie wskórasz, choć wiem że można uzyć exploitu aby uzyskać uprawnienia administracyjne lub też mozesz sam złamać hasło do konta administracyjnego dysponując jedynie kontem z ograniczeniami. Jak by co to tutaj mogę się wykazać wiedzą co i jak.
    A i żeby nie komplikować to powyższe załatwi tylko jedna aplikacja.

Podobne wątki

  1. Moje forum o socjotechnice.
    By kubulol in forum Socjotechnika
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 07-11-2007, 19:43
  2. Jak zdobyć hasło do poczty która się znajduje na stronie ...?
    By river-of-love in forum Newbie - dla początkujących!
    Odpowiedzi: 3
    Autor: 05-08-2007, 13:58
  3. Zapomnialem hasla do panelu - bylo: Kto pomoże?
    By KoPeR in forum Odzyskiwanie haseł
    Odpowiedzi: 4
    Autor: 04-20-2007, 14:57
  4. Kto pomoże się zemścić ?
    By krystse in forum Hacking
    Odpowiedzi: 7
    Autor: 04-02-2007, 17:20
  5. Moje problemy z c++
    By w4j in forum C/C++
    Odpowiedzi: 18
    Autor: 03-03-2007, 23:49

Zasady Postowania

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Subskrybuj